Čížová popravila Klatovy šesti góly


Branky


61. M. Lukeš - 3. M. Jirouš (p.) , 31. M. Jirouš , 63. R. Nečas , 66. M. Rozhoň , 74. M. Jirouš , 84. L. Dvořák
24

Šlágr kola byl k vidění v Klatovech, kam zajížděla Čížová. Dalo se očekávat vyrovnané utkání, ale konečný výsledek nečekal nikdo. Jihočeši šli do rychlého vedení, které do poločasu o gól navýšili. Klatovy sice dosáhly kontaktní branky, poté hru ale příliš otevřely a byly za to potrestány.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý gól z penalty

Zápas nabídl hned ve 2. minutě pokutový kop. Domácí chybovali v rozehrávce, Dolanský ve skluzu posunul míč pouze k Jiroušovi. Ten vysunul za obranu Jandu, který si píchl míč kolem Rojíka a byl domácím brankářem sražen. Žlutá karta a penalta! K té se postavil Jirouš a otevřel skóre - 0:1. Srovnat mohl Tříska po přihrávce Diviše, ale nemířil přesně.

 

Klatovy si vytvořily tlak, ale nepadlo to tam. Pavlovič také nemířil přesně. Po půl hodině hry udeřilo na druhé straně. Janda prostrčil na Jirouše a ten se nemýlil - 0:2. Klatovy tak do druhé půle měly co dohánět.

Nakonec z toho byl debakl

Do druhé půle vstoupila lépe Čížová, která chtěla navýšit vedení. Do šancí se dostávala, ale prozatím je neproměňovala. Klatovy dosáhly kontaktní branky po hodině hry, kdy se po závaru trefil Lukeš - 1:2. Plzeňský celek hru otevřel a to se mu stalo osudným. Středem hřiště nejprve prošel Nečas, dostal příliš prostoru a pěknou střelou překonal Rojíka - 1:3. Tři minuty poté centroval Lukeš z rohu a byť se Rojík po hlavičce Rozhoně dobře natahoval, vyškrábnout jí nedokázal - 1:4.

 

V 74. minutě Klatovy při své ofenzivní akci přišly o míč a následovala akce po levé straně jihočechů. Míč se dostal k Jandovi, který za obranou našel zapomenutého Jirouše a ten měl snadnou pozici - 1:5. Domácí se také dostali do šancí, v jedné takové podržel Čížovou Novák, když se vytasil proti střele Bálka a i po následné dorážce Mészárose.

 

Poslední branku docílili hosté opět do otevřené obrany. Nečas dostal míč do strany, poslal ho před branku a Dvořák měl snadnou úlohu - 1:6. Pro Klatovy velmi krutý výsledek, plzeňský celek chtěl za každou cenu hrát fotbal a výsledkově na to doplatil.



Ohlasy k zápasu


SK Klatovy 1898
Michal Čadek, trenér: Ať zhodnotím utkání jakkoliv, tak nikdo, kdo tam byl, nebude věřit, že se odehrálo vyrovnané utkání. Ráz utkání nastavila naše chyba hned ve druhé minutě a následná penalta. Poté jsme si vytvořili tlak, ale vstřelit gól je obehraná písnička. Po rychlém kontru jsme dostali další gól. Ve druhé půli hosté začali lépe a tlačili se před Rojíka, my jsme museli hru otevřit a to se nám vyplatilo. Jenže za pár minut to bylo opět o dva góly a tento moment rozhodl celé utkání. Následovaly tři ztráty po našich brejkách a byl z toho debakl. V tomto utkání byl diametrální rozdíl v proměňování šancí. Soupeř dal více gólů, proto vyhrál. My dali jeden a to už dávno nestačí.

TJ Sokol Čížová
Zdeněk Staroba, trenér: Šli jsme do rychlého vedení po soupeřovo hrubce, ze které byla penalta. Poté jsme přidali další gól. Klatovy snížily a poté to hodně otevřely. Využívali jsme toho, chodili jsme do brejků a náš další gól byl zlomový. Tentokrát jsme většinu akcí dotáhli do konce, a tak se zrodilo vysoké vítězství.



Sestavy


SK Klatovy 1898
J. Rojík [-] - L. Bálek [-] , M. Lukeš [-] , J. Sojka [-] , D. Dolanský [-] , F. Diviš [-] , M. Mészáros [-] , M. Janda [-] , D. Pavlovič [-] (64. L. Krásný [-] ) , D. Tříska [-] (69. M. Marek [-] ) , D. Žáček [-]

TJ Sokol Čížová
J. Novák [-] - J. Lukeš [-] , M. Šlapák [-] , I. Krasnyanyk [-] (71. D. Chytrý [-] ) , M. Kočí [-] , D. Novák [-] , M. Rozhoň [-] , R. Nečas [-] , M. Jirouš [-] (87. O. Gregor [-] ) , P. Janda [-] , L. Dvořák [-]

ŽK: 2. J. Rojík , 21. D. Dolanský , 38. M. Mészáros , 75. F. Diviš - 54. L. Dvořák .
Hráči zápasu: P. Janda , D. Novák .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Šimeček Libor - NEDVĚD Vít, KLUPÁK Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
5. 5. 2019 20:36
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Tomáš Pešek

Expert: Kryštof Vilímek
Tip experta: výhra hostů

Zajímavé utkání, zkušenost čížovských hráčů dle mého názoru rozhodne.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Funkcionář, Trenér, Asistent trenéra, Zdravotník, Sponzor - SK Klatovy 1898 | Plzeňský | Klatovy

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů