FOTO: Záchranářskou přestřelku Dívčic s Týnem zvládli lépe hosté


Branky


17

Dubenec – Hned pět branek bylo k vidění v utkání 21. kola III. třídy mezi Dívčicemi a Týnem "B". Souboj dvou celků ohrožených sestupem zvládli lépe hosté, kteří se po výhře 3:2 odpoutali od předposledního místa. Domácí tým klesl ze sedmé příčky až na devátou a svými výkony v posledních zápasech ukázal, že bude mít ještě hodně práce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas vyhráli hosté z Týna

Úvodní minuty patřily hostujícímu Týnu, který uzavřel Dívčice na jeho polovině. Domácí si však bez problémů poradili a hosty nepustili do jediné brankové šance. Do první gólovky se ze své první šance dostaly ve 13. minutě paradoxně Dívčice. Po rohovém kopu dostal na hlavu přizvednutý míč kapitán Luboš Tvrzický, jenže ke smůle modrobílých poslal tísněn míč jen nad branku. Hosté byli i nadále při chuti. Maruška našel v ideální pozici Machálka, tomu však do rány lehnul na poslední chvíli jeden z domácích obránců. Dívčice se po mlhavém úvodu začaly postupně dostávat do hry, ale žádnou gólovku si nepřipravily. Po dvaceti minutách tak zahrozili opět hosté. Švíkův pokus skončil jen vysoko nad a týnským borcům nezbylo než se chytit za hlavu. Na druhé straně musel Kubík skočit k tyči, aby lapil přesně umístěnou střelu Hezoučkého. Ve 21. minutě našel David Maruška na levé straně Jana Vandu a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil - 0:1. Dvě minuty poté se po pravé straně prodral Václav Strnad, předložil balon před branku Pavlu Hezoučkému a ten uklidil míč do sítě - 1:1. Domácí se z vyrovnání neradovali dlouho. Ve 24. minutě opět obrana nezachytila dlouhý nákop Marušky a nikým nehlídaný Adam Novotný neměl problém zakončit. Poslední minuty první půle patřily útočné aktivitě hostů. Po kombinaci Broma s Vandou příliš nechybělo, což ale mohlo hosty v dalších minutách také mrzet. Ve velké příležitosti se ocitl útočník Vladimír Valenta, ale jeho střela neměla potřebnou přesnost a razanci. První poločas tedy skončil výhrou hostů pouze 1:2, ale rozdíl mohl být rozhodně vyšší.

Dramatický konec zvládli lépe týnští

Do druhé půle vstoupily Dívčice za vytrvalého deště odhodlaně a už po šesti minutách mohly srovnat. Dva nabíhající hráči ovšem na přízemní centr zprava nedosáhli. Aktivitu Dívčic narušili hosté po hodině hry, kdy se dostali do dvoubrankového vedení. Z pravé strany nacentroval Procházka a hlavičkou přesně k tyči se trefil Jaroslav Brom. Gólman Torčka si na míč sice sáhnul, nedokázal ho však před čáru vytlačit. Po druhé inkasované brance museli domácí nuceně vystřídat, přišel napůl zraněný Rejdal a bylo jasné, že budou dohrávat v jedenácti lidech. Stanislav Rejdal snížil na 2:3 po devíti minutách na hřišti, když si skvěle doběhl na centr Strnada. Dvoubrankové vedení mohl vrátit Týnu Procházka jenže po rohovém kopu trefil jen břevno. Domácí fotbalisté se tlačily za vyrovnáním, ale vetšinou jim chyběla potřebná přesnost nebo větší klid v zakončení. V samém závěru hosty zachránila tyč a poté perfektní zákrok Kubíka. Konec zápasu si hosté pohlídali a z Dívčic si odvážejí všechny body. Boj o záchranu se začíná hodně zamotávat.



Ohlasy k zápasu


TJ Mír Dívčice
Jan Valenta (hráč): Obě mužstva chtěla vyhrát, hrálo se o důležité body. Chtěli jsme před domácím publikem uspět, bohužel máme velkou marodku. Hráči, kteří nastoupili, tak bojovali a na hřišti nechali maximum. Bohužel to na body nestačilo. Chyběla nám větší fotbalovost.

FK Olympie Týn nad Vltavou B
Jaroslav Brom (hráč): Když jedeme k zápasu ven, hlavním cílem je vůbec dát dohromady 11 hráčů. Nebylo to nyní jednoduché, ještě v pátek to vypadalo na 7 statečných. Nakonec vše dobře dopadlo a měli jsme dokonce i komfort jednoho hráče na střídání. Dohromady jsme neposkládali jen „kusy“, ale poměrně solidní sestavu, asi i mírně silnější než tu, s níž jsme v Dívčicích vyhráli naposledy. Začátek utkání byl poměrně vyrovnaný, ale postupem času jsme začali domácím zatápět akcemi po obou křídlech. Zejména bratrská spolupráce Marušků fungovala velmi dobře – starej pasoval na mladýho a vznikaly nebezpečné situace. David Maruška si připsal 2 asistence, jednou číhal na zadní tyči nekrytý Vandy, podruhé Banán. Dívčice skórovaly po kiksu našich středních obránců, jinak jsme byli nebezpečnější my a po první půli jsme mohli vést vyšším rozdílem. Druhý poločas přinesl jiný obraz hry, domácí nás zmáčkli a po většinu druhé půle byli lepším týmem. My hrozili z brejků do otevřené a nejisté obrany, naštěstí se nám podařilo jednu akci gólově dotáhnout. Prochy u mě má za přesný centr panáčka, musím ty mladé kluky nějak uvést do světa velkého fotbalu. Dívčice dokázaly ještě snížit a klepali jsme se o výhru až do konce, byli jsme pod trvalým tlakem. V samém závěru nás zachránila tyč, ale měli jsme kliku a vezeme tři body. Na to, že nás mělo jet jen 7, je to pro nás senzační výsledek.



Počet diváků: 40. Rozhodčí: KRČÍN Zdeněk - AMBROŽ Martin (N), PONEC Lukáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
13. 5. 2019 12:22
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Funkcionář, Předseda klubu - TJ Sokol Štěpánovice | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj - TJ Slovan Černý Dub | Jihočeský | České Budějovice

Tip experta: výhra domácích

Dívčice si doma poradí s Týnem.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích