Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.05.2019 17:00

22.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Úsilné porazilo v záchranářském souboji tým z Borovan


Branky


17

Na hřiště Úsilného přijel hájit tříbodový náskok v tabulce tým z Borovan. Oba týmy se ve zbývajících zápasech sezóny budou snažit uhrát co nejvíce bodů, které by pro ně v konečné fázi znamenaly záchranu soutěže i pro další ročník. Domácí poslední dva své zápasy prohráli a chtěli tuhle sérii v dalším domácím zápase zlomit. Hosté sice minulý víkend podlehli na domácím hřišti Rudolfovu "B", ale týden předtím dokázali odvézt všechny body ze hřiště rezervy Lokomotivy ČB. V podzimní části zvítězily Borovany 2:0. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté otočili do poločasu průběh zápasu

Zápas začal ve znamení smutné události, když oba týmy uctili památku a držela se minuta ticha za v týdnu tragicky zesnulého hráče FK Calofrig Borovan Viktora KOTLÁRA, kterému bylo teprve 28 let!

Domácí začali s velkým odhodláním a chutí, zahrát si fotbal. Byli útočnějším týmem, vytvářeli si gólové příležitosti a proto se zaslouženě dostali do dvougólového vedení. Již ve 3. minutě se domácí příznivci mohli radovat. V. Dolejšek vhodil aut na P. Vazače, který si pokryl míč a od autové čáry nákopem alá svíce našel přesně Jakuba Čadu ve vápně, který si byť tísněn obráncem hostů zpracoval míč a poslal Voselno do vedení - 1:0. Během pár minut se naskytla domácím další tutovka, P. Vazač si naběhl za obranu, potáhl míč a efektně našel přesnou přihrávkou přes bránícího hostujícího stopera svého parťáka z útoku J. Jeremiáše v pokutovém území, který ale slabou střelou trefil jen brankáře. Po několika dobrých šancích udeřili Voselští podruhé v 16. minutě. J. Jírovec od půlicí čáry posunul míč na P. Píchu uprostřed hřiště, jenž z první obloučkem za obranu poslal do sóla P. Vazače. Ten ale na místo zakončení hrál na jistotu a nesobecky předložil lahůdku pro Jana Jeremiáše, který pohodlně do prázdné brány navýšil skóre - 2:0. Poté se osmělili konečně i hosté a snažili se s výsledkem něco udělat. Voselno mohlo litovat nevyužití svých dalších několika šancí, protože ve 22. minutě se střela borovanského Davida Babky z hranice velkého vápna odrazila od jednoho z domácích obránců do protipohybu brankáře R. Nováka a hosté se dostali zpět do zápasu - 2:1. Od té chvíle byli domácí jako opaření a svého soupeře už nedokázali přehrávat. Toho hosté dokázali znamenitě využít a ještě do poločasu stav otočit. Po jednom povedeném útoku Úsilného, avšak nezakončeném, se dostali do brejku borovanští. U postranní čáry v rychlosti zakombinovali, domácí se nestihli vrátit a trestuhodně neobsazený a neatakován Petr Langer za hranicí pokutového území střelou k tyči nedal ve 24. minutě domácímu gólmanovi šanci - 2:2. Ve 39. minutě z velké dálky někde od střídaček napřáhl ke střele Jakub Čermák a při jeho pumelici pod břevno si brankář R. Novák vybral slabší chvilku a dovolil hostům, aby se dostali do vedení - 2:3.

Veliký obrat domácích hráčů, kteří soupeře brankami nešetřili

Druhý poločas byl opět v režii domácích, Borovanům už tolik nedovolili a naopak jejím obráncům častěji zatápěli. Hosté svému soupeři dokázali odolávat cca dvacet minut, než se v 65. minutě domácí hráči dočkali srovnání průběžného stavu díky trefě Tomáše Slámy - 3:3. Netrvalo dlouho a domácí Pavel Pícha zavelel v 67. minutě k velkému obratu. Po jednom z faulů hostujících hráčů zahrával přímý kop do vápna, tam míč prolétl až k brankáři V. Knechtlovi, kde probíhal J. Čada a zmátl svým pohybem hostujícího brankáře natolik, že ten si nedokázal s míčem poradit a na brankové čáře jej dokázal vyrazit pouze nad sebe pod břevno - 4:3. V 80. minutě přišli hosté takřka o veškeré zbylé šance na bodový úspěch v zápase, protože se podruhé v duelu trefil do černého Tomáš Sláma a vedení domácích zvýšil na dvougólové - 5:3. Závěrečné slovo v zápase si vzal na sebe domácí kapitán Jakub Čada a v 86. minutě uzavřel skóre zápasu na konečných - 6:3. Voselno tak v závěru využilo otevřené obrany hostujícího týmu, který se snažil s výsledkem ještě něco udělat a zaslouženě nakonec vyhrálo druhý poločas 4:0.



Ohlasy k zápasu


Úsilné
Petr Vazač ( hráč ): Dnes bylo vidět, s jakou chutí hrajeme. Zlepšili jsme pohyb a zaslouženě šli brzy do dvougólového vedení. Jenže pak jsme smolně dostali gól a to se na nás zase podepsalo. Hosté zaslouženě otočili, jelikož jsme nedokázali využít naše ostatní vyložené šance. Ve druhé půli už to bylo ale úplně o něčem jiném, ovládli jsme hřiště, proměňovali šance a užili jsme si fotbal. Musím všechny pochválit, jak jsme to odjezdili.

FK Calofrig Borovany
Milan Plachta ( trenér ): Dnes byla smůla, že když jsme se dostali do vedení, nedotáhli jsme poté ještě několik brejkových situací do gólové koncovky a neodskočili jsme na rozdíl alespoň dvou branek. Dostali jsme dva rychlé góly a pak jsme už hráli vabank, což soupeř dokázal potrestat. V Úsilném je navíc hřiště malých rozměrů, které nám zrovna nesvědčí a domácí navíc dokáží využít tohoto faktu. Snad se nám pro příští týden už uzdraví Filip Faktor, David Langer a Aleš Pilátů, aby jsme byli konečně zase v plném složení.



Sestavy


Úsilné
R. Novák [-] - J. Jeremiáš [-] , P. Vazač [-] , V. Polan [-] , T. Sláma [-] , J. Jírovec [-] , J. Čada [-] , Z. Německý [-] , P. Pícha [-] , R. Trousil [-] , V. Dolejšek [-]

FK Calofrig Borovany
V. Knechtl [-] - B. Němec [-] , M. Račák [-] , B. Kratoška [-] , J. Čermák [-] - M. Račák [-] , M. Kříž [-] , P. Langer [-] - R. Chrástka [-] - M. Tomášek [-] , M. Pečman [-]

ŽK: 49. M. Račák , 62. R. Chrástka , 70. P. Langer , 77. B. Němec .
Hráči zápasu: P. Vazač , T. Sláma , J. Čada - P. Langer , J. Čermák .
Místo: Úsilné. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Hučík Marek - BALOUN Antonín (N), BRÁZDA Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Kubát

Expert: Filip FAKTOR
Tip experta: výhra hostů

Pokud chceme pomýšlet na upevnění záchranných pozic, nemůžeme jinak, než z Úsilného přivézt 3 body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů