3:0
(0:0) kont.
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.05.2019 17:00

23.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zápas Borovan s Žabovřesky byl plný emocí a nedohrál se


Branky


18

Zápas mezi týmu FK Calofrig Borovany - TJ Sokol Žabovřesky měl o víkendu nabídnout fanouškům zajímavý souboj 23. kola OP na Českobudějovicku o důležité body, které by jedno z mužstev přiblížily k záchranářské jistotě. V podzimním vzájemném duelu se utkání vydařilo hráčům z Borovan, kteří zvítězili na hřišti soupeře 3:1. Bohužel toto odvetné utkání nabralo ve druhém poločase nečekaný a nepříjemný zvrat, když jej rozhodčí po útoku na svoji osobu předčasně ukončil a o osudu utkání bude v týdnu rozhodovat disciplinární komise.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půli branky nepadaly, ale na hostující straně se žlutilo

Utkání mezi Borovany a Žabovřesky již v první půli naznačilo, že se nebude jednat jen tak o nějaký zápas a že oběma soupeřům jde o hodně. Přesto domácí hráči drželi své emoce pevněji na uzdě a projevovali se více hostující hráči, kteří nebyli v průběhu zápasu spokojeni s výroky hlavního rozhodčího J. Feitla. První půle nepřinesla žádnou brankou, ale přesto se do zápisu utkání dělaly alespoň čárky za žluté karty, kterých mužstvo ze Žabovřesk stihlo nashromáždit hned 4 kusy. Jistě největší roli pro další průběh zápasu sehrála ŽK ze 42. minuty pro hostujícího hráče V. Hrabčáka, který se nesportovními gesty vyjádřil proti jednomu z rozhodnutí hlavního rozhodčího J. Feitla a ten tak jeho projevy nenechal bez povšimnutí.

Druhá půle přinesla okamžiky, které na fotbalové hřiště nepatří

Ve druhé půli se podařilo hostujícím hráčům v 65. minutě vsítit vedoucí branku zápasu a to konkrétně Janu Horskému - 0:1. Zápas tak měli hosté ve své moci. Přesto se vše během pár minut otočilo. Uplynuly cca 4 minuty od úvodní branky a hostující hráč V. Hrabčák se podruhé provinil proti fotbalovým pravidlům, když v přerušené hře nesmyslně odkopl soupeři míč z místa určeného pro rozehrávku a uviděl tak druhý žlutý kartonek v rukou hlavního rozhodčího J. Feitla a následně tak dle pravidel i červenou kartu a musel ze hřiště odejít předčasně.

 

Co následovalo poté na hřiště rozhodně nepatří a uvidíme, jak incident posoudí a ocení disciplinární komise. Nepochopitelný zkrat postihl alespoň dle zápisu hlavního rozhodčího hostujícího hráče Petra Schacherleho, který po odpískaném přímém kopu proti hostující brance přiběhl k rozhodčímu a oběma pěstmi jej udeřil do hrudníku takovou silou, že rozhodčí skončil v leže na trávníku. I on byl samozřejmě po tomto incidentu vyloučený a pro psychickou indispozici sudího J. Feitla byl zápas v 72. minutě předčasně ukončen. Dalšímu napadení HR od vyloučeného hráče, který se vrátil po inzultaci rozhodčího na hřiště, pak už zabránil domácí hlavní pořadatel zápasu (opět alespoň dle informací z oficiálního zápisu). Jaké budou tresty a konečný výsledek zápasu se dozvíme snad brzy a budeme o tom vás fanoušky a čtenáře informovat.



Sestavy


FK Calofrig Borovany
V. Knechtl [-] - B. Němec [-] , M. Račák [-] , B. Kratoška [-] , J. Pečman [-] - M. Račák [-] , A. Pilát [-] , P. Langer [-] , J. Čermák [-] - R. Chrástka [-] , M. Tomášek [-] -

TJ Sokol Žabovřesky
M. Škaroupka [-] , J. Hála [-] , J. Hála [-] , M. Velík [-] , L. Formánek [-] , M. Vašíček [-] , V. Vácha [-] , V. Hrabčák [-] , P. Božovský [-] , T. Hála [-] , J. Horský [-]

ŽK: 25. T. Hála , 38. J. Hála , 42. V. Hrabčák , 42. V. Vácha . ČK: 69. V. Hrabčák .
Místo: Borovany. Počet diváků: 30. Rozhodčí: Feitl Jaroslav - BICAN Robert (N), ŠTANDA Rudolf (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
29. 5. 2019 08:19
Zdravím,
chtěl bych pozdravit toho pána co psal ten článek, klobouk dolů před Váma jak jste to popsal..... Ani nevím jestli jste tam byl...
A teď pohled ze hřiště. Nedivím se, že domácí hráči udrželi své emoce, když proti nim byl za první polčas odpískán jeden faul, a to ještě ve vápně hostujících Žabovřesk, kdy byl faulován gólman Škaroupka a faul byl pískán asi až za pět sekund, nevím na co čekal rozhodčí. Kdežto proti nám bylo odpískáno aspoň 30 faulů-"nefaulů"... Takže jasný obrázek prvního polčasu. Druhý polčas začal stejně, bohužel. Zákrok-strkání rukou na hráče Žabovřesk nic! a během 15 sekund stejný zákrok od hráče Žabovřesk a faul pro Borovany... A také bohužel jsem dali první gól a teď se začali dít věci. Nejdřív mé vyloučení, to nechci komentovat, ale pak když sleduji z tribuny jak při odkopu míče z našeho vápna padá jejich hráč a křičí (zřejmě věděl co dělá....) tak pan rozhodčí píská PENALTU z půlky (ne přímý kop, ale PENALTU, jak zde píše pan spisovatel článku z Borovan), tak už asi přetekl ten hrnek spravedlnosti.... To co se dělo potom, by se stávat nemělo,ale bohužel se stalo. Sám jsem pískal několik let Futsal a vím jaký to je,i když jsem něco špatně odpískal, uměl jsem si to u hráčů obhájit "hele viděl jsem to takhle, myslím že to byl faul"... a hrálo se dál...
Ale tady u toho zápasu to bohužel spělo tam kam mělo, k prohře hostujících Žabovřesk .....
PS:asi bych se k tomuto zápasu nevracel, ale něco jsem odehrál tady tak v zahraničí, ale jak byl pískán tendenčně zápas, tak byl psán tendenčně i tento článek. Ten "pán" z Borovan ví asi proč to tak psal....šáhnětě si to svědomí....
Díky
28. 5. 2019 18:27
Běžně nic nekomentuji, ale tentokrát musím. Jsem hráčem Žab a jde o můj subjektivní názor. Mám rád tvrdou a kontaktní hru, občas nejdu daleko pro ostrý, nikoliv však zákeřný zákrok, či ostré slovo. To, co jsem zažil v Borovanech, jsem ale nikdy neviděl.

Že nepůjde o snadný zápas jsme věděli. Hrajeme spolu o sestup. Jako průměrný zápas okresní soutěže ovšem probíhal tento jen asi první 3 minuty. Pak začal úřadovat sudí Feitl. Žluté karty se nám hromadily, buď za běžné nebo zcela smyšlené fauly nebo za nesouhlasné projevy, ovšem bez urážek a vulgarit, kterých jsou jinak nejen nižší soutěže plné. Ovšem domácím se nepískalo nic, od i několikanásobného okopávání našich hráčů, přes evidentní ruku domácího hráče na hranici vlastního vápna, až po zjevný aut pro nás, kdy i po přiznání domácího hráče sudí Feitl trval na tom, že vhazovat budou Borovany. Poločas jsme ale ustálí, domácí byli herně lepší, ale pálili šance a nás několikrát podržel brankář Škaroupka.

Nebudu jmenovat, ale o půli to někdo řekl. "Jestli dáme gól, bude muset Feitl někoho vyhodit a ještě fouknout penaltu nebo dvě."

A v druhé půli se mi opravdu podařilo zavěsit. Chvíli jsme měli radost, ale pak už šlo vše podle plánu. Pár minut poté dostal druhou žlutou kartu náš hráč Hrabčák, jeho zakopnutí míče jsem neviděl, ovšem první žlutou dostal... No za nic. Zcela cíleně, je to náš nejdůležitější hráč. O pár minut později mi došlo, že vše bylo dáno předem. Možná na ruku, kdo ví... Nejzkušenější hráč domácích byl při odkopu našeho obránce zasažen míčem do břicha v našem pokutovém území, předvedl úžasný herecký výkon, evidentně dobře věděl, co a proč dělá a sudí Feitl že středového kruhu neomylně odpískal pecku.

Na provedení pokutového kopu však už nedošlo. Strhla se šarvátka, do které se postupně zapojili hráči, pořadatelé, fanoušci... A náš hráč napadl rozhodčího. V žádném případě ale ne tak, jak je uvedeno v zápise. Hráč strčil do sudího Feitla hrudí, nutno dodat, že je poloviční postavy, než sudí Feitl, ten se svalil, jak když ho střelí do čela a fraška byla dokonána, konec zápasu. Dnes jsem vystupoval z MHD a nějaká paní s mobilem v ruce do mne narazila podobným způsobem, když se snažila nastoupit. Naštěstí se mi nic nestalo. Jen pro představu o jak strašné napadení šlo. Šarvátky postupně ustaly, pořadatelé selhali(jeden z nich se mě taky pokusil napadnout, ale vzhledem k jeho a mé postavě šlo opravdu jen o vtipný pokus) a šlo se do kabin. Tam se na nás ještě pokoušel dostat nějaký místní fanda. Sudí Feitl údajně volal policii.

Bylo po všem, gratuluji domácím k výhře. Nikoho z ničeho neobviňuji, důkazy nemám. Ať si každý udělá obrázek sám, domácí určitě budou mít jiný názor. Ale toho, co se stalo v sobotu v Borovanech už se nikdy účastnit nechci, pokud by se to mělo opakovat, končím s fotbalem. Strkat do rozhodčího se nesmí, hotovo, ani to neobhajuji. Do sportu to nepatří. Ale vše, co se tam stalo, bylo jen výsledkem řízení zápasu sudím Feitlem, ať už ho k tomu vedlo cokoliv. A také jeho vítězstvím. Ani on do sportu nepatří. V sobotu v Borovanech vyhrál sudí Feitl a prohrál sport. Mission accomplished.
Howgh.

Tip: výhra domácích

Petr Kubát

Expert: Patrik BROUSEK
Tip experta: remíza

Utkají se dva týmu ze spodku tabulky a za mě by tedy zápasu slušela nejlépe remíza.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Borovany doma vyhrají vyšším rozdílem. Žaby v posledních dvou venkovních zápasech prohráli s celkovým skórem 0:15. V sobotu si domácí výhru pohlídají a připíšou si důležité tři body do tabulky.

Tip: výhra hostů