1:3
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.05.2019 17:00

21.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rudolfov "B" potvrdil formu také na hřišti v Borovanech


Branky


16

K dalšímu zápasu OP zajížděla rezerva SK Rudolfov na půdu TJ Calofrig Borovany. Protože áčko Rudolfova hrálo současně v KP další záchranářský souboj s Čimelicemi a protože záchrana KP je pro klub prioritou, tak A-týmu zůstalo k dispozici 5 hráčů béčka a dále chyběl ze studijních důvodů M. Kocina a M. Foglar z důvodu zranění. Proti podzimnímu utkání, kdy hosté Borovany deklasovali výsledkem 8:1, nastoupili ze základu pouze brankář D. Keřka a dva dorostenci… V tomto duelu hostům vypomohli zkušení hráči F. Pouzar a R. Zachara, kteří nastoupili na jaře poprvé a bez tréninku odehráli celý zápas. Dále vypomohl další dorostenec D. Plojhar, který v dopoledním zápasu KP dorostu v derby proti SKP Č.B. dokonce vstřelil branku, ale odpoledne už nastupoval s celkem bolestivým zraněním. A také nakonec musel nastoupit i 52-letý trenér Josef Dvořák, který vzhledem k okolnostem byl nucen sehrát víc než půl zápasu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvoubrankové vedení hostů a zranění hostujícího brankáře

Na pěkném hřišti větších rozměrů chtěli hosté využívat rychlých krajů a hned v první minutě mohli jít do vedení. To se dostal do samostatného úniku rychlý a důrazný A. Janura, ale svou šanci neproměnil. Svou akci si zopakoval hned za pár minut, ulétl domácí obraně, předložil přihrávku na malé vápno, kde se v souboji prosadil David Plojhar a poslal rudolfovský tým ve 4. minutě utkání do vedení - 0:1. Chvilku před gólovou situací se ještě do šance dostal domácí útočník D. Babka, ale brankáře hostů neprostřelil. V následujících minutách mohli hosté své vedení navýšit, ale vypracované šance neproměnili A. Janura, J. Machovec ani R. Zachara. V této fázi utkání se do šancí dostávali i domácí, kdy se naplno projevila nesehranost hostující obrany a zbytečnými chybami a ztrátami hosté domácím nabídli minimálně 3 šance na vyrovnání, ale ti své příležitosti svou zbrklostí a nepřesností neproměnili nebo dobře zasáhl brankář D. Keřka, jako tomu bylo v dalším případě samostatného průniku středem vápna hráče domácích P. Dubeckého. A tak byli za svou špatnou produktivitu potrestáni, kdy po faulu zahrával přímý kop z pravé strany R. Zachara, přesným centrem našel hlavu nejlepšího hostujícího střelce Jaroslava Machovce a ten svou 17 brankou v soutěži poslal ve 32. minutě hosty do dvoubrankového vedení - 0:2. Až do konce poločasu byli rudolfovští aktivnější, ale ve 40. minutě další zbytečnou chybou nabídli šanci domácímu D. Babkovi, který postupoval sám na brankáře D. Keřku, ale balon si předkopl tak, že mu ho vyběhnutím včas rudolfovský gólman odebral. Ovšem při trošku neohrabaném a opožděném přeskočení D. Keřky domácí hráč určitě nechtěně, ale také zcela zbytečně zavadil o hostujícího brankáře, došlo ke střetu a následnému krvavému zranění v obličeji D. Keřky, který musel střídat a byl následně odvezen sanitkou k ošetření do nemocnice se zlomeným nosem. Tímto mu přejí rudolfovští brzké uzdravení a myslíme, že mluvíme i za domácí mužstvo. Následně došlo k vyhrocení situace a slovním potyčkám mezi oběma tábory a domácími diváky. Po uklidnění situace musel nastoupit do hostující branky v té době již kvůli zranění odstoupivší D. Plojhar a zápas až do konce dochytal, ale jen se sebezapřením a prakticky pouze ve stoje… První poločas tak skončil vedením hostů 0:2.

Po jedné brance padlo na obou stranách

Rozhodnout hosté mohli hned ve 46. minutě, kdy opět zcela osamocen postupoval na domácí branku A. Janura, ale svou již několikátou šanci neproměnil a tím domácím pomohl vrátit se do zápasu. Ti i díky hře za podpory silného větru o výsledek utkání ještě zabojovali. Velmi aktivní byl zejména nestárnoucí Miroslav Račák, zřejmě nejlepší hráč domácích, spolu s A. Fenclem a P. Langerem. Domácí tým hosty opticky zatlačil do defenzivy, ale ta druhý poločas fungovala celkem kvalitně a domácí hráče již do vyložených šancí prakticky nepouštěli a sami hosté hrozili i nadále z rychlých protiútoků. A po několika nedotažených kontrech o osudu utkání rozhodli v 66. minutě, kdy odražený míč vrátil pohotově do domácí branky dorostenec Patrik Kryeziu na 0:3 a definitivně rozhodl. Za několik minut nato mohl stejný hráč přidat čtvrtý gól, ale ve vyložené šanci si špatně zpracoval míč. Borovanští fotbalisté poté přeci jen vstřelili branku, která jim ale nebyla uznána a nadále až do konce utkání se pokoušeli jeho průběh zdramatizovat a hrozili zejména střelami po větru ze střední vzdálenosti a chtěli využít zdravotní indispozice zaskakujícího hráče v hostující brance. A to se jim několikrát málem podařilo, kdy jedna střela mířila těsně mimo a druhá orazítkovala břevno branky. Před koncem utkání se domácím snížit podařilo, kdy se v 81. minutě tvrdou a přesnou střelou zpoza vápna prosadil Bohuslav Němec a stanovil konečný výsledek utkání - 1:3. Konec utkání si už hosté pohlídali a prodloužili vítěznou sérii na 4 utkání v řadě se skóre 19:4.



Ohlasy k zápasu


FK Calofrig Borovany
Milan Plachta ( trenér ): Dnes jsme udělali hodně chyb a soupeř nás trestal. Rudolfov hrál dobře a hlavně chytrostí a zkušeností nás přehrál. Kaňkou utkání bylo nešťastné, ale hlavně nechtěné zranění hostujícího brankáře po střetu s naším útočníkem a také v naší sestavě musel pro zranění ramene odstoupit Aleš Fencl. Navíc nám pro tento zápas chyběl v sestavě Filip Faktor a David Langer, takže jsme hráli opět v jiné sestavě.

SK Rudolfov B
Petr Hlubocký ( vedoucí mužstva ): Utkání v Borovanech budu tentokrát hodnotit sám a krátce, vzhledem k tomu, že trenér Pepa Dvořák byl okolnostmi nucen odehrát více než půl zápasu a levého záložníka odehrál velmi dobře, zejména v defenzivě si počínal bezchybně a zápas odmakal na maximum. Určitě neměl čas ani myšlenky, si v hlavě ukládat situace k hodnocení. A to jsou ty přístupy k fotbalu poctivých starších hráčů, ze kterých by si měli mladíci ze všech mužstev brát příklad, ale v mnoha případech to tak však není. Jinak za dnešní zápas musíme pochválit úplně všechny hráče za obrovskou bojovnost a nasazení, za produktivitu a v určitých fázích zápasu i za předvedenou kvalitu. Domácí tým také za vůli, že i za nepříznivého stavu chtěl utkání zdramatizovat a že pro to dělal do poslední minuty maximum. Ale i tak si myslíme, že jsme tři body získali zaslouženě a že jsme byli celkově lepším týmem. Chceme také poděkovat klukům co nám v tomto utkání vypomohli a doufáme, že nám přízeň zachovají až do konce sezóny, protože nás ještě čeká několik zápasů, které se kryjí s naším A-mužstvem a nebude jednoduché dávat každý víkend sestavu dohromady. Ale i přes všechny problémy budeme chtít i dále atakovat čelo soutěže a na konci skončit v tabulce co nejvýše. A na závěr chceme vzkázat tomu vulgárnímu a nesoudnému šedivému pánovi za střídačkami, že udělal o poločase dobré rozhodnutí, když ze zápasu odjel, protože kdyby v urážkách pokračoval dál, tak do nemocnice se zlomeným nosem nemusel odjíždět sám pouze náš brankář! Nejdříve ať se podívá na sebe, vyndá si slámu z bot a pak ať někoho kritizuje, jak vypadá. Když nedokáže překousnout porážku svého mužstva, tak ať raději na fotbal nechodí a nedělá domácímu klubu ostudu po celém okresu! Ono hulákat schovaný za plotem dokáže totiž každý trouba ...



Sestavy


FK Calofrig Borovany
V. Knechtl [-] - B. Němec [-] , M. Račák [-] , B. Kratoška [-] , J. Čermák [-] - M. Račák [-] , A. Fencl [-] , M. Kříž [-] , P. Langer [-] - D. Babka [-] , R. Chrástka [-] -

SK Rudolfov B
D. Keřka [-] - F. Pouzar [-] , P. Irmiš [-] , J. Tušl [-] , J. Dvořák [-] - J. Machovec [-] , A. Janura [-] , M. Šefl [-] , R. Tyrpák [-] , P. Kryeziu [-] - M. Tušl [-]

ŽK: 40. D. Babka , 71. J. Čermák - 47. A. Janura , 86. J. Tušl .
Místo: Borovany. Počet diváků: 40.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Petr Kubát

Expert: Jan JINDRA
Tip experta: výhra hostů

Hosté mají výborný manšaft a proto si myslím, že vyhrají.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů