P. Maršík 11.
M. Bauer 77. (p.)
2:3
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.03.2019 15:00

14.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Celek Neplachova vyloupil bodově domácí Římov


Branky


11. P. Maršík , 77. M. Bauer (p.) - 51. J. Hruška , 53. J. Hruška , 64. D. Štěcha
19

Hosté paradoxně hned na první jarní soutěžní zápas odjížděli v dost „improvizované“ sestavě. Z různých důvodů ( pracovní povinnosti, zranění a především pro nemoc ) jim chybělo několik hráčů, se kterými se jistě počítalo. Takže nebylo moc možností, jak poskládat tým a do hry musel i nyní už universál M. Dvořák, původně jen gólman.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí vytěžili z mála maximum a do kabin šli ve vedení

Po krátkém oťukávání se domácí zatáhli a vypadalo to, že budou chtít praktikovat hru na rychlé protiútoky. Na míči tedy byli více hostující hráči z Neplachova, ale v zahuštěném prostoru před domácí šestnáctkou se jim nedařilo dostat se do zakončení. Navíc z jednoho rychlého brejku už v 11. minutě po špatné rozehrávce domácí J. Štrajt vytěžil roh. Ten pak římovští sehráli náramně a vrácený balón před gólmanem Š. Bickem umístil do sítě hlavou P. Maršík - 1:0. V následujících minutách přišla další krásná střela od domácího hráče P. Maršíka, kterou tentokrát bravurně zlikvidoval Brankář Š. Bicek. Domácí hráči se poté zatáhli ještě více a hosté si tak těžko mohli připravit nějakou výhodnou střeleckou pozici. Navíc kombinace do „plných“ hráčům hostujícího celku nešla a nepřesných přihrávek bylo víc než dost. Šance ale přišly a zasloužil se o ně J. Hruška. Nejdříve doběhl zdánlivě ztracený míč a přihrávkou před bránu našel v malém vápně O. Čadu, ten ale v chumlu hráčů zblízka nedokázal procedit balón za záda domácího brankáře P. Nováka. Další možnost po zpětné nahrávce J. Hrušky z levé strany měl P. Mohamed, ale v dobré pozici branku přestřelil. Domácí stále hrozili nebezpečnými brejky, především J. Štrajt a P. Maršík, kterým sklepával vysoké míče M. Bauer a podporoval je rychlý a důrazný L. Froněk. Takže hostující obrana se musela mít na pozoru a Š. Bicek musel likvidovat nebezpečné střely zpoza hranice velkého vápna. K dorážkám se domácí ale už nedostávali. Za stavu 1:0 pro domácí skončila tedy první půle, když hosté byli s balónem aktivnější, ale častými nepřesnými přihrávkami a nedůsledností se sami připravovali o možnost zakončit nebo dokonce sami domácím nabízeli možnost brejku.   

Hosté zabrali a zápas otočili ve svůj prospěch

Do druhého poločasu v rámci možností hosté přeskupili řady a chtěli na domácí hned vlítnout a zkusit s výsledkem něco udělat. A to se povedlo. Po dvou neproměněných šancích domácího celku hned v úvodu druhé půlky si v 51. minutě na hranici pokutového území pokryl balón J. Hruška a z otočky krásně obstřelil P. Nováka, který se na umístěnou střelu natahoval marně - 1:1. Pár minut na to se prosadil opět J. Hruška, když na malém prostoru dokázali s P. Mohamedem podržet balón kolem šestnáctky. Po rychlé narážečce se dostal už v pokutovém území k zakončení a střelou k tyči otočil skóre - 1:2. Domácí to těžce vydýchávali, ale to nebylo ještě vše. Neplachovští v tu chvíli byli na koni a dařilo se jim v rozhozené obraně nacházet prostor k zakončení. P. Švec mohl přidat další gól, jenže po hezkém uvolnění střílel pouze do náruče dobře postaveného P. Nováka. Nakonec třetí gól přeci jen přidali. V 64. minutě L. Sobota postupoval s balónem po pravé straně a našel prostor pro přesnou přihrávku před šestnáctku na D. Štěchu, který si posunul balón na levou nohu a technickou střelou obstřelil P. Nováka v domácí brance na vzdálenější tyč - 1:3. Další šanci měl i M. Dvořák, ale prudkou střelou z hranice vápna rozvlnil pouze síť za bránou. Pak přišlo jakési uspokojení, hosté nechali domácí hráče přebrat aktivitu a ti se snažili zlepšeným pohybem a důrazem dostat hosty pod tlak a donutit je k chybám. V tu chvíli hostující hráči nedokázali podržet balón, navíc domácím vycházeli útoky po jejich levé straně a přišel trest v podobě penalty, kterou zařídil  P. Žáček. Tu M. Bauer v 77. minutě zkušeně proměnil a ještě tak vykřesal naději pro domácí - 2:3. Římov mohl navíc ještě srovnat, ale v závaru před brankou se ani stoperu M. Koupalovi nepodařilo propasírovat míč do brány. Hosté se pak přeci jen zvedli. D. Štěcha mohl napodobit J. Hrušku a také mohl vstřelit dva góly. P. Šafář mu poslal průnikovou přihrávku mezi obránce, ale tentokrát se vyznamenal P. Novák a včasným vyběhnutím vyrazil na roh. Další parádní zákrok předvedl domácí gólman P. Novák, kdy po rozehrání rohu zakončoval střídající L. Blažek. P. Novák jeho umístěnou střelu vytáhl na břevno a Neplachov tak zahrával jen další rohový kop. Tři minuty nastavení si už hosté pohlídali a odvezli si vybojované všechny body.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Římov
Pavel Crkva ( hráč ): V naší situaci, kdy potřebujeme každý bod, je tohle velmi nepříjemná ztráta. Bohužel jsme prohráli vyrovnaný zápas v deseti minutách.

TJ Sokol Neplachov
Lukáš Blažek ( hráč ): První zápas a my hned měli problémy se sestavou. V zápase se pak ještě zranil P. Mohamed a dohrával se zraněním, takže 3 body jsou nakonec super. Jinak klasický první zápas po zimě, hřiště bylo hrbolaté, balón strašně odskakoval a našemu výkonu chybělo do ideálu opravdu hodně. Kazili jsme přihrávky, vymýšleli složitosti a zbytečně nakopávali balón. Když jsme hráli po zemi a všichni byli v pohybu, přišly i góly. Bohužel jsme pak měli zase slabší chvilku a nechali soupeře zdramatizovat utkání zbytečnou penaltou. V dalším utkání musíme přidat.



Sestavy


TJ Sokol Římov
P. Novák [-] - J. Martiš [-] , J. Štrajt [-] , F. Šmíd [-] , M. Koupal [-] , F. Kukačka [-] , P. Maršán [-] , P. Maršík [-] , L. Froněk [-] , P. Crkva [-] , R. Brožka [-]

TJ Sokol Neplachov
Š. Bicek [-] - P. Šafář [-] - L. Pudil [-] , M. Dvořák [-] , J. Hruška [-] , P. Dušák [-] , D. Štěcha [-] , P. Mohamed [-] , O. Čada [-] , L. Svobodný [-] , L. Sobota [-]

ŽK: 20. P. Maršík , 49. L. Froněk - 57. D. Štěcha , 74. O. Čada , 83. P. Mohamed , 89. L. Sobota .
Hráči zápasu: P. Novák , L. Froněk , M. Koupal - P. Mohamed , J. Hruška .
Místo: Římov. Počet diváků: 45. Rozhodčí: Knotek Václav - KORCH Jiří (N), ŠÍMA Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Petr Kubát

Expert: Petr KUBÁT
Tip experta: remíza

Jarní část může brát spousta mužstev tak, že se začíná od nuly, čehož by mohlo využít i mužstvo Římova a po nevydařeném podzimu uhraje bod s týmem Neplachova, čímž by mohli hráči i částečně odčinit debakl 0:6 z podzimního duelu.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     30. 12. 2018 10:32

Tip: výhra hostů