1:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.05.2019 10:30

26.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Poděbrady dokázaly vyhrát na Spartaku


Branky


7

Příbram - Poděbrady, které už šest zápasů v řadě nebodovaly naplno, zajížděly do Příbrami na hřiště místního Spartaku, který nejen, že v utkání prohrál, ale do karet mu nehrajou ani ostatní výsledky tohoto kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V největší šanci selhal Vašek

Poděbradský celek, vědom si důležitosti utkání, se od úvodních minut ujal aktivity a nad svým soupeřem si vytvořil optickou převahu. Jejich ofenzivní akce však dlouhé minuty končily na připravené defenzivě Spartaku v čele s pohotově působícím Solnařem, který nejednou zastavil slibně se rozvíjející akci Bohemie včasným výběhem a odvrácením míče do bezpečí.

 

Domácí naopak dokázali umě kontrovat rychlými protiútoky a po jednom z nich si také připsali první slibnou gólovou příležitost v utkání. Po úniku po právě straně však přišlo zakončení pouze do boční sítě. Bohemia pokračovala v dobývání domácí defenzivy, ale i nadále ji nedokázala střelecky zužitkovat.

 

A když už se její snažení pomalu blížilo kýženému zakončení, přišla zbytečná ztráta, po které obratem kvapil do úniku Vašek, který se řítil na brankáře Václavíka. V rozhodujícím momentu si však míč posunul příliš před sebe a následně se při snaze o kličku vyhnal ze střeleckého úhlu. Vašek však zpětnou přihrávkou vyzval k zakončení dalšího ze svých spoluhráčů, ten svůj oblouček otřel ale pouze o břevno.

 

Až poté si gólovou příležitost vypracovali také hráči hostujícího celku. Na přesnou přihrávku za obranu si naběhl hbitý Novák a před sebou už měl pouze Solnaře. Poděbradský útočník však strážce domácí svatyně prozatím překonat nedokázal, když jeho střelu Solnař reflexivně vyrazil nohou.

Hosté nakonec vítězní

Do druhého poločasu vstoupili domácí aktivněji a dostali se do první brankové příležitosti. Pokus o technický obstřel jednoho z mladíků, však Václavík vystihl a míč vyrazil. Míč ale více drželi na svých kopačkách poděbradští hráči. Nadále se jim však nedařilo vyzrát na defenzivní řadu domácího celku. A když už se podařilo hbitostí a důrazem Novákovi ukořistit míč před vyběhnuvším Solnařem, nedokázal domácího brankáře ze složité pozice přelobovat.

 

Nakonec to byli právě hosté, kteří se dočkali úvodního střeleckého úspěchu v utkání. Sirový v 65. minutě na vlastní polovině hřiště vybojoval důrazným způsobem v souboji míč a ten byl následně posunut do úniku na nabíhajícího Nováka. Forvard Bohemie v úprku domácí defenzivě dokonale zužitkoval své rychlostní předpoklady a na jeho konci nedal razantní křižnou střelou Solnařovi šanci zasáhnout - 0:1.

 

V 77. minutě Nedorost adresoval svou přihrávkou na hranici pokutového území stojícímu Šenderovi a ten byl při zpracování míče zezadu faulován jedním z hráčů Spartaku. K exekuci nařízeného přímého kopu se postavil Sirový a nachytal Solnaře střelou ke vzdálenější tyči - 0:2.

 

V 81. minutě po rohovém kopu snažil neúspěšně odkopnout míč Hněvsa a domácí rychle vrátili míč do těsné blízkosti brány. Míč se po sérii odrazů dostal až na kopačku Machače a ten nekompromisním způsobem korigoval 1:2. Více už ale domácí mužstvo v tomto zápase nevytěžilo.

 

Poděbrady díky této výhře udělaly velký krok k záchraně v soutěži.



Ohlasy k zápasu


Spartak Příbram
Miroslav Bodnár, vedoucí mužstva: "Mám smíšené pocity. Na jednu stranu je porážka zasloužená, na druhou to ale všechno mohlo klidně dopadnout i úplně jinak. Měli jsme dohromady asi pět dobrých možností, bohužel jsme žádnou neproměnili. Poděbrady mají silné a velmi zkušené mužstvo, což se v zápase projevilo. Jde o velkou komplikaci, protože všechny naši konkurenti, kteří jsou v tabulce pod námi, zvítězili. Nás teď navíc čekají třetí těžká utkání proti nejlepším týmům celé soutěže. Určitě se ale nevzdáváme a budeme bojovat. Věřím, že se nám vyprázdní i marodka a budeme mít k dispozice znovu zkušené a klíčové hráče."

FK Bohemia Poděbrady
Ladislav Bobek, trenér: "Velice důležité utkání s podobně ohroženým soupeřem jsme zvládli a přiblížili se tak záchraně v přeboru. Výhra se ale nerodila lehce, navíc jsme postrádali zraněné útočníky Křelinu a Billého. Museli jsme změnit rozestavení a to se nakonec vyplatilo, i když výkon některých jednotlivců nebyl optimální. Ve hře je ještě dvanáct bodů a já věřím, že ještě nějaké body do tabulky získáme."



Sestavy


Spartak Příbram
M. Solnař [-] - J. Hušek [-] (77. M. Pazderník [-] ) , J. Krejča [-] , O. Šváb [-] , P. Červeňák [-] (1. M. Rampa [-] ) , V. Machač [-] , T. Prokeš [-] (64. K. Češka [-] ) , P. Kučera [-] , A. Bábíček [-] (77. O. Matějka [-] ) , M. Vašek [-] , L. Schöbel [-]

FK Bohemia Poděbrady
D. Václavík [-] - R. Hruška [-] , J. Nedorost [-] (88. D. Rulc [-] ) , O. Hněvsa [-] , T. Živnůstka [-] , T. Kubánek [-] (68. Š. Šendera [-] ) , J. Voříšek [-] , L. Hruška [-] , M. Novák [-] (90. M. Holec [-] ) , J. Bobek [-] (20. T. Šusta [-] ) , J. Sirový [-]

ŽK: 26. M. Vašek , 71. M. Solnař - 66. M. Novák , 71. J. Nedorost .
Hráči zápasu: V. Machač - J. Sirový .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Vyhnal Karel - STRÁNSKÝ Martin, HANÁK Leoš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Huttr

Expert: Tomáš Pešek
Tip experta: výhra hostů

Pro kluky z Nového Strašecí by bylo asi nejlepší, aby vyhrály Poděbrady, na které ztrácí o tři body více než na Spartak.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra hostů