V boji o záchranu vybojovaly Žabovřesky výhru nad Horní Stropnicí


Branky


19

V záchranářském souboji o důležité body do tabulky se střetla mužstva domácích Žabovřesek a hostujícího týmu z Horní Stropnice. V podzimním zápase zvítězily Žabovřesky těsným rozdílem 2:1. V jarní části se ani jeden z týmů nemůže pochlubit nějakou oslnivou formou, když každý získal pouhé 3 body z možných 18 bodů. Domácí jedenkrát zvítězili a hosté ještě chuť výhry v téhle části sezóny nepoznali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle byla na branky chudá

Domácí na svého soupeře z Horní Stropnice vlétli a již v 5. minutě mohli vstřelit gól, kdy po přihrávce L. Formánka do otevřené obrany mohli jít sami na bránu P. Pokorný s J. Pilným, ovšem nedohodli se a domácí z téhle šance vytěžili pouze rohový kop. Gól se jim ale i tak podařilo brzy vstřelit. Ve 13. minutě přišla hezká kombinace u postranní čáry, centr si na malém vápně našel Josef Pilný a se zakončením si už poradil - 1:0. O dalších pár minut později po krásných výměnách mezi L. Formánkem a J. Pilným se ke střele dostal první jmenovaný, ovšem gólman hostů P. Brousek skvěle střelu zlikvidoval. Stejně tak se vyznamenal domácí brankář M. Škaroupka, když zlikvidoval samostatný únik hostujícího hráče. Hosté se pak již do žádné vážnější šance nedostali a hrozili pouze z nakopávaných míčů do vápna. Domácí se také ještě dostali k několika střeleckým pokusům za hranicí velkého vápna, ovšem gól už do poločasu nepadl.

Gólová pojistka domácích hráčů přišla brzy

Do druhého poločasu vstoupil domácí tým s cílem opět co nejdříve skórovat a uklidnit se. Hosté zase věděli, že domácí jsou stále na dostřel a zápas tak ještě zdaleka není ztracený. Skórovat se ale přeci jen podařilo hráčům ze Žabovřesek v 52. minutě. Kapitán domácího týmu Jan Hála přihrál L. Formánkovi, ten poslal míč k postranní čáře na V. Váchu, jenž levou nohou našel Josefa Pilnýho, který se podruhé v zápase nemýlil - 2:0. Poté se domácí trošku zatáhli do obranné ulity, zbytečně faulovali, čímž dovolili soupeři dostat se do tlaku a hrát jeho hru, které byla v zápase založena na nakopávaných standartních situací i z poloviny hřiště do vápna domácícho týmu a tím hosté hrozili nejvíce. Domácí si ovšem takové situace dokázali pohlídat a dotáhli nakonec zápas do vítězného konce. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Žabovřesky
Luboš Formánek ( hráč ): Do zápasu jsme vstupovali s tím, že se chceme odpoutat od dvou posledních míst a to se nám podařilo. Soupeře jsme pouštěli pouze ke standartkám nakopávaný do vápna, ovšem tam naše obrana fungovala skvěle v čele s gólmanem Škaroupkou a můžeme slavit druhou výhru doma v řadě.

TJ Hraničář Horní Stropnice
Jiří Maršálek ( hráč ): V prvním poločase byli domácí lepší. Do druhého poločasu jsme zamíchali sestavou, což nám po herní stránce prospělo, když se domácí dostávali do ojedinělých šancí, ale my jsme nebyli schopni vstřelit gól. Jinak musím pochválit výkon všech tří delegovaných rozhodčí, kteří zápas zvládli opravdu skvěle.



Místo: Žabovřesky. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Škuthan Jaroslav st. - ŠKUTHAN Jaroslav, HORA Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
7. 5. 2019 08:15
Hodnocení zápasu
5. 5. 2019 19:16
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Sousedé v tabulce sehrají vyrovnaný zápas. Žaby však využijí domácí prostředí a vyhrají.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích