4:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.06.2019 15:00

26.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Neplachov si výhrou nad Zliví pravděpodobně vyhrál postup do I.B třídy


Branky


14

Jedno z nejzajímavějších utkání závěrečného kola OP bylo na programu v Dolním Bukovsku, kde ve svém posledním představení hostil TJ Sokol Neplachov bodově vyrovnaného soupeře - ambiciózní SK Zliv. A hrálo se o hodně, vítězství mohlo zajistit druhou příčku, i když pomyslné trumfy v rukou držel Srubec, který měl o bod více než Neplachov a Zliv. Ti měli shodně 44 bodů. Připomeňme, že v podzimní utkání ve Zlivi vyhráli domácí nejtěsnějším rozdílem 1:0. Všechny zainteresované jistě potěšil příjezd všech třech delegovaných rozhodčích a mohlo se začít.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnání se hosté dočkali před odchodem do kabin

Utkání hrané ve velkém horku už od 15 hodiny se zdálo být z počátku takticky svázáno, oba týmy se chtěly se vyvarovat chyb, které by mohl soupeř využít a tak se zprvu hrálo spíše zezadu, ale i tak možnost ohrozit branku přišla už ve 3. minutě, kdy hosté po faulu pár metrů před velkým vápnem zahrávali přímý volný kop. Ten ale velké vzrušení nepřinesl. Za to 5. minuta už ano. To když po dlouhém nákopu a rychlém protiútoku domácích měl čistou šanci neplachovský J. Švec. V šestnáctce sám pálil nahoru na vzdálenější tyč. Zlivský gólman J. Remta však bravurně zareagoval a odvrátil pohromu za cenu rohu. Jen pár minut na to se nenápadným útokem dostal do slibné šance M. Fürst, ale v šestnáctce domácích ho zradilo zpracování balónu. Zkušený R. Hanzal pak také mohl ohrozit domácí "kisnu", ale z úhlu nemířil přesně. Tentýž hráč pak hlavičkoval asi v 15. minutě v dobré pozici, zhruba z rohu malého vápna. Míč však nedokázal usměrnit za Dvořákova záda. Hned na to se začali více prosazovat domácí, kteří z rychlého protiútoku vytěžili roh, ten rychle rozehráli a Mohamedova střela olízla břevno Remtovi branky. Poté přišla pasáž, kdy se hráči "přetahovali" o střed hřiště. Domácí začali více vyhrávat souboje a začínali býti nebezpečnější. Ve 23. minutě měli i domácí možnost stadartní situace, kterou rozehráli do strany a po rychlém náběhu z pravé strany pálil O. Čada. J. Remta opět bez chyby vyrazil balón do bezpečí. Chvilku na to domácí vyhráli souboj, z čehož těžil M. Pícha obešel dva protihráče přihrál na J. Švece, který ve druhé vlně hledal nabíhajícího J. Hrušku. V poslední chvíli mu však skluzem vypíchl balón J. Zrun za cenu rohového kopu. Ten domácí nerozehráli přesně a útočili hosté. Ve 30. minutě další standartní situace, tentokrát pro hosty. Na centr do pokutového území nejvýše vyskočil domácí gólman M. Dvořák a balón schoval do rukavic. V dalších minutách přišla první gólová situace. Po dlouhém nákopu ve 32. minutě si balón našel Michal Pícha. Rozběhl se po pravé straně a postupně obešel vše, co mu stálo v cestě. V zakončení si už věděl rady, počkal si na první pohyb gólmana a rychlou střelou mezi Remtovo nohy po krásné individuální akci otevřel skóre utkání - 1:0. Hosté nesložili zbraně a v 35. minutě se na pravé straně uvolnil J. Slavík, potáhl balón a poslal přesný centr na nabíhajícího kapitána hostů J. Zruna. Jeho hlavička však letěla nad břevno neplachovské branky. Když už to vypadalo, že první poločas skončí jednobrankovým vedením neplachovských, přišla standartní situace, kterou domácí nedůrazně bránili a po několika odrazech v pokutovém území poslal balón na branku Robert Hanzal. Jeho šťastné zakončení mimo dosah M. Dvořáka si domácí při pokusu o odkop sami srazili do brány a v 45. minutě bylo vyrovnáno klasickým "šatňákem" - 1:1.

Domácí ovládli dění ve druhé půli

Do druhé půle vstoupili lépe hosté, které zřejmě nabudil vyrovnávací gól těsně před přestávkou. Snažili se více držet balón a připravit si vhodnou střeleckou pozici. Ta přišla v 50. minutě po spolupráci R. Hanzala a R. Nečase. Prvně jmenovaný sklepnul balón hlavou pro R. Nečase, ten však nezamířil „do černého“. V 54. minutě se probudili domácí, kteří od vyrovnávacího gólu působili trochu zakřiknutě. J. Švec dostal balón po lajně a pak přesným centrem našel hlavu P. Mohameda, ten si však na hostujícího gólmana J. Remtu nepřišel. Za malý okamžik zaútočili opět domácí a po rychlé kombinaci střílel M. Dušák nad Remtovu branku. Během následujících několika minut si domácí vytvořili tlak kolem pokutového území hostů a teď to byli oni, kdo udával tempo hry a gólman J. Remta musel vytahovat jeden lepší zákrok za druhým proti střelám M. Dušáka, J. Hrušky a M. Píchy. Nakonec ale přeci jen kapituloval. To když se právě M. Pícha v 60. minutě uvolnil na pravé straně a přesný centr posadil na hlavu Martina Dušáka a ten v malém vápně, byť tísněn, poslal míč přesně k tyči a vrátil vedení Neplachovu - 2:1. Hosté se pokusili odpovědět v 65. minutě. Po pravé straně dostal balón do běhu J. Slavík, prohnal se až do šestnáctky, ale v dobré pozici minul. Stejně naložil s podobnou šancí domácí J. Švec. V 73. minutě se domácí znovu prosadili, když M. Pícha obešel v pokutovém území soupeře a počkal si na nabíhající spoluhráče. Patrik Mohamed už měl snadnou úlohu a přidal třetí gól domácích - 3:1. A M. Pícha ukazoval, že závěr sezóny ho zastihl ve skvělé formě, když po individuální akci mohl Remtovi položit otázku „kam ho chceš“. Sám před zlivským gólmanem však jen trefil dobře vybíhajícího J. Remtu. Hosté se pokoušeli o snížení skóre a tak museli ve větším počtu do ofenzívi. Neplachovským se tak nabízeli možnosti k rychlým protiútokům. V 82. minutě po krásné kombinaci J. Hruška, M. Dušák, M. Pícha mohli domácí už vést o tři branky, zakončení ale nebylo přesné. A tak si čtvrtý gól nechali až na konec utkání, kdy se po parádní akci v 90. minutě trefil nechytatelně o tyč do protipohybu brankáře Jaroslav Hruška - 4:1. Hosté ze Zlivi mohli ještě výsledek zkorigovat, ale kapitán hostů J. Zrun v samém závěru zblízka neprostřelil reflexně reagujícího M. Dvořáka. Neplachov se tak důstojně rozloučil s azylem v Dolním Bukovsku. Navíc tohle vítězství zřejmě bude mít „přidanou hodnotu“.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Neplachov
Lukáš Blažek ( hráč ): Ve druhé půli kluci předvedli parádní akce a zaslouženě jsme sebrali tři body. Utkání se muselo líbit a my jsme strašně rádi, že jsme dokázali vyhrát naše poslední utkání v Dolním Bukovsku a tím poděkovali všem fanouškům, kteří za námi celou dobu jezdili, ale i místním. Ti nás chodili podporovat v hojném počtu a za to jim chceme také poděkovat. A samozřejmě také děkujeme vedení a členům TJ Dolní Bukovsko, kteří nám tady připravili doslova perfektní zázemí. Díky! Příští sezónu začneme už na svém v Neplachově.

SK Zliv
Martin Tesař ( trenér ): Po vyrovnání před odchodem do kabin jsme se chtěli ve druhé půli hnát za vítězstvím, hru jsme tedy více otevřeli a hosté nás bohužel z brejků vytrestali. Každopádně domácí hráči dnes byli lepší, rychlejší, důraznější a chtěli si jít více za tím vítězstvím než-li my. Naši mladí kluci potřebují ještě tak rok nebo dva, aby vyzráli na dospělý fotbal. Máme v týmu spoustu mladých kluků, pohybovali jsme se ve své podstatě ve vrchních patrech tabulky a když v posledních zápasech o něco šlo, nejen oni, ale i naši zkušení hráči neunesli tíhu okamžiku a zápasy jsme nezvládli. Na druhou stranu, vzhledem k tomu, že loňskou sezónu jsme v podstatě do posledních kol OP zachraňovali a letos se bojovalo do posledních kol o příčky nejvyšší, určitý progres tady je vidět, ale je spousta věcí, na kterých musíme pracovat a zlepšovat se. Také se musíme jak vedení, tak i hráči ponaučit z chyb, kterých v sezóně nebylo málo a důležité je, aby začal každý sám u sebe. Z pohledu celosezónní statistiky jsme také měli problém střílet branky a patříme mezi ty slabší ofenzivní týmy a zápasy jsme víceméně zachraňovali díky slušné defenzivní práci. Pak byl také problém ve skládání sestavy, kdy se každý zápas točilo 5-6 lidí a dodnes v podstatě nechápu, jak jsme vždy dokázali dát sestavu dohromady.



Sestavy


TJ Sokol Neplachov
M. Dvořák [-] - L. Svobodný [-] , P. Dušák [-] , J. Láník [-] , O. Čada [-] - P. Mohamed [-] , D. Štěcha [-] , J. Hruška [-] , M. Hruška [-] - M. Dušák [-] , M. Pícha [-] -

SK Zliv
J. Remta [-] - R. Hanzal [-] , J. Zrun [-] , K. Vojč [-] , M. Fürst [-] , R. Nečas [-] , J. Čejka [-] , J. Slavík [-] , M. Maňhal [-] , M. Novotný [-] , M. Suchý [-]

ŽK: 44. J. Zrun , 67. M. Novotný .
Hráči zápasu: J. Hruška , M. Pícha , M. Dušák .
Místo: Dolní Bukovsko. Počet diváků: 90. Rozhodčí: Šafránek Josef - ZEVL Karel, KOTNAUER Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Kubát

Expert: Zdeněk GREGOR
Tip experta: výhra domácích

Pokud si béčko Olešníka vezme příklad od svých kolegů z áčka, tak to může být i zápas o postup... Vypjatou bitvu vyhrají domácí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích