J. Býma 16.
1:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.05.2019 16:30

24.kolo, MSFL , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: V prestižním derby se z vítězství radovali domácí


Branky


16. J. Býma
14

S mimořádným napětím a velkým zájmem bylo očekáváno „Prajzské derby“ dvou sousedních klubů, které v posledním období neprožívají zrovna fotbalovou pohodu… Domácím se po dvou venkovních porážkách povážlivě přiblížilo sestupové propadliště, hosté dokonce v týdnu sáhli ke změně na trenérské lavičce! Do Hlučína se po čase vrátil úspěšný trenér Milan Valachovič. Jak se však v devadesáti minutách dnešního zápasu ukázalo, ani tato fúze v krátkém čase zatím nezabrala.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním poločase dominovali domácí, hosté děkovali jenom jejich vychýlené střelecké mušce, že naděje na bodový zisk byla i po změně stran. Posuďte sami, jak k tomu došlo. Už ve 2. minutě skončila zadovka Býmy jen na horní síti hostující branky. Hosté odpověděli brejkem De Carvalha, ale střela Krauta skončila jen rohovým kopem. V 16. minutě příznivci domácích jásali. Labuda našel z přímého kopu nabíhajícího Býmu a po jeho nechytatelné hlavičce šli domácí do vední – 1:0! Domácí vedoucí gól uklidnil a v následujících minutách dokonale rozebrali obranu hostů. Ti měli ve 31. minutě gólovou příležitost po akci Dostála však střelu De Carvalha přilepil do svých rukavic Chvěja. A pak to přišlo! Ve 38. minutě poslal Labuda do sóla Pecucha, tak se kličkou dostal za záda brankáře Kolenka, ale jeho střela se mezi tyč nevešla! Ve 40.minutě si na nádherný centr Rubého naběhl domácí kanonýr Labuda, jeho hlavička však orazítkovala jenom břevno branky hostů!! Časomíra poskočila na 41. minutu, na branku hostů postupoval Adamík, jeho střela podél už překonaného brankáře Kolenka jen o chlup minula cíl!

Hlučínským ani poločasová přestávka k lepšímu výkonu nepomohla. Ve 49. minutě našel po průniku Štefek na malém vápně Dostála, ale jeho hlavička gólem neskončila. V 55. minutě mohli domácí svoje vedení pojistit, průnik Býmy však zakončil Labuda jenom střelou do padajícího gólmana Kolenka! Slibnou gólovku měli Hlučínští v 56. minutě hry. Foltyn našel na malém vápně svým centrem kanonýra Krauta, ten ale pálil nad!!! Gólem neskončila ani největší šance hostů na vyrovnání v 71. minutě. Štefek posadil nadýchaný centr znovu na hlavu Krauta, ten však v koncovce trestuhodně selhal!!! V 81. minutě prošel jako nůž máslem Baránek, se střelou Labudy si ale výtečně poradil brankář Kolenko. Závěrečné minuty včetně pětiminutového nastavení hry však domácí excelentně zvládli taktickou hrou. Po závěrečném hvizdu se tak v mimořádně vydařeném „derby“ zápase radovali ze zaslouženého vítězství. Hlučínští pak i se staronovým trenérem Valachovičem nečeká v závěrečných pěti kolech nic snadného!

autor: Petr Krömer



Ohlasy k zápasu


FC Dolní Benešov
Marcel Melecký - trenér Dolního Benešova: „Bylo to derby jak má být. Škoda, že jsme v 1. poločase neproměnili dvě tutovky, a navíc nastřelili břevno! Hlučín by dostal K.O, ale to se nestalo. Na druhé straně to bylo dobře, protože kluci nemohli ani minutu vypustit, makali až na doraz a vítězství je tou největší odměnou. Hlučín je teď s námi na stejné lodi, a to je pro závěrečná kola dobře protože obě mužstva musí porážet mužstva ze spodních příček tabulky, aby se nedostaly mezi mužstva bojující o záchranu.

FC Hlučín
Milan Valachovič - trenér Hlučína: Těžko se mi mluví, protože 1. poločas jsme vyloženě prospali a vůbec nefungovalo to, co jsme chtěli hrát. Chyběl nám absolutní pohyb hráčů, ten snad byl jenom u čtyř hráčů, zbytek to bylo jako na pochoďáku. Hráči působili ustrašeně, bojí se hrát, já to nechápu. Ve 2. poločase jsme hru přeorganizovali, ale bohužel se nám nepodařilo ani vyrovnat, a tak musíme pořádně zabrat v posledních pěti kolech, abychom se co nejdřív dostali ze sestupového pásma.



Sestavy


FC Dolní Benešov
F. Chvěja [-] - F. Labuda [-] (88. T. Gebauer [-] ) , O. Adamík [-] , T. Moravec [-] , P. Rubý [-] , J. Romaněnko [-] , J. Býma [-] (74. A. Baránek [-] ) , M. Strakoš [-] , A. Karčmář [-] (90. M. Blahuta [-] ) , M. Pecuch [-] , O. Haas [-]

FC Hlučín
O. Kolenko [-] - T. Vengřinek [-] - M. Foltyn [-] - D. Kraut [-] , V. Heinik [-] , R. Štefek [-] , K. Hudeczek [-] , T. Dostál [-] , C. De [-] (80. M. Krejčí [-] ) , J. Opatřil [-] (69. K. Jančík [-] ) , P. Žižka [-] (46. J. Mac [-] )

ŽK: 63. O. Haas , 71. P. Rubý , 77. O. Adamík , 87. F. Chvěja - 45. D. Kraut , 76. M. Foltyn , 78. R. Štefek , 80. K. Hudeczek , 90. M. Krejčí .
Počet diváků: 386. Rozhodčí: ZAORAL Vít - LÍKAŘ Petr, MACHAČ Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Michal Muzikant

Expert: Michal Muzikant
Tip experta: remíza

Dolní Benešov potřebuje body a z toho důvodu si myslím, že uhrají alespoň remízu.

Fanoušek, Administrátor klubu, Vedení klubu - TJ Kučerov | Jihomoravský | Vyškov

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Trenér, Fanoušek, Hráč, Zpravodaj, Fotograf - TJ Sokol Křoví | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: remíza

Tip: výhra domácích