FOTO & VIDEO: Výškov zdolal Žíželice


Branky


3

Na zápase fotil, video a report Jaroslav Feciškanin. Děkujeme!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli branka nepadla

 

V nedělní dohrávce 18. kola okresního přeboru se v přímém souboji o třetí příčku tabulky hostil Výškov Žiželice. Obě mužstva postrádala několik hráčů základní sestavy. Lépe začali hosté a během úvodních devadesáti sekund zápasu měli dvě velmi slibné příležitosti ke vstřelení branky. Vinou nepřesného zakončení je však promarnili. I tak měli s přibývajícím časem více ze hry. Zhruba v polovině prvního poločasu si dokázali vytvořit další dvě gólové šance, ale opět bez úspěchu. Teprve po uplynutí první půlhodiny zápasu se hra vyrovnala, hru však nadále ovlivňoval silný vítr a nic zásadního se již před odchodem do kabin neudálo.

Domácí po pauze rozhodli

Krátce po příchodu na hrací plochu zčistajasna se konečně skóre zápasu pohnulo. Ve 47.min se v pokutovém území hostů nejlépe zorientoval Eduard Strouhal a poslal tak svůj tým do vedení – 1:0. Žiželičtí zareagovali zvýšeným úsilím, za což byli po právu odměněni. V 65. min po individuální akci vypálil z hranice šestnáctky Josef Švejda a míč z jeho kopačky skončil v síti bezmocného gólmana domácích Martina Kurucze. I poté byli hosté aktivnější, nicméně udeřilo opět na straně druhé. Při hlavičkovém souboji nedovoleně atakoval v pokutovém území výškovského útočníka Veverku Martin Oppel a sudí Vysočanský nařídil pokutový kop. K míči se postavil Miroslav Krajňák a střelou k tyči po levé straně brankáře Žiželic stanovil závěrečný stav zápasu na 2:1. Tomáš Večeře si sice na míč sáhl, bohužel vytěsnit jej mimo brankovou konstrukci nedokázal. Domácí se ve zbývajícím čase uchylovali ke zdržovací taktice a ta jim nakonec vynesla důležité tři body do tabulky. V závěrečných sekundách měly Žiželice sice velmi výhodnou příležitost ke srovnání, střelecký pokus Jana Blachy z nařízeného přímého volného kopu několik metrů před čarou, označující pokutové území. Početně obsazenou zeď bránících hráčů Výškova však nepříliš povedenou střelou nepřekonal.

 

Stále není jisté, kolik družstev bude z okresního přeboru sestupovat. Z důvodu rozsáhlé reorganizace soutěží Ústeckého KFS opustí poslední dva celky, 1. A třídu 15 týmů a 1. B třídu 29týmů. A právě na tom, kolik týmů, spadajících pod OFS Louny tyto soutěže opustí, bude záviset složení příštího soutěžního ročníku. Je tu sice varianta, že se v nejnižší krajské soutěži udrží čtyř a více ze sedmi "lounských" účastníků, v tomto případě by se sestup týkal pouze posledního družstva okresního přeboru, kterým je beznadějně poslední Panenský Týnec.Vzhledem k aktuálnímu umístění v tabulkách je to však za stávajícího stavu prakticky nemožné. Všech sedm týmů, spadajících pod OFS Louny se sice momentálně drží nejhůře do osmého místa: ve skupině C jsou za suverénními Černovicemi (53 bodů) na druhém místě Lenešice (43 bodů), třetí Nové Sedlo (39 bodů), čtvrtá Blažim (38 bodů) a pátý Krásný Dvůr(36 bodů). Sedmé Tuchořice (31 bodů) a osmé Chlumčany (30 bodů) již mají šance na záchranu s blížícím se závěrem sezóny stále menší a menší. Jistotu záchrany totiž zaručuje pouze umístění do čtvrtého místa (za příznivých okolností snad i pátá příčka v konečné tabulce). Černčice, kterým se v sousední B skupině patří až osmé místo (28 bodů) zachrání od sestupu už jen zázrak, na kýžené čtvrté místo totiž ztrácí již 12 bodů (v případě jejich sestupu by byl nucen opustit okresní přebor jejich B tým bez ohledu na umístění).

 

Sestup z okresního přeboru se tedy může týkat pouze jediného družstva, ale také třeba i pěti až šesti. To by nastalo v případě sestupu stejného počtu týmů z 1.B třídy, k nimž by se přidal další, který sestoupí z 1.A třídy a do redukované 1.B třídy se z různých důvodů nepřihlásil a dobrovolně zaujal místo v naší nejvyšší okresní (namátkou např. Postoloprty a Kryry, které se zmítají v nemalých problémech). A rovněž za vcelku očekávané situace, že žádný ze čtyř nejvýše umístěných týmů lounského okresního přeboru na postup nebude reflektovat. Bylo by pak nutnénejprve zajistit místa v okresním přeboru pro všechny sestupující týmy z krajských soutěží, postupující tým ze III. třídy a zbytek doplnit stávajícími účastníky okresního přeboru podle umístění na konci soutěžního ročníku. V tomto případě zaručí záchranu v soutěži umístění do šesté příčky v konečné tabulce. Není to sice příliš pravděpodobné, ale i s tím se musí zákonitě počítat.

 

Zbylé varianty jsou tyto: pokud z krajských soutěží zamíří do okresu čtyři družstva, okresní přebor by opustila mužstva, umístěná na 11. až 12. místě tabulky. S každým dalším sestupujícím či nepřihlášeným týmem z krajských klání by se počet rovnoměrně navyšoval



Sestavy


FK Výškov
M. Kurucz [-] - F. Veverka [-] , V. Materna [-] (23. D. Surmaj [-] ) , K. Dufek [-] , M. Krajňák [-] , M. Kadrnožka [-] , M. Malecký [-] , E. Strouhal [-] (87. P. Schöpp [-] ) , T. Jaroš [-] , D. Rainet [-] , J. Honauer [-]

TJ Žiželice
T. Večeře [-] - J. Pastyřík [-] (83. M. Makuka [-] ) , M. Oppel [-] , M. Panský [-] , L. Varga [-] - F. Tamchyna [-] , J. Švejda [-] , L. Dormišev [-] , J. Blacha [-] - L. Kestřánek [-] , F. Paděra [-]

ŽK: 38. F. Veverka , 59. M. Kadrnožka , 60. M. Malecký , 73. M. Kurucz - 53. J. Pastyřík , 71. L. Varga , 75. J. Blacha , 85. L. Dormišev .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: Vysočanský David - VÁPENÍK Martin (N), FECIŠKANIN Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
6. 5. 2019 16:02
Fanoušek, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Žiželice | Ústecký | Louny
Hodnocení zápasu
Fanoušek, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Žiželice | Ústecký | Louny

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů