Lišovské béčko přetlačilo doma Dívčice, o výsledku rozhodla druhá půle


Branky


39. M. Fiktus (p.) , 56. D. Mlýnek - 33. L. Tvrzický
14

Štěpánovice – Důležitý souboj dvou celků nacházejících se ve střední části tabulky zažily v deštivém počasí Štěpánovice. Domácí tým přivítal v rámci 20. kola III. třídy Dívčice, které přijely s cílem bodovat. To se však hostům, kteří nabrali po změně stran jednobrankové manko, nepovedlo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas skončil nerozhodně

Dívčičtí fotbalisté vstoupili do utkání aktivněji a byli nebezpečnější. V deváté minutě si míč navedl Vladimir Valenta a sám před Maršánem nedokázal svou šanci proměnit. O chvíli později našel Tvrzický ve vápně Strnada, který však míč netrefil. Postupem času se domácí dokázali vzpamatovat a hra se opticky vyrovnala. Lišov se tlačil před vápno hostí, ale výrazněji ohrozit Trčku se mu nedařilo. Vše se rozhodl napravit ve 30. minutě Filip Kyrián, který svou dalekonosnou střelou překonal plachtícího Trčku, ale brankář si dobře postavil spojnici a ta jej zachránila. Ve 33. minutě hodili hosté aut na krátko, Valenta nahrál na střed Lubošovi Tvrzickému a ten přesnou střelou k tyči rozvlnil síť - 0:1. Ve 38. minutě zahrávali rohový kop domácí, ten špatně vyrazil brankář Trčka na hlavu Vávry, po skrumáži několika hráčů nařídil rozhodčí Knotek spornou penaltu. Veškeré diskuse už potom byly zbytečné. Kapitán Marek Fiktus pokutový kop proměnil a bylo vyrovnáno - 1:1. Těsně před koncem poločasu se dostal do velké šance Semrád, ale nadvakrát domácího gólmana nepřekonal.

Domácí berou všechny body

Po změně stran se Dívčice vrhly na svého soupeře, ale bohužel bez gólového efektu. Udeřilo tedy na druhé straně. Formánek z pravé strany hřiště poslal míč na Dušana Mlýnka, který s trochou štěstí překonal hostujícího brankáře a poslal svůj tým do vedení. O pár chvil později se Mlýnek dostal do další šance, ale tentokrát trefil jen síť nad brankou. V ten moment se z utkání stalo drama, které nebralo konců. Domácí hráči se převážně bránili soupeři, kteří byl jako politý živou vodou. Nejvíce se lišovští zapotili při šanci Valenty, který svou pumelicí pořádně protáhl Maršána. Domácí brankář s vypětím všech sil míč vyrazil a dokázal nakonec zneškodnit i centr po následném rohovém kopu. Do slušných šancí se dostával i útočník Strnad, ale ve většině případů ho zradila koncovka. Dívčice se tlačily za vyrovnáním, ale v nastaveném čase si již domácí dokázali pohlídat náskok a udržet míč na polovině soupeře. Lišov "B" tak v utkání dokázal zvítězit a může slavit důležité tři body. 



Ohlasy k zápasu



TJ Mír Dívčice
Jan Valenta (hráč): S výsledkem nejsme spokojeni, prohráli jsme 2:1. Zejména v prvním poločase jsme se dostali trochu pod tlak, kopalo se proti nám hodně standardek. Všechny jsme ale odvrátili. Nedařilo se nám však držet polovinu. Soupeři se povedla jedna situace, vypracoval si faul. Po gólu začal být zápas jiný. My pořád spěchali, pořád chtěli rychle zakončit. Druhý gól padl po špatném nedůrazu hráčů. Přesto, že jsme věřili v lepší výsledek, tak domácí vyhráli zaslouženě. Museli jsme navíc udělat dvě vynucená střídání, která nás bohužel zasáhla.



Počet diváků: 85. Rozhodčí: KNOTEK Václav - KOPAČKA Václav (N), AMBROŽ Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
5. 5. 2019 10:17
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Funkcionář, Předseda klubu - TJ Sokol Štěpánovice | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů