Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.03.2019 10:15

17.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kutná Hora doma schytala debakl tenisovým výsledkem od Poděbrad


Branky


9

Kutná Hora - Domácí celek v prvním kole možná překvapivě ztratil bod v Novém Strašecí po výhře až na penalty, ale to, co se odehrálo v zápase s Poděbrady, na to budou chtít Kutnohorští asi co nejrychleji zapomenout. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poděbradští se trefili hned šestkrát, Novák sám čtyřikrát

V prvním zakončení se ocitli domácí, už po několika vteřinách se po Semrádově přihrávce za obranou Bohemie objevil v dobré pozici Kacafírek, ale branku netrefil, navíc se mával ofsajd. Hráči Poděbrad tak mohli zůstat v klidu a sami naopak převzít otěže nad utkáním. A svou herní iniciativu také dokázali záhy přetavit v první slibné střelecké příležitosti. O první z nich se zasloužil Nedorost, na jehož ostrý centr ze standardní situace sice těsně nedoskočil Šusta, ale nikým netečovaný míč směřující ke vzdálenější tyči kutnohorské brány musel s vypětím všech sil vytěsnit do bezpečí až domácí brankář Jeřábek.

 

Už o minutu později si Bobkovo autové vhazovaní dobře pokryl Křelina, míč sklepl na Šustu, který jej poslal přesným centrem na kopačku osamoceného Rulce a ten se trefil ke vzdálenější tyči - 0:1. V 7. minutě pak měli hosté další zajímavou příležitost po nedovoleném zákroku na Nedorosta a následném Šustově centru do pokutového území, ale do zakončení Živnůstky se dokázal vložit Filipec a míč skončil v zámezí. V 18. minutě o sobě dali vědět domácí po rohových kopech. První z nich ještě dokázal hlavou odvrátit do bezpečí u tyče stojící Bobek. Druhý však již přinesl do poděbradského pokutového území o poznání větší rozruch, k zakončení hlavou se dostal ostřílený Kacafírek, ale nemířil přesně.

 

Po dvaceti minutách obral Křelina o míč váhajícího Filipce a předložil míč proti noze nabíhajícího Nedorosta. Ten však místo zakončení volil zpětnou přihrávku na útočníka Bohemie, který již zakončoval v ofsajdové pozici. Právě Křelina se za další dvě minuty postaral i o další střelecký pokus poděbradského celku, který se mu nabídl po sledu nedůrazných zákroků domácí defenzivy, svou slabší levou nohou však zpoza vápna pálil jen vedle brány. Ve 25. minutě si na druhé straně hrací plochy proklestil cestu k zakončení aktivní Filipec, s jeho tečovanou střelou si však brankář hostí s velkou námahou poradil a míč dokázal vykopnout. O dvě minuty později vybídl domácí Bílek svou fatálně nepřesnou přihrávkou k zakončení Šustu, ten ale svou střelu nasměroval jen těsně nad břevno brány Kutné Hory.

 

Domácí obrana pod narůstajícím tlakem poděbradské ofenzivy stále častěji chybovala a popodruhé kapitulovala. Po Rulcově nákopu dokázal nepříliš důrazného Bílka v souboji o míč předskočit Novák, poděbradský útočník následně bez větších obtíží obešel i Jeřábka a míč pohodlně uklidil do odkryté brány - 0:2. Ve 31. minutě to navíc bylo už o tři góly, když tentokrát úspěšná akce začala u Hrušky, který u postranní čáry obral o míč Marka. Svým nákopem poté neomylně našel Křelinu, který ještě míč sklepl do náběhu Nedorostovi, ten přesnou přihrávkou našel před bránou stojícího Nováka - 0:3. Aktivita Bohemie neustávala a za dalších pět minut si na svůj účet připsala už čtvrtou branku. Nedorostův rohový kop uklidil do sítě hlavou Živnůstka - 0:4.

 

Ve 38. minutě pálil z dobré pozice na hranici malého vápna domácí Kulhánek, jeho slabou střelu z otočky ale Václavík bez problémů zlikvidoval. Ve 39. minutě se o další gol Bohemie postarali Javorek s Novákem. Prvně jmenovaný zastavil rozehrávku váhajícího Marka a jeho střelu doklepl do sítě Novák a zkompletoval tak hattrick - 0:5. Ani to však z pohledu úspěšného poděbradského střelce nebylo vše a ve 42. minutě přidal svou čtvrtou branku v utkání, když tentokrát do sítě hlavou pohotově doklepl Jeřábkem vyraženou střelu z kopačky Nedorosta. Poločasové skóre se tak zastavilo na výsledku - 0:6.

Druhý poločas už se jen dohrával

Po dojmem takřka rozhodnutého výsledku se utkání ve druhém poločase již spíše dohrávalo a zajímavých příležitostí před oběma bránami výrazně ubylo. Na dlouhé minuty ojedinělým střeleckým počinem se tak stal pokus Piskače ze samotného úvodu poločasu, který však svou střelu bez přípravy nakonec poslal zcela mimo prostor poděbradské brány. Právě Piskač se postaral i o další zakončení domácího celku, když se k němu v 62. minutě dostal míč po odvráceném centru Saulicha, poskakující míč ale napálil pouze do rukavic Václavíka.

 

Za další dvě minuty se poděbradský brankář musel mít na pozoru znovu, když další Saulichův centr z levé strany hřiště přistál na kopačce Kacafírka, následné počínání kutnohorského útočníka však Václavík zkušeně přečetl a míč mu v pravou chvíli odebral. Až v 69. minutě si svou první příležitost v rámci druhého dějství vypracovali také hráči Bohemie, když se do Nedorostova centru z levé strany hřiště snažil hlavou položit střídající Hněvsa, ten však tísněn jedním z domácích hráčů nedokázal míč na Jeřábkovu bránu úspěšně nasměrovat a volný míč se následně stal kořistí domácích hráčů. V samotném závěru utkání si pak oba celky ještě rozdělily po jedné slibné příležitosti či alespoň jejím náznaku.

 

V 89. minutě se nejprve po další centru Saulicha dostal k zakončení hlavou Suchánkem tísněný Kacafírek, zcela mimo mířícím pokusem však pouze symbolicky podtrhl zmar domácího celku v tomto utkání. V poslední minutě utkání pak zajímavou možností k takřka samostatnému postupu na bránu Kutné Hory pohrdl špatným zpracováním dlouhého Živnůstkova pasu Šendera a ani on tak ve druhém poločase stagnujícím skórem utkání nedokázal pohnout. Utkání však i navzdory tomu skončilo překvapivě hladkým vítězstvím Poděbrad.



Ohlasy k zápasu


Sparta Kutná Hora
Radek Kulhánek, trenér: "Zápas se mi hodnotí těžce, když doma prohrajeme nula šest a po půlhodině hry jsme již prohrávali o tři branky. Velkou část viny dávám ale sobě. Na poslední chvíli jsem se po konzultaci s Markem Wolfem rozhodl pro hru na pět záložníků a nebyla to správná volba. Původní myšlenka byla jiná, ale vzhledem k tomu, že Piskač byl v práci na noční, tak jsem mu chtěl ve středu hřiště trošku ulehčit práci. Bylo to špatné rozhodnutí. Než jsme stačili prostřídat, tak se ze stavu nula tři stalo nula šest a s tím se těžko něco dělá. Jsem přesvědčený, že kdybychom nastoupili v rozestavení, ve kterém jsme hráli ve druhém poločase, tak by zápas dopadl jinak. Je to pro mě poučné. Byl to systém, který jsme na podzim v některých zápasech hráli a fungoval nám. Dnes nám to ale nesedlo. Všichni tři obránci nezvládali souboje jeden na jednoho a hořeli. Nebyli navíc dozajištění defenzivními hráči ze středu hřiště. Bylo to špatné rozhodnutí. Věřím ale, že si z toho vezmeme ponaučení a další zápas zvládneme lépe."

FK Bohemia Poděbrady
Matěj Novák, střelec čtyř gólů: "Už od úvodního hvizdu jsme na Kutnou Horu začali vyvíjet tlak, což se nám vyplatilo už ve čtvrté minutě, kdy jsme dali úvodní první gól. Tím jsme se ujali vedení. Byli jsme na skvělé vlně a do poločasu se nám povedlo dát celkem šest branek. Dohráli jsme tak, jak jsme si řekli v kabině a zaslouženě se nám podařilo zvítězit. Získali jsme všechny tři body, to je pro nás teď hlavní."



Sestavy


Sparta Kutná Hora
V. Jeřábek [-] - Š. Kacafírek [-] , J. Kulhánek [-] (61. J. Nekvinda [-] ) , J. Hradílek [-] , V. Piskač [-] , V. Semrád [-] , L. Marek [-] , B. Franc [-] , O. Filipec [-] (37. O. Matoušek [-] ) , P. Bílek [-] (72. T. Exner [-] ) , M. Wolf [-] (46. P. Saulich [-] )

FK Bohemia Poděbrady
D. Václavík [-] - T. Šusta [-] , D. Rulc [-] , L. Křelina [-] (46. M. Holec [-] ) , L. Hruška [-] , M. Novák [-] (56. Š. Šendera [-] ) , T. Javorek [-] , J. Bobek [-] (61. O. Hněvsa [-] ) , T. Živnůstka [-] , J. Nedorost [-] (77. J. Suchánek [-] ) , R. Hruška [-]

ŽK: 85. B. Franc - 54. M. Novák .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: Čermoch Jakub - BUDIL Daniel, BARTŮŠEK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Huttr

Expert: Lukáš Seifert
Tip experta: remíza

Očekávám vyrovnaný zápas. Poděbrady se v jarní části budou zvedat a dělat body.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích