M. Jaroš 81. (p.)
M. Tressl 84. (p.)
P. Vornay 89.
3:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.05.2019 14:00

23.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Leader z Olešníku B/Temelínu si výhrou nad Neplachovem pojistil vedení v soutěži


Branky


81. M. Jaroš (p.) , 84. M. Tressl (p.) , 89. P. Vornay - 1. J. Hruška
16

Zajímavé utkání se odehrálo na hřišti v Temelíně, kde se střetl leader soutěže domácí Olešník B/Temelín s Neplachovem, kterému jarní zápasy vycházejí a herně se proti podzimu mužstvo pozvedlo a zapojilo se také do bojů o nejvyšší příčky. Oba týmy patří mezi nejlepší, co se bodového zisku v jarní části soutěže týče, domácí získali doposud 16 bodů a hosté 17 bodů. Ve vzájemném podzimním duelu uspěla rezerva Olešníku B/Temelínu jasnou výhrou 4:0.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Aktivita hostujícímu celku přinesla rychlou vedoucí branku

Nástup se doslova ideálně povedl Neplachovu a hned z první akce dal gól. Domácí asi byli myšlenkami ještě v kabině, když O. Cihla lovil balón ze sítě. J. Láník poslal okamžitě z rozehrávky balón za obranu, kam si zaběhl J. Švec a přihrávkou do šestnáctky našel přesně Jaroslava Hrušku v náběhu a ten se prosadil z první střely na branku v 1. minutě zápasu - 0:1. Hosté byli stále v pohybu a především aktivitou po lajnách se celý první poločas dostávali do gólových šancí. Bohužel pro ně s nimi nakládali velice špatně a lehkovážně je zahazovali. Domácí se první poločas dostali jen ke střelám zpoza hranice velkého vápna. Tedy spíše jen pendl z A-týmu M. Tressl, který asi jako jediný z domácích vyprodukoval dvě – tři zakončení, nezamířil však přesně. V 10. minutě přišla po rychlém výpadu M. Dušáka po pravé straně šance J. Švece. Prvně jmenovaný se uvolnil a poslal ideální přihrávku před bránu, J. Švec však napůl odkrytou svatyň domácích trestuhodně netrefil. V 16. minutě hosté opět předvedli rychlý přechod do útoku a opět po pravé straně. Tentokrát střílel už v šestnáctce O. Čada a gólman domácích vyrazil balón jen před sebe. Tam byl první J. Švec, ale ve skluzu poslal balón opět vedle. Domácí se do takovýchto šancí dostat vůbec nedokázali. Většinou končili před velkým vápnem. Ve 25. minutě po kombinaci J. Hrušky a J. Švece dostal krásný balón tentokrát na levé straně P. Švec, ale v dobré pozici trefil prostor, kde stál připravený gólman O. Cihla. Pět minut na to si dobře naběhl z pravé strany v dalším útoku hostů O. Čada, gólovou radost mu však skvělým zákrokem zkazil O. Cihla, když reflexivně rukou vyrazil míč na rohový kop. Hosté byli aktivnější a stále hrozili. Rychlým přechodem do útoku si vytvářeli možnosti k zakončení. Ve 34. minutě zkoušel překvapit prudkou střelou z úhlu M. Dušák a o dvě minuty na to střílel tentýž hráč pro změnu mimo po individuální akci, když obral o balón obránce domácích. Ve 42. minutě dobře napadal na levé straně P. Švec a po získání balónu postupoval sám na O. Cihlu. A zakončení? Tentokrát do boční sítě! Domácí toho v první půli moc nevyprodukovali. Proti dobře hrající obraně hostů se nedokázali prosadit a jejich akce většinou končili před velkým vápnem a pár dlouhých balónů za obranu posbíral M. Dvořák. Nebezpečný byl M. Tressl, ale když už se dokázal uvolnit, netrefil zařízení. Domácí tak v první půli na sebe asi nejvíce upozornili ve 44. minutě zákrokem V. Havlíčka na neplachovského M. Píchu, který bez snahy hrát balón mohl za úder do krku vidět namísto udělené žluté karty i červenou kartu. Za to aktivně hrající hosté trestuhodně pálili jednu šanci za druhou.

Domácí rozhodli v závěru dvěma penaltami

Druhý poločas začal pasáží, kdy se bojovalo o střed hřiště. V 56. minutě pak po nenápadné akci měl možnost P. Vornay. Jeho nebezpečná střela však mířila jen do tyče M. Dvořákovo branky. V 65. minutě přispěchali hosté s odpovědí a po individuální akci nemířil J. Hruška ani tentokrát do černého. V 73. minutě vytáhl červený trumf po druhé žluté kartě sudí V. Knotek pro kapitána hostů P. Dušáka. A pak už následovali další trumfy z repertoáru domácích, respektive sudího V. Knotka. Dvě po sobě jdoucí penalty, čímž domácí otočili výsledek utkání. V 81. minutě rozehráli domácí rohový kop, po kterém podstoupili hráči souboj, ve kterém dle rozhodnutí sudího trefil hostující hráč při odkopu místo míče nohu domácího J. Kříže a nařídil pokutový kop. K němu se postavil Michal Jaroš a střelou na pravou stranu se nemýlil, i když si brankář M. Dvořák na míč sáhl - 1:1. Druhý penaltový zákrok se zrodil v 84. minutě, když domácího útočníka P. Vornaye ve skluzu podrazil hostující hráč. Penaltu si vzal na starost tentokrát Miroslav Tressl a střelou do stejného místa jako při předchozí penaltě se nemýlil, když brankář skočil na druhou stranu - 2:1. Třetí gól už byl do otevřené obrany, když se hosté hrající již v deseti vrhli do útoku a pokoušeli se o vyrovnání. V 89. minutě se na křídle uvolnil M. Tressl, nahrál mezi beky P. Vornayovi, který posunul míč ještě do běhu M. Jarošovi, ten si poradil s hostujícím obráncem a před prázdnou branku předložil zpět Petru Vornayovi - 3:1. Hosté sice doslova ovládli první dějství, ale z mnoha šancí proměnili pouze jedinou. Druhý poločas pak domácí otočili vývoj utkání až po vyloučení hostujícího kapitána díky dvěma penaltám v závěru.



Ohlasy k zápasu


FK Olešník B / Temelín
Miroslav Tressl ( hráč ): Jelikož je okres hodně vyrovnaný, byli pro nás 3 body prioritou, ale čekal nás těžký soupeř a to se také v zápase ukázalo. Negativem zápasu byla potyčka fanoušků, což musela řešit i policie.

TJ Sokol Neplachov
Lukáš Blažek ( hráč ): Jeli jsme do Temelína s tím, že se pokusíme domácí překvapit, hrát aktivně a dopředu. Chtěli jsme hrát to, co nám vyhovuje a nepřizpůsobovat se soupeři. To se nám v prvním poločase dařilo, jen jsme proměnili pouze jednu šanci z mnoha. A to nás pak stálo vítězství. Kdyby svítilo po první půli na tabuli 0:3, tak by to bylo stále málo. Ale na „kdyby“ se nehraje. A tak jsme po přestávce nastoupili proti 12 „hráčům“. Musím říct, že se všichni těšili na zápas s prvním týmem OP. A pak je z toho tohle? Zatím, co domácí souboje dohrávali až za hranicí, nesmyslné karty jsme dostávali my. Jako by do druhé půle nastoupil jiný rozhodčí… Příkladem může být 49. minuta kdy domácí hráč dohraje souboj a šlápne na J. Hrušku. A co se nestane? Rozhodčí posoudil zákrok jako faul našeho hráče na domácího, a k tomu následují dvě žluté karty pro P. Švece a P. Dušáka. Proč to? To nikdo neví. V zápise je uvedeno, že karta byla udělena za zatažení za dres. Nic takového tam nebylo, navíc P. Dušák v tomto souboji vůbec nefiguroval! A vyloučení? Dle zápisu odkopnutý balón? Taková blbost. Bude hráč, co má žlutou kartu riskovat vyloučení odkopnutím balónu po odpískání? Určitě ne. Ale domácí hráči poradili sudímu, že by ho měl vyloučit. Při první penaltě si domácí hráč po centru špatně zpracoval balón, náš hráč u něj byl dříve a odkopl balón. Domácí hráč pak kopl našeho. Zařval, skácel se a domácí opět poradili rozhodčímu, že je to penalta. Že náš hráč hrál balón první, to ho nezajímalo. To ani nemluvím o pomezním domácích panu Hasilovi. Ten nám tam tak „férově“ mával neofsajdy a přímo proti střídačce. A přitom M. Dušák tam ještě během zápasu dobrovolně opravuje chybný výrok sudího Knotka a sami se tak připravujeme o standartní situaci. Takže přeji domácím, aby si takovéto vítězství opravdu užili! O tom co následovalo po utkání se ani nebudu vyjadřovat. To už je opravdu za hranou a domácí by se měli stydět!



Sestavy


FK Olešník B / Temelín
O. Cihla [-] - M. Tressl [-] , J. Kříž [-] , D. Szep [-] , M. Jaroš [-] , L. Rajtoral [-] , P. Vornay [-] , L. Říha [-] , Z. Vařák [-] , V. Havlíček [-] , P. Mach [-]

TJ Sokol Neplachov
M. Dvořák [-] - L. Svobodný [-] , P. Dušák [-] , J. Láník [-] , L. Sobota [-] - P. Švec [-] , J. Hruška [-] , O. Čada [-] - J. Švec [-] , M. Dušák [-] - D. Štěcha [-]

ŽK: 44. V. Havlíček , 64. D. Szep - 38. M. Dušák , 40. J. Švec , 49. P. Dušák , 49. P. Švec . ČK: 73. P. Dušák .
Hráči zápasu: O. Cihla , M. Jaroš , P. Vornay .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: KNOTEK Václav - SLEPIČKA Jan (N), ŠÍMA Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Petr Kubát

Expert: Patrik BROUSEK
Tip experta: výhra domácích

Řekl bych, že domácí Olešník má docela našlápnuto, tak tedy určitě výhra domácích.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Očekávám pěkný a vyrovnaný zápas na nejhezčím hřišti v kraji. Na konci budou o gól šťastnější hosté, kteří budou hladovější a půjdou více za vítězstvím.

Tip: výhra hostů