Borek v derby přehrál Hrdějovice a stále vede tabulku


Branky


19

Fotbalisté Borku zdolali ve derby 14. kola III. třídy v souboji českobudějovických týmů po výborném výkonu béčko Hrdějovic 2:0, když jejich branky obstarali Frank a Horejš. Hrdějovice tak podzimní prohru neodčinily a zůstaly tak na dvanáctém místě tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě branky rozhodly první poločas

Na první jarní utkání dorazily na Borek Hrdějovice a i když domácí byli papírově jasný favorit museli mít před hosty respekt, neboť derby bývají ošidné. Hosté ač posilněni o několik hráčů A-týmu, ale nezačali vůbec dobře. Už ve 4. minutě se ve středu hřiště dostal k odraženému míči Horejš a ideální kolmicí vysunul Jakuba Franka, který neměl problém samostatný únik zakončit golem - 1:0. Borek byl i nadále lepším mužstvem a do další šance se řítil Horejš po ideálním pasu za obranu od Vaníka, ale při zpracování si míč ukopl. V další šanci se ocitl Vajgel. Jeho bombu zpoza vápna hostující golman jen vyrazil a k dorážce se nejrychleji dostal Radek Horejš, který si už věděl rady 2:0. Další akce volající po gólu šla po ose Baščevan - Frank - Horejš posledně jmenovaný však zvolil špatné řešení a tak domácí získali pouze roh. Další akci začal na půli hřiště při chuti hrající Leština. Rozehral do strany na Horejše ten míč potáhl a vracel mu jej zpět na velké vápno a ač to vypadalo, že domácí kapitán se do míče opře přímo z voleje levačkou na poslední chvíli si to rozmyslel a zakončení prováhal. Za zmínku ještě stojí akce po ose Vaník - Horejš - Baščevan, kterou zakončoval Eliáš, ale prázdnou branku za dvou metru přestřelil. Poločas skončil 2:0.

 

Druhá půle branku nepřinesla

Do druhé půle hosté poslali do branky golmana Hřiba, který dříve také působil na Borku. Domácí ho prověřili několika střelami se kterými si však dokázal poradit. Hosté prakticky za celý zápas domácí branku neohrozili a tak jediný vzruch způsobila potyčka v domácím vápně v 73. minutě, kdy byl vyloučen hostující T. Hondlík za úder hlavou do obličeje golmana Vacla. Kaňkou na utkání byla nezaviněná srážka domácího Schandla s hostujícím obráncem, ze které si domácí hráč odnesl krvavé zranění v obličeji a nejspíš bude příští utkání chybět. Další kolo zajíždí Borek do Mokrého. 

Autor: Radek Horejš



Sestavy


FK Borek
A. Vacl [-] - L. Kolouch [-] , M. Votruba [-] , P. Schandl [-] , M. Leština [-] - D. Eliáš [-] , J. Frank [-] , O. Vaník [-] , O. Hanžl [-] - V. Baščevan [-] , R. Horejš [-] -

TJ Slavoj Hrdějovice B
J. Novák [-] - M. Miklík [-] , J. Beran [-] , M. Hrdlička [-] , M. Hondlík [-] , M. Čírkov [-] , J. Hůda [-] , F. Stráský [-] , M. Kotlas [-] , O. Lipold [-] , Z. Filípek [-]

ČK: 73. T. Hondlík .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Hučík Marek - PETERKA Josef (N), HAMBERGER František (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
23. 3. 2019 22:06
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Jan Valenta

Expert: Jan Lexa
Tip experta: výhra domácích

3:1. Borek si dal půjde za postupem a proto výhra domácích.

Fanoušek, Funkcionář, Předseda klubu - TJ Sokol Štěpánovice | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 11. 2018 11:03

Tip: výhra domácích