Žíželice vezou bod


Branky


3

Na zápase fotil a report zaslal Jaroslav Feciškanin. Děkujeme!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli branka nepadla

V předposledním kole letošní sezóny zavítalo družstvo TJ Žiželice do Peruce. Souboj o 4. místo konečného pořadí se odehrávalo za bouřlivé kulisy, umocněné horkým letním počasím. Domácí byli po většinu hrací doby herně o něco málo lepší, ale ani hosté příliš nezaostávali a bojovali s nesmírným nasazením, byť někteří hráči sestavy nastupovali s menšími či většími zdravotními problémy a zdaleka ne v optimálním složení. Během prvního poločasu si obě mužstva dokázala vytvořit několik velice slibných příležitostí, ale zásluhou velmi kvalitních výkonů obou gólmanů se ani jedno z mužstev neprosadilo.

Oba týmy vstřelily po jedné brance

I po návratu na hřiště po poločasové přestávce měli mírně navrch Peručtí, do vedení se ale dostali hosté V 53. min. zásluhou Josefa Švejdy, který si několikrát vyměnil míč s Lukášem Dormiševem, načež se dostal před domácího brankáře Josefa Košína a podél něho poslal svůj tým do jednobrankového vedení. Z něho se ale dlouho neradovali. O minutu poté měl sice obrovskou šanci na zvýšení skóre Jan Blacha, střelou z voleje však o decimetry minul protější tyč domácí branky. A jak to, tak bývá, udeřilo na druhé straně hřiště. V 56. min. totiž prošel středem obrany Martin Majer a střelou k tyči překonal do té doby naprosto bezchybně chytajícího brankáře Žiželic Tomáše Večeřeho. Tlak domácích stále sílil, ale byl to právě nejlepší hráč na hřišti Tomáš Večeře, který další změnu stavu již nepřipustil. V období největší herní převahy Peruce domácí zradil jeden z jejich příznivců, když zjevně na ostrém slunci alkoholem posilněn přistoupil k asistentu rozhodčího, vytrhl mu praporek z ruky a odhodil na hrací plochu. Jen díky benevolenci hlavního rozhodčího Davida Vysočanského nedošlo k předčasnému ukončení zápasu. Nutno však uznat, že situaci posoudil vcelku citlivě a zbytek zápasu se již dohrál v klidu. Po jeho závěrečném hvizdu se tak obě mužstva rozešla do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

 

Stále je nejisté, kolik týmů v důsledku rozsáhlé reorganizace soutěží, organizovaných Ústeckým KFS obohatí svou účastí příští ročník okresního přeboru, zdali některé družstev, která se umístí na 1. až 4. místě konečného pořadí nejvyšší okresní soutěže (Dobroměřice B, Libčeves, Výškov, Žiželice) bude reflektovat na postup do 1. B třídy a kolik týmů bude nuceno okresní přebor opustit. Dvě kola před koncem krajských soutěží je definitivně zpečetěn osud Černčic, v důsledku čehož bude muset být jejich B – tým přeřazen do III. třídy. Dalším sestupujícím do této soutěže je beznadějně poslední tým tabulky okresního přeboru Panenský Týnec. O záchranu tak budou muset ještě v posledním kole tvrdě zabojovat Staňkovice se Slavětínem. Lepší výchozí pozici mají Staňkovice, které mají na svém kontě o bod více a v posledním kole hostí na svém nově zrekonstruovaném trávníku již snad definitivně zachráněné Vrbno nad Lesy, které z posledních čtyř zápasů dokázalo vytěžit plný počet 12 bodů. Hůře na tom je Slavětín, hostící v posledním zápase sezóny ambiciózní tým z Kozlů, který se po nevalně odehrané podzimní části soutěžního ročníku, na jaře výrazně zvedl a rázně utnul možné sestupové starosti. Ve prospěch Staňkovic navíc hovoří i vzájemné zápasy. Na podzim ve Slavětíně remizoval 4:4 a doma jej porazil 3:1.

 

Z hlediska obsazení příštího ročníku okresního přeboru je nesmírně důležitá situace ve skupině C 1. B třídy. V ní by měly příští sezónu zcela jistě působit Lenešice, které se nachází na druhém místě tabulky (51 bodů) a Nové Sedlo, které je třetí (49 bodů) a níže než na 4. místo tabulky, které s jistotou zajišťuje záchranu, se posunout nemůže. A právě o kýžené čtvrté místo bude ještě velký boj. A v tomto souboji se utkají právě týmy z našeho okresu – momentálně 4. Blažim (45 bodů), 5. Krásný Dvůr (42 bodů) a 6. Chlumčany (42 bodů). Stébla naděje se ještě chytají 7. Strupčice z chomutovského okresu (39 bodů). Zato 8. Tuchořice (35) bodů může spasit jen zázrak v podobě toho, že se do soutěže pro příští mistrovskou sezónu nepřihlásí spousta družstev, která budou mít na účast nárok. Ať to již budou sestupující z 1. A třídy, kterých bude po ukončení soutěží nevídaný počet 15, popř. že se do nejnižší krajské soutěže nepřihlásí družstva, která přichází v úvahu coby postupující ze sedmi okresních přeborů.

 

Děkuji všem za dnešní obětavý výkon. Obrovskou pochvalu zaslouží kompletní jedenáctka. Přesto musím za skvělý výkon vyzdvihnout Tomáše Večeřeho. Zbývá už tedy jen důstojně se rozloučit za týden doma s Libčevsí. Téměř s jistotou skončíme na konečném 4.místě ! S Perucí (1:0 a 1:1) i s Kozly (2:0 a 4:3) máme v případě shodného počtu bodů v konečné tabulce lepší vzájemné zápasy. A i v případě, že bychom se bodově dotáhli na Výškov (vzájemné zápasy (2:1 a 1:2), dalším kritériem je brankový rozdíl ze všech zápasů (momentálně má Výškov +13 a my +3), Tudíž je prakticky nereálné, i kdybychom porazili Libčeves a Výškov prohrál doma s Perucí, že bychom v posledním zápase toto deseti gólové manko dokázali smazat, …

 

Ještě jednou VELKÉ DÍKY VŠEM !!!

Jaroslav Feciškanin, TJ Žiželice



Ohlasy k zápasu


FK Peruc
Mirek Blažek: Zápas za velkého vedra řídil rozhodčí David Vysočanský. I když utkání bylo hodně nervózní a bojovné, vystačil si s pouze s dvěma žlutými kartami. V prvním poločasu byla Peruc jasně lepší, i když šance byli na obou stranách. Tentokrát se kluci dostávali celkem často do gólovek, ale jejich proměňování je stále katastrofa. Vstřelit jen polovinu, byla by jistá výhra. Do varu dostával diváky asistent rozhodčího, který zvedl praporek při brance Tomáše Blažka. Podle diváků to bylo s rezervou asi metr do ofsajdu. Svoje "umění" dovršil druhý poločas, když hostující brankář chytil míč hodně za lajnou. Měl se kopat roh pro domácí, ale místo toho byl odkop od branky. Po tomto sprostém zamávání jeden z domácích diváků přeskočil zábradlí a zahodil asistentovi praporek. Hlavní rozhodčí toto velkoryse přešel, neboť viděl, že tento člověk hraje hodně nefér. Remíza je po výkonu pro Peruc ztrátou, čtvrté místo v tabulce OP zůstává nedostižným.




Sestavy


FK Peruc
J. Košín [-] - K. Vajc [-] (46. M. Drobný [-] ) , T. Blažek [-] (66. M. Nechanický [-] ) , J. Liška [-] (83. P. Šlik [-] ) , M. Majer [-] , L. Linhart [-] , R. Sekula [-] , D. Hlavatý [-] , M. Máša [-] , P. Tůma [-] , J. Suchopár [-]

TJ Žiželice
T. Večeře [-] - M. Škvaridlo [-] , L. Kestřánek [-] , M. Panský [-] , M. Makuka [-] - L. Varga [-] , L. Dormišev [-] , J. Blacha [-] , J. Švejda [-] - F. Tamchyna [-] , F. Paděra [-]

ŽK: 40. L. Linhart - 86. L. Varga .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Vysočanský David - KRATINA Milan (N), FECIŠKANIN Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
2. 6. 2019 11:51
Fanoušek, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Žiželice | Ústecký | Louny
Hodnocení zápasu
Fanoušek, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Žiželice | Ústecký | Louny

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích