Dívčice otočily nepříznivý stav v Chrášťanech a přiblížili s k záchraně


Branky


15

Hned pět branek bylo k vidění v utkání 24. kola III. třídy mezi Chrášťany a Dívčicemi. Souboj dvou celků s opačnými starostmi, domácí jsou v popředí a výsledkově se jim daří, hosté se trápí a venku vyhráli naposledy 30. března. Zápas ale trošku překvapivě zvládli lépe hosté, kteří se po výhře 3:2 posunuli zase o krok blíž k záchraně v soutěži.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí přišli o dvoubrankové vedení

Zápas začal mírným náporem domácího týmu, ten zkoušel především dlouhé nákopy na své rychlé útočníky Drozda a Kremsu. Skóre se měnilo už v 10. minutě. Josef Vomáčka napřáhl z velké dálky a míč proklouzl přes rukavice hostujícího brankáře do sítě - 1:0. Hosté byli z rychle inkasované branky hodně zaskočeni, čehož soupeř využíval k dalším útokům. Drozd ve velmi dobré šanci dlouho váhal se střelou a ve finále pálil jen do obránce. V další možnosti zasáhl Vaníček míč hodně mizerně a Trčku tak příliš neohrozil. První střelecký pokus na domácí straně si připsal Tvrzický, který z velké vzdálenosti mířil mimo tři tyče. O chvíli později měl na kopačce vyrovnání Hájek, jenž tváří tvář gólmanovi nechal vyniknout pouze vyběhnutého Lhotku a tak udeřilo na druhé straně. Hostující obránci nechali skočit dlouhý pas na Petra Kremsu, ten si balon zpracoval a překonal hostujícího brankáře podruhé v zápase. Dívčice vrhly veškeré síly do útoku a odměnou jim za to bylo snížení stavu, když se Pomeje napřáhl a pokořil domácího gólmana poprvé. Po tomto snížení přišlo vynucené střídání na hostující straně, když se zranil brankář Trčka a musel opustit bojiště. Po půl hodině hry vznikla před bránou Chrášťan velká skrumáž, ze které střílel Šíma a zřejmě by skóroval, kdyby netrefil bránícího soupeře. Hosté tlačili svého soupeře a odměnou jim bylo vyrovnání. Petr Pomeje si navedl míč ze středu hřiště a téměř z totožného místa nachytal brankáře Lhotku, nutno podotknout že střela hodně zaplavala - 2:2. Poločas tedy skončil, tak jak začal, nerozhodně.

Dívčice odváží veledůležité tři body

Tři minuty po začátku druhého poločasu se stav měnil popáté. Chrášťany zaspaly v obraně, čehož využil Stanislav Rejdal, jenž si naběhl na dlouhý centr Davida a z voleje překonal domácího gólmana potřetí. Domácí celek to ale nechtěl vzdát. Drozd střílel z dobrého místa jen nad, na druhé straně zahrozil opět Rejdal, jehož pokus Lhotka výtečně zneškodnil. V 75. minutě hostující obrana opět zaváhala a Dívčice toho mohli využít, když Kácal atakoval domácího gómana, který nedal svému obránci zrovna ideální přihrávku. Skóre se ale neměnilo. Chrášťanští fotbalisté se snažili rychle přecházet do útočné poloviny, ale většinou ztroskotaly na kompaktní obraně hostujího celku. Ve druhém poločase se moc brankových příležitostí neurodilo a hrálo se většinou jen mezi vápny. Domácí si pak v závěru vytvořili mírný tlak, který hosté řešili taktickým střídáním a těsné vedení nakonec uhájili.



Ohlasy k zápasu



TJ Mír Dívčice
Jan Valenta (hráč): Musím opět poděkovat hráčům, kteří přišli. Zraněných přibývá a máme velké štěstí, že máme tak široký kádr. Nezačali jsme špatně, ale domácí nás potrestali za dost hloupé chyby. Každopádně smekám před klukama, že zápas nevzdali a otočili to. Jsme moc šťastní, že jsme utkání zvládli. Byl to jeden z krůčků k tomu, abychom záchranu zvládli.



Počet diváků: 80. Rozhodčí: Hučík Marek - BOHÁČ Miroslav (N), AMBROŽ Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
4. 6. 2019 00:24
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Tip experta: remíza

Chrášťany jsou na svém specifickém hřišti dost nepříjemný. Dívčice zase hrajou lépe venku než doma, proto zkusím plichtičku.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích