5:1
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.03.2019 14:30

16.kolo, Divize A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lattisch pomohl poločasovým hattrickem k demolici Dobříše


Branky


29. J. Blažek (p.) , 45. M. Kravar , 48. J. Lattisch , 74. J. Lattisch , 80. J. Lattisch - 58. O. Matějka
23

Cíl městského fotbalového klubu z Dobříše je jasný - záchrana. Vykročit k ní mohl tento tým v Mariánských Lázních, ale zde jej čekal tvrdý oříšek. To se v zápase také potvrdilo, když domácí svým příznivcům připravili gólové hody a svého soupeře vyprovodili pěti góly.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Posila se uvedla gólem

Nepříznivé a deštivé počasí provázelo prvním poločasem, ve kterém se do šancí dostal jako první domácí Štěpán a to hned do dvou. Úspěšný ale nebyl ani v jedné, neboť z blízka nemířil přesně. Na druhé straně neuspěl dvakrát ani Puchmajer. Slibnou šanci měl Maryška, ale míč mu v rozhodující chvíli odskočil. Krátce před půl hodinou byl ve vápně J. Šrainem nedovoleně atakován Lattisch a nabídnutou penaltu zužitkoval přesně za tyč Blažek, byť Jechort vystihl směr střely - 1:0.

 

Vyrovnání měl na kopačce Horáček, ale jeho pokusu chybělo jen pár centimetrů. Mariánky své vedení chtěly navýšit, ale Blažek mířil ve své druhé šanci do tyče. V poslední minutě prvé půle se svěřenci Stanislava Purkarta přeci jen dočkali. Centrovaný míč od lajny skočil ve vápně, dostal se k němu Kravar a mazácky přehodil vyběhnuvšího Jechorta, čímž stanovil konečný stav úvodního dějství - 2:0.

Lattischův poločasový hattrick

Dobříš šla do druhého poločasu s jasným cílem - snížit a pokusit se se zápasem něco udělat. Úvod se jí ale hrubě nepovedl. Při svém útočném snažení přišla o míč, který se dostal k Lattischovi. Ten od vlastní poloviny prokázal svůj tah na branku, když táhl míč, ve vápně prošel přes duo bránících hráčů a pod Jechortem rozvlnil síť potřetí - 3:0. Dobříš ale další inkasovaná branka nepoložila a stále chtěla se zápasem něco udělat.

 

To se povedlo krátce před hodinou hry, kdy za vápnem natáhl Matějka a krásně obstřelil Šmejkala - 3:1. Střelecké pokusy přicházely i nadále, ale bohužel pro hosty postrádaly přesnost. Mariánky těžily z brejků. Další šance nevyužil Štěpán, ale vše napravil v 74. minutě, kdy našel přesně v náběhu do vápna Lattische. Ten si v klidu připravil míč k zakončení a přidal svou druhou branku - 4:1.

 

Snaha zvrátit zápas byla, ale to bylo ze strany hostí vše. Mariánky si to vzadu pohlídaly a nepříjemně kontrovaly do otevřené obrany. Konečnou podobu výsledku zasadil Lattisch. Tomu připravil míč před prázdnou branku Pěček, který tak odmítl gól a raději ho věnoval svému spoluhráči, který tak zkompletoval hattrick - 5:1.

 

V domácím dresu chyběl Nedbalý, Denk nebo Sadílek, naopak přišel Kořistka a Blažek.

 

Zdroj: Radim Weber, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


FC Viktoria Mariánské Lázně
Stanislav Purkart, trenér: "Na první jarní zápas to byl velmi dobrý výkon. Zejména první poločas jsme plnili to, co jsme si řekli. Získali jsme střed pole, ze kterého plynula naše převaha. Měli jsme hodně šancí, soupeř jen jednu. Ve druhém poločase jsme rychle odskočili na rozdíl tří branek, ale poté jsme si koledovali a také jsme inkasovali. Dobříš si postupně vytvářela tlak, ale my jsme ji z brejku potrestali."




Sestavy


FC Viktoria Mariánské Lázně
D. Šmejkal [-] - D. Cinkanič [-] , M. Lukáš [-] (80. M. Stehlík [-] ) , P. Grambal [-] , Z. Štěpán [-] (75. T. Šilhán [-] ) , J. Blažek [-] , M. Drahorád [-] (87. T. Denk [-] ) , J. Lattisch [-] (84. V. Tyml [-] ) , D. Pěček [-] (86. O. Parák [-] ) , M. Kravar [-] , P. Kořistka [-]

MFK Dobříš
J. Jechort [-] - F. Dort [-] , V. Šrain [-] , O. Matějka [-] (63. T. Šebek [-] ) , P. Junek [-] (46. A. Petrlík [-] ) , Š. Maryška [-] , J. Šrain [-] (75. P. Kozohorský [-] ) , O. Puchmajer [-] , J. Liška [-] , R. Talůžek [-] , J. Horáček [-]

ŽK: 52. D. Cinkanič - 26. O. Puchmajer , 74. J. Šrain , 81. R. Talůžek .
Hráči zápasu: J. Blažek , J. Lattisch .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Šlapák František - ŠTRINCL Pavel, AUBRECHT Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Pešek

Expert: Marek Tvrz
Tip experta: výhra domácích

Domácí doma vyhrávají a Dobříš bude mít starosti. Domácí rovněž doma neztrácí, ačkoliv my si body šťastně odvezli.

Fanoušek, Funkcionář, Trenér, Asistent trenéra, Zdravotník, Sponzor - SK Klatovy 1898 | Plzeňský | Klatovy

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích