Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.05.2019 15:00

21.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Neplachov svým výkonem zaskočil Trhové Sviny "B" a zvítězil na jejich hřišti


Branky


16

Rezerva Trhových Svinů je na jaře nejlepším týmem a kromě jediné ztráty - těsné prohře na Lokádě, počítá jen samá vítězství. A právě díky těmto výkonům se domácí dokázali v tabulce OP vytáhnout až na druhou příčku. Hosté z Neplachova se také drží na dostřel špičky OP a stále mohou pomýšlet na umístění mezi třemi nejlepšími týmy OP letošní sezóny. Podzimní vzájemný duel skončil na hřišti v Dolním Bukovsku bezgólovou remízou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí vstřelili rozdílový gól do kabin

Utkání hrané od 15 hodin ve Slavči začalo za deště a počasí nebylo úplně ideální. Ale i tak oba týmy začaly s chutí a hrálo se nahoru - dolů. Jak domácí, tak hosté se snažili o kombinační fotbal a chtěli dokázat divákům, kteří se i v takovémto počasí přišli podívat, že nedorazili zbytečně. A dívat se bylo na co. Domácí to z počátku zkoušeli po stranách, ale nedařilo se jim dostat balón do pokutového území, protože neplachovští obránci byli pozorní. Hosté se prezentovali přímočařeji a po několika nepřesných střelách zpoza hranice šestnáctky přišla ve 22. minutě sporná situace. Po dlouhém křížném nákopu J. Láníka na P. Švece signalizoval domácí pomezní rozhodčí ofsajd. Hlavní rozhodčí V. Knotek však situaci vyhodnotil jinak a nechal pokračovat ve hře. Petr Švec tak z levé strany s balónem u nohy postupoval na gólmana domácích K. Brůhu a trefil se přesně k bližší tyči – 0:1. Domácí nesmutnili dlouho a chvilku na to ve 24. minutě se protáhl po jejich levé straně záložník L. Tuscher a na jeho povedený centr na přední tyč si krásně naběhl Jakub Kostohryz a hlavou před gólmanem hostů Š. Bickem srovnal na 1:1. Několik dalších minut probíhaly souboje spíše mezi vápny a pak přišla desetiminutovka hostů, kteří lépe kombinovali ve středu hřiště a připravili si několik dobrých možností ke vstřelení druhého gólu. Jenže své příležitosti zahazovali. Buď netrefili zařízení nebo byl na svém místě pozorný K. Brůha a tak šance J. Švece, P. Švece, M. Dušáka ani O. Čady gólem neskončily. Další individuální akce M. Dušáka už gólem skončila. Ten se uvolnil na levé straně a z brankové čáry překvapil a prostřelil K. Brůhu. Pomezní však signalizoval, že balón již byl za čarou a tak HR V. Knotek gól neuznal. Ke konci půle se nadechli domácí a na několik minut to byli zase oni, kdo držel balón kolem pokutového území a dostali hosty pod tlak, který vyústil nedovoleným zákrokem na M. Švepeše. Domácí tak zahrávali v 45. minutě přímý volný kop z rohu velkého vápna. Ten sehráli na výbornou, když hostující gólman Š. Bicek střelu, která před ním klouzla, pouze vyrazil a dobíhající Pavel Nocar pohotově poslal domácí dorážkou do vedení - 2:1. Další možnost měl na úplném závěru poločasu M. Chromčák, jehož hlavička mířila ale jen těsně mimo. Do šaten tak odcházeli spokojenější domácí.

Hosté zaveleli ke zvratu v utkání

Druhé dějství začali lépe hosté. Byli aktivnější, pohyblivější a dařila se jim kombinace ve středu hřiště. Rychlým přechodem do útoku přečíslovali domácí defenzívu a bylo jich najednou plné hřiště. Po několik šancích, které pochytal K. Brůha přišla zasloužená gólová radost. Hostující J. Hruška dostal v 53. minutě balón mezi obránce, jeho střelu K. Brůha ještě dokázal vyrazit, ale pouze k dobíhajícímu D. Štěchovi. Ten chytře vrátil Jaroslavu Hruškovi a na jeho druhý pokus z místa penaltového puntíku už K. Brůha nedosáhl - 2:2. Hosté pokračovali v rychlé kombinaci a stále útočili. Domácí byli jak opaření a nestíhali reagovat na jejich pohyb. A tak za pár minut přidali aktivní hosté třetí gól. V 57. minutě L. Svobodný na levé straně rychle rozehrál na rozběhnutého P. Mohameda, ten si potáhl balón a střílenou přihrávkou hledal v šestnáctce J. Švece. Jeho úmysl se snažil přečíst gólman domácích K. Brůha. Balón ale vyrazil právě k Janu Švecovi, který si ho ještě zpracoval a z otočky se trefil přesně k pravé tyči Brůhovi branky – 2:3. Domácím se vývoj utkání samozřejmě vůbec nezamlouval a tak prostřídali a posílili útok. Hosté se naopak zatáhli a chtěli udržet překvapivé vedení. Domácí tak doslova vrhli všechny síly do útoku a pokoušeli se vyrovnat. Hosté však bránili důsledně a nepouštěli domácí do pokutového území. A tak se hosté snažili o střelbu zpoza šestnáctky. Většina střel však byla zblokována nebo je pochytal M. Dvořák, který v brance Neplachova vystřídal zraněného Š. Bicka. Asi největší šanci měl v 80. minutě V. Brožka, který se dokázal s balónem prokličkovat na vápno, ale jeho střelu pohotově vyrazil M. Dvořák. Domácí se přes obětavě hrající hosty nedokázali víc prosadit a ti navíc vyráželi do brejků. A tak na konci, v 90. minutě přišla nejkrásnější akce utkání. J. Láník poslal dlouhý balón na J. Švece, ten sklepnul P. Mohamedovi. Od něj šla z první kolmá přihrávka do vápna na rozběhnutého J. Hrušku, kterého doplnil J. Švec a po narážečce zakončil Jaroslav Hruška levačkou k tyči a upravil tak na konečných - 2:4.



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Trhové Sviny B
Michal Švepeš ( hráč ): Tentokrát nám to nevyšlo. Soupeř byl v zápase vždy o krok napřed. Asi nám nesedlo ani počasí a teď musíme zvládnout nadcházející zápasy.

TJ Sokol Neplachov
Lukáš Blažek ( hráč ): Musím říct, že jsme sestavu ladili celé dopoledne a nevypadalo to vůbec dobře. Někteří tak museli hrát se zraněním. Ale to, co potom kluci předvedli na hřišti? To bylo něco! Všichni makali, bojovali a předváděli parádní akce. Klobouk dolů! Myslím, že se utkání muselo líbit. Diváci viděli 6 krásných gólových momentů a možná další tucet šancí neproměněných. Opravdu krásný zápas, který měl vše.



Sestavy


TJ Spartak Trhové Sviny B
K. Brůha [-] - J. Gažák [-] , J. Vodička [-] , M. Chromčák [-] , Z. Šafránek [-] , V. Brožka [-] , J. Kostohryz [-] , P. Nocar [-] , T. Kápar [-] , M. Písko [-] , M. Valut [-]

TJ Sokol Neplachov
M. Dvořák [-] - L. Svobodný [-] , P. Dušák [-] , J. Láník [-] , L. Sobota [-] - D. Štěcha [-] , O. Čada [-] , J. Hruška [-] , P. Mohamed [-] - J. Švec [-] , M. Dušák [-] -

ŽK: 51. L. Tuscher .
Hráči zápasu: J. Švec , J. Hruška , J. Láník .
Místo: Slavče. Počet diváků: 75. Rozhodčí: Knotek Václav - MORONG Štefan (N), ŠÍMA Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Petr Kubát

Expert: Jan JINDRA
Tip experta: výhra domácích

Domácí jsou asi nejlepším mužstvem v okrese a myslím si, že by chtěli postoupit.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza