3:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.03.2019 14:00

14.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kluci od potoka si mysleli, že to půjde samo...


Branky


8

V rámci prvního jarního kola I.B třídy skup. A bylo k vidění okresní derby mezi rakovnickými rezervami. Tatran měl svému soupeři co oplácet, když si v prvním kole odvezl dvougólovou prohru z areálu SKR. Nyní divizní rezervy střetly síly na umělce Tatranu Rakovník bez posílení z A-týmu. Jak tento duel dopadl?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tatran měl větší chuť

Od začátku zápasu bylo vidět, že se prvnímu celku soutěže nedaří. Na hře SKR nebyl vidět žádný smysl, z nakopávaných míčů vpřed, někdy přesných, jindy nepřesných, nebylo nic vytěženo. Totéž se dá říci o hře Tatranu, který se dlouho k ničemu nedostal. Hra se přelévala mezi vápny a oba brankáři tak zůstavali v klidu. Jak už to tak v derby bývá, od samého začátku bylo k vidění spousty osobních soubojů, které končily často hvizdem sudího.

 

První šance zápasu skončila rovnou v síti. V 9. minutě zahrával Tatran rohový kop, který mířil na kopačku Matese. Ten na přední tyči nedokázal míč odkopnout, svezl se mu po noze a trefil Tauše, od kterého vzal míč rotaci a Pešek ho konečky prstu nedokázal vytěsnit - 1:0. Hosté po inkasované brance chtěli utkání otočit ve svůj prospěch, ale možná tak ve svých hlavách, nikoliv na hřišti. Stále se hrál bojovný fotbal, který se točil kolem soubojů ve středu hřiště.

 

Stejně jako před hostujícím brankářem, tak i před A. Benešem první šance skončila v síti. Faigl si našel prodloužený míč, který dostal na Mareše a ten ho přes domácího brankáře dostal do sítě. Ke smůle hostí byl však velmi přísně zdvižený praporek - ofsajd. To bylo ze strany SKR vše, do konce první půle si svěřenci Zdeňka Weise st. nedokázali vytvořit další šanci.

 

Naopak domácí své vedení navýšili. Koch ztratil na polovině hřiště míč. Akce Tatranu pokračovala do strany, ze které Tauš cpal míč před branku. Ten si na přední tyči našel Lisner a podél Peška navýšil vedení - 2:0. První poločas více nenabídl. Po fotbalové stránce to příliš koukatelné nebylo, nicméně výsledek zněl jasně.

Vyloučení Gregora

Do druhého poločasu měli hosté jistě co zlepšovat. Herně přešli z 4-1-4-1 na 3-5-2. O zlepšení se také hned snažili, když po kvalitně zahrané standardní situaci skončil míč na brankové konstrukci. Brzké snížení nepřišlo, ale nebyla to poslední šance. V té další se zjevil Nováček, který si našel centrovaný míč ze strany, ale ke smůle hostí jej namířil pouze do dobře stojícího A. Beneše.

 

Střídající Jirásek zvedl tempo hry, ale hostujícímu SK to stále příliš nešlo. Oproti první půli bylo více aktivní na míči, ale kromě těchto šancí si nic nevypracovalo. Stejně jako Tatran, který se do žádné příležitosti nemohl dostat. Opět se hrálo především ve středu hřiště, kdy menší aktivitu převzali hráči SKR. V 72. minutě byl ale nepochopitelně po druhé žluté kartě poslán do sprch Gregor, který v souboji pouze přihlížel, ale všemi známý sudí Zuskin byl jiného názoru. To, že rovina domácím byla nakloněna, dokazoval od úvodní minuty.

 

Tatran početní výhody využil, kdy do otevřené obrany vyzval k samostnanému nájezdu Tauš střídajícího Sýkoru, který vsítil podél bezmocného Peška - 3:0. Střídající Makram měl na kopačce dvě slibné možnosti, ale v jedné situaci nedokázal zkoordinovat pohyb a ve druhé ho skvěle zastavil navrátivší se Jirásek. V závěru mohl chybné odkopnutí Peška potrestat Lisner, ale branku minul. Zbytek utkání se pouze dohrával a rezerva Tatranu si mohla připsat velmi cenné body.

 

Galerie od Davida Svobody.



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Rakovník B
Václav Eck, trenér: "Z naší strany to byl velmi dobrý výkon. Soupeře jsme přehráli a naše vítězství je naprosto zasloužené. Kluky musím za předvedenou touhu uspět pochválit. Hlavně za první poločas. Na začátku druhého jsme byli trochu pasivní a pustili soupeře do tlaku, ale pak jsme se srovnali a zápas zkušeně dovedli ke třem bodům."

SK Rakovník B
Zdeněk Weis, trenér: "Zasloužené vítězství Tatranu. Náš výkon byl hodně špatný. V prvním poločasu nám chyběl i důraz, i tak jsme vyprodukovali několik faulů, za které jsme byli trestáni žlutými kartami. První dva góly byly skoro vlastní a to by se stávat nemělo. Byť soupeř vyhrál zaslouženě, tak to oboustranně nebyl pěkný fotbal. My jsme za celý zápas vyprodukovali jednu šanci. Nemám rád slovo kdyby, ale kdybychom snížili na 2:1, tak by se třeba zápas zlomil. Ale to je kdyby a na to se nehraje, proto jsme zaslouženě prohráli. Naopak Tatran šel za vítězství s větší zarputilostí."



Sestavy


TJ Tatran Rakovník B
A. Beneš [-] - A. Zaspal [-] , L. Šika [-] , M. Čermák [-] (31. L. Vait [-] ) , M. Hájek [-] (68. J. Sýkora [-] ) , J. Beneš [-] (90. F. Vojtek [-] ) , M. Kučera [-] , J. Lisner [-] , M. Tauš [-] (81. . Ben [-] ) , A. Andrt [-] (49. L. Přibyl [-] ) , J. Jiřík [-]

SK Rakovník B
T. Pešek [-] - J. Gregor [-] , D. Titlbach [-] (46. Š. Spal [-] ) , M. Fojtík [-] , J. Mareš [-] , T. Koch [-] (46. M. Jirásek [-] ) , P. Kýzl [-] , Z. Weis [-] , T. Mates [-] , P. Nováček [-] (67. J. Červený [-] ) , P. Faigl [-]

ŽK: 50. M. Tauš , 68. J. Beneš - 26. Z. Weis , 32. T. Mates , 42. P. Kýzl , 54. M. Jirásek , 66. J. Gregor , 71. Š. Spal . ČK: 72. J. Gregor .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Zuskin Petr - JAHODA Petr, ŠNÝDR Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     18. 12. 2018 14:03

Tip: výhra domácích