Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

31.03.2019 10:15

15.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Zavidov své vedení neudržel, rezerva SK brala plusový bod po penaltách


Branky


7

Další derby pro rakovnickou rezervu, která po prohře se svým městským rivalem přivítala na domácím pažitu nedaleký Zavidov. Ten mohl využít zaváhání lídra soutěže právě po již zmíněném zápase a dlouho to také tak vypadalo. Nakonec však domácí zápas poslali do penalt.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po půli nerozhodně

Do utkání na hlavním hřišti areálu SKR vstoupila lépe domácí rezerva. Držela míč na svých kopačkách a získávala si územní převahu. Ta vyvrcholila hned ve 12. minutě, kdy si míč navedl z pravé strany za kruh velkého vápna Čech a levačkou mířil přesně k tyči - 1:0. Jakoby vstřelená branka domácí uspokojila a nakopla Zavidov. Ten svou hru zlepšil a byl aktivnější, což vygradovalo ve vyrovnávající branku.   Běžela 26. minuta a Korčák zakryl míč. Obtočil se kolem pasivně bránících hráčů na svou levačku a předložil střílený míč před branku. Tam si ho našel Krejčí a potrestal tak vyhoření rakovnické defenzivy klidným zakončením do odkryté branky - 1:1. A Zavidov mohl jít po hodině hry do vedení. Krejčí vysunul Šímu a ten mířil sám na Peška. Domácí brankář byl ale před hráčem včas, a tak mu znemožnil zakončit.   Netrvalo dlouho a v domácí šestnáctce bylo opět rušno. Rohový kop Štillera si našel Krejčí a branku minul o milimetry. A když domácí nevyužili závaru po rohovém kopu, kdy nedokázali dotlačit míč za Krausova záda, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

Zavidov neudržel vedení

Lídr soutěže umí zahrát i lépe, což chtěl dokázat ve druhém poločase. Hned ve 49. minutě ale prohrával, neboť míč po rohu Hanycha prošel chumlem na přední tyči a skončil v síti - 1:2. Aby toho nebylo pro domácí málo, Zavidov v derby získal hned dvoubrankové vedení. V 57. minutě z protiútoku utekl Hvězda, který našel ve vápně trestuhodně volného Korčáka, který umístil míč přes padajícího Peška - 1:3.     Zavidov měl k dispozici standardky z dobrých pozic, ale rakovnická defenziva další změnu skóre nedopustila. Domácí šli za korigující brankou, která také po hodině hry přišla. Přímý kop Weise si našel Krupička a hlavou snížil - 2:3. Ze strany Zavidova došlo k velké nevoli, neboť se domnívali, že domácí útočník skóroval z ofsajdové pozice. Těžko říci, kde je pravda, branka platí.     Před hosty tak stála závěrečná dvacetiminutovka, kdy si domácí vytvářeli tlak a k němu přispívala i trochu nakloněná rozhodnutí ze strany sudích. Přesto mohl opět odskočit Zavidov, ale Jančařík z pravé strany v nadějné pozici mířil těsně vedle zadní tyče. Nedáš - dostaneš. V 78. minutě se odražený míč po standardní situaci dostal za vápno ke Spalovi, který se s ničím nepáral a z voleje nedal krásnou ranou k tyči Krausovi šanci - 3:3.     Postupem času docházely hostujícímu týmu baterky, čehož využívala domácího rezerva. Ta se dostávala ke standardkám kolem poloviny hřiště, ze kterých ale k ohrožení branky nedošlo. Jedna se ale naskytla z přibližně třiceti metrů. Její rozehrávku si vzal na sebe Faigl. Zkoušel to chytře, ale Kraus svůj tým těžkým zákrokem podržel. Utkání tak dospělo do penaltového rozstřelu.

Penalty vychytal Pešek

Za domácí mančaft byl úspěšný Kýzl, Červený a Čech. Na penaltu posledně jmenovaného si Kraus sáhl, ale dostat ven ji nedokázal. Zavidovský brankář zlikvidoval úspěšně penaltu Faiglovi. Za Zavidov uspěl přesně k tyči Jančařík a Havel. Na Peškovi si vylámal zuby Korčák, Žďánský a při poslední sérii i Beneš. Plusový bod tak zůstal v okresním městě.

 

 

Na zápase fotil Antonín Vydra!



Ohlasy k zápasu


SK Rakovník B
Petr Kýzl, stoper: "Vyrovnanému zápasu odpovídá remíza. My jsme bohužel nezúročili naší převahu a inkasovali laciné tři góly. Náš výkon měl ke spokojenosti hodně daleko."

FC 05 Zavidov
Aleš Kraus, brankář: "V zápase proti prvnímu celku jsme Rakovníku chtěli vrátit podzimní porážku. Brzy jsme inkasovali, kluci se však semkli a zápas jsme zaslouženě otočili. Domácí dostala do hry branka z ofsajdu a my se dostali pod tlak, po dalších několika sporných momentech jsme se zbytečně báli o výsledek a jen bránili. Krásnou brankou pak domácí vyrovnali. Remíza byla asi spravedlivá. Náskok jsme si však měli pohlídat. Klukům děkuji za výkon, bojovnost, pevné nervy a celkově za přístup k tomuto těžkému utkání."



Sestavy


SK Rakovník B
T. Pešek [-] - T. Koch [-] (62. Š. Spal [-] ) , D. Titlbach [-] , M. Krupička [-] (69. M. Tvrz [-] ) , P. Kýzl [-] , Z. Weis [-] , J. Čech [-] , T. Mates [-] (62. J. Červený [-] ) , J. Konopásek [-] , P. Faigl [-] , J. Mareš [-]

FC 05 Zavidov
A. Kraus [-] - P. Šíma [-] (66. J. Jančařík [-] ) , V. Beneš [-] , D. Štiller [-] , J. Knor [-] (87. D. Žďánský [-] ) , J. Hanych [-] , M. Krejčí [-] , L. Kapoun [-] , M. Havel [-] , J. Hvězda [-] , T. Korčák [-]

ŽK: 25. P. Kýzl , 64. Z. Weis - 41. V. Beneš , 86. J. Hvězda , 90. T. Korčák , 90. P. Vitner .
Hráči zápasu: Z. Weis , J. Čech - T. Korčák .
Počet diváků: 176. Rozhodčí: Němeček Josef - MANSOUR Jakub, SUCHÝ Aleš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích