Ve šlágru kola porazil Borek jedinou brankou Nové Hrady


Branky


15

23. kolo III. třídy proti sobě svedlo v sobotu odpoledne první Borek a druhé Nové Hrady. Při teoretických počtech mohly Nové Hrady ještě prvnímu týmu tabulky postup zkomplikovat. Borek však v honbě za udržením první pozice dokázal udeřit ke konci zápasu, když díky jedinému gólu Vaníka vybojoval tři body, kterými se hodně přiblížil k postupu do okresního přeboru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním poločase diváci branku neviděli

Borek na svém stadionu přivítal ve šlágru kola Nové Hrady. Domácí pyšnící se skvělou domácí bilancí jedenácti výher v řadě při skóre 47:4 chtěli i tentokrát svou sérii natáhnout. Pro svalové problémy zůstal jen na lavici Radek Horejš zatímco Ondra Hanžl nastoupil i s nataženým stehením svalem. Borek začal dobře a prvních deset minut měl více ze hry. Žadnou větší příležitost si však nevytvořil. Poté začali vystrkovat růžky i hostující hráči. Zejména kombinace Vadima Rysa s Martinem Silmbrodem dělali domácím velké problémy. Po centru zakončoval ve skluzu Silmbrod jen těsně vedle a další šanci hostí skvěle zliklidoval domácí golman Žemlička. I domácí měli své šance kdy po akci Jakuba Franka zakončoval David Eliáš, ale i hostující golman ukázal své kvality. Největší šanci první půle měl Ondra Hanžl, když po vysunutí od Jakuba Franka postupoval sám z půlky hřiště na hostující branku. Bohužel došlo ke střetu myšlenek, kdy Ondra přemýšlel jak zakončí a jak bude svůj gól slavit až nakonec jen nastřelil dobře vyběhnuvšího golmana Tomáška. Poločas tedy skončil 0:0.

 

O výhře Borku rozhodl pět minut před koncem Vaník

I druhý poločas se hrál fotbal nahorů dolů a začínalo být jasný, že kdo dá první gól nejspíš si odnese i tři body. Pro Borek přišel další smolný okamžik v 55. minutě, kdy po šprajcu musel střídat Jakub Frank. S poraněným vazem v koleni pro něj letošní sezóna skončila. Přejeme mu brzké uzdravení. Postupem času začínal mít Borek přeci jen trochu navrch, což korunoval v 85. minutě Lukáš Kolouch zatáhl míč do vápna zpětnou nahrávkou našel Ondřeje Vaníka, který střelou na vzdálenější tyč rozjásal domácí publikum 1:0. Závěrečné minuty už si domácí zkušeně pohlídali držením míče daleko od své branky. Rozhodčí Granec ukončil zápas v 92. minutě a mohla propuknout nespoutaná radost domácích hráčů i fanoušků. Poděkování patří všem třem rozhodčím za skvělí výkon a v neposlední řadě i domácím fanouškům. Za týden jedem do Černého Dubu, kde budem chtít udělat poslední krok k našemu cíli.

Autor: Radek Horejš



Ohlasy k zápasu



TJ Nové Hrady
Jiří Tomášek (hráč): U zápasu s Borkem jsme se trochu obávali, že přeceníme přípravu a tak jsme pro jistotu dorazili až půl hodiny před výkopem. S kondičkou na tom jsme totiž bídně a tak hrozilo, že se někteří se v úmorném dusnu odrovnají už při rozcvičce. Bylo tak možná i pro nás překvapením, že jsme s Borkem dokázali hrát celkem vyrovnanou partii a dokonce jsme měli hned několik možností ujmout se vedení. Nutno ale uznat, že domácí postupem času přeci jen získávali převahu a nulu jsme vzadu drželi jen s velkou dávkou štěstí. Ve druhé půli už dokázali obránci Borku naprosto vymazat náš útok a bylo to prakticky jen o tom, jestli zvládneme neinkasovat. To se bohužel nepovedlo a to víc bolí, že to bylo až takhle v závěru. Ale objektivně řečeno, tak výsledek 1:0 asi nakonec nejvíce odpovídal tomu, co bylo na hřišti k vidění. Já jsem moc rád, že jsme byli domácím důstojným soupeřem a o postupu se rozhodlo čestným a férovým způsobem. Gratuluji Borku k naprosto zaslouženému postupu a myslím, že s takovým týmem, zázemím a nadšením, by ani okres pro ně neměl být konečnou zastávkou.



Sestavy


FK Borek
J. Žemlička [-] - L. Kolouch [-] , M. Votruba [-] , J. Endlicher [-] , M. Leština [-] , P. Schandl [-] - J. Frank [-] , O. Hanžl [-] , P. Vajgel [-] , D. Eliáš [-] - R. Horejš [-] -

TJ Nové Hrady
J. Tomášek [-] - M. Zajac [-] , M. Silmbrod [-] , V. Rys [-] , M. Němec [-] , L. Brousek [-] , K. Šedivý [-] , V. Soubusta [-] , J. Tomášek [-] , J. Jelínek [-] , V. Jelínek [-]

ŽK: 74. O. Dosek .
Hráči zápasu: O. Vaník .
Počet diváků: 123. Rozhodčí: GRANEC Robert - KOLOUCH Radek (N), FÁČ Radek (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
26. 5. 2019 10:30
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Valenta

Expert: Jiří Tomášek
Tip experta: výhra hostů

Je to tady. Zápas sezony. Pan rozhodčí Krčín po našem posledním zápase prorokoval, že tam prý dostaneme desítku, ale já bych to zas tak černě neviděl! Míč je kulatý a fotbal nemá logiku, takže pokud do toho dáme srdíčko a bude přát štěstíčko, tak můžeme Borek vykrást.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích