3:3
(2:2)
12. M. Kovář (p.)
37. J. Silný
77. L. Motal
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.05.2019 10:15

23.kolo, MSFL , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kroměříž přišla o výhru v Otrokovicích


Branky


5. A. Bahounek , 24. F. Markovič , 91. A. Jasenský (p.) - 12. M. Kovář (p.) , 37. J. Silný , 77. L. Motal
7

Utkání v Otrokovicích-Kvítkovicích se hrálo v sobotu dopoledne, na nepříliš dobře připraveném trávníku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V úvodu zápasu byli domácí rychlejším a aktivnějším celkem, což jim přineslo rychlé vedení. Po rychlé křídelní akci přišel centr do vápna, kde vznikla skrumáž, Hanáci sice mohli při větší pohotovosti a hbitosti míč odkopnout do bezpečí, což se nejprve nestalo a při opožděném pokusu o odkop se míč šťastně odrazil od Bahounka a snesl se za záda brankáře Tomana. Za minutu a půl nato se Hanákům podařil pěkný brejk, když šel z poloviny hřiště sám na brankáře Kovář, který už byl v závěru akce stíhán a jeho přízemní střelu výborným zákrokem vytěsnil na roh brankář Semanko. Od této chvíle začali být Hanáci lepším celkem, lépe kombinovali a vymýšleli nápadité akce. Ve 12.minutě byli za aktivitu odměněni gólem Kováře z pokutového kopu, kterému předcházel nešťastný faul na Šmerdu, jenž se pěknou kličkou v rohu vápna zbavoval protihráče. Několik výborných akcí Hanáci nedotáhli do zakončení a Kovářův obstřel levačkou kryl v 18.minutě pohotový Semanko. Domácí se k ohrožení branky Hanáků dostávali spíše ze standardních situací, ale ty měli sehrané velmi dobře. Při jedné z nich se ve 21.minutě vyznamenal brankář Toman, když konečky prstů vyrazil na roh skákavou hlavičku Malého. Domácí pak ve 24.minutě zahrávali rohový kop, kterému předcházelo nedorozumění brankáře Tomana se stoperem Zavadilem a z výborně zahraného nastoupaného rohu vrátil domácím vedení Markovič. Hanáci se nadále snažili o trpělivou kombinaci a ve 37.minutě se dočkali vyrovnání. Po rychlé přechodové fázi přišel pěkný oblouček za obranu, kde si míč ve sprintu převzal Silný a nekompromisní ranou mezi nohy překonal Semanka. Ve 41.minutě poprvé v zápase poněkud zvláštně zaúřadoval rozhodčí Gasnárek, který posoudil souboj Oklešťka s protihráčem u brankové čáry v rohu velkého vápna jako penaltový zákrok, což se hostům hodně nelíbilo. Exekutor Hladík poslal pokutový kop od tyče vedle a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu. Dá se říct, že první poločas přinesl kvalitní fotbal. 

To už moc neplatilo o velké části poločasu druhého, který se odehrával spíše mezi šestnáctkami, přibylo nepřesností a dlouhou dobu se nerodily žádné šance ani vzruch před brankami. Až v 69.minutě zahrávali domácí volný přímý kop a po poměrně dlouho letícím centru se ocitl v dobré pozici neobsazený domácí hráč, ale zbrklou hlavičkou mířil hodně vedle. Na druhé straně o dvě minuty později Cupákovu hlavičku bezpečně lapil Semanko, stejně jako Marchukovu přízemní střelu. To už Hanáci opět zvyšovali obrátky, rozjížděli kombinaci směrem dopředu a domácím se hůže dýchalo. V 77.minutě po několikáté rychlé akci po levé straně a po faulu na Marchuka zahrával Jeleček volný přímý kop, jeho centr lízl hlavou Silný a za ním nabíhající Motal tečí poslal míč k tyči domácí branky na 2:3. V 81.minutě mohl rozhodnout Cupák, ale jeho hlavičce scházeli opravdu jen centimetry, brankář Semanko se za míčem jen ohlédl. V této fázi zápasu měli Hanáci několik zajímavých možností na útok do otevřené obrany domácích, ale chyběla přesnější finální fáze a kvalitnější řešení. Domácí už toho moc nevymýšleli a snažili se téměř všechny míče nakopávat dopředu s čímž si hosté věděli rady. Nicméně v 90.minutě dostali možnost zahrávat volný přímý kop někde u poloviny hřiště, přišel dlouhý nákop, který ještě ani nedoletěl do vápna, kde někdo z domácích zcela mimo dění nějak zakřičel a rozhodčí Gasnárek nařídil další prapodivný pokutový kop, ani ne tak nařídil jako spíš vymyslel. Po velkých tahanicích a prostestech penaltu zahrával Jasenský, který zachoval pevné nervy a vyrovnal. 

Hanáci a jejich příznivci zjevnou křivdu těžce nesli, ale nic se s tím už dělat nedalo.

zdroj: www.hanackaslavia.cz



Ohlasy k zápasu



SK Hanácká Slavia Kroměříž
Bronislav Červenka - trenér Kroměříže: Samozřejmě jsme všichni zklamaní, protože jsme byli blízko výhře, ale takový je někdy fotbal. Třeba v Hodoníně jsme vyhráli gólem z poslední akce, teď jsme na konci zase inkasovali branku my. První poločas byl hodně bojovný. My jsme nezachytili úvod. Soupeř na nás vletěl a ze tří nebezpečných situací vstřelil jeden gól. Zajímavé momenty ale byly na obou stranách. Jinak náš třetí gól jsme měli dát daleko dřív a také za stavu 2:3 jsme chodili do otevřené obrany, ale žádnou situaci jsme nevyřešili. A penalta v poslední minutě ? Pan Gasnárek na to celou dobu čekal. Nebyl to žádný faul a to mrzí.¨ zdroj: www.hanackaslavia.cz



Sestavy


FC Zlínsko
J. Semanko [-] - F. Přikryl [-] , T. Mlýnek [-] (83. R. Smékal [-] ) , J. Buchlovský [-] , M. Telnar [-] (58. J. Koňařík [-] ) , J. Kiška [-] , J. Hladík [-] , A. Bahounek [-] (71. M. Fiala [-] ) , A. Jasenský [-] , F. Markovič [-] , M. Malý [-]

SK Hanácká Slavia Kroměříž
D. Toman [-] - T. Jeleček [-] , T. Matoušek [-] , P. Zavadil [-] , D. Šmerda [-] - T. Okleštěk [-] (62. M. Moravec [-] ) , M. Cupák [-] , L. Motal [-] - D. Krhut [-] (73. V. Marchuk [-] ) , J. Silný [-] , M. Kovář [-] (87. A. Dvořák [-] )

ŽK: 74. F. Přikryl , 91. J. Koňařík - 78. M. Moravec , 85. L. Motal , 90. J. Silný , 91. T. Matoušek .
Počet diváků: 223. Rozhodčí: GASNÁREK Michal - VEJTASA Simon, LÍKAŘ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu, Vedení klubu - TJ Kučerov | Jihomoravský | Vyškov

Tip: výhra hostů

Michal Muzikant

Expert: Michal Muzikant
Tip experta: výhra hostů

Otrokovice sice minulé kolo překvapily a vyhrály, ale Kroměříž je v čele a bude se tam chtít udržel

Tip: výhra hostů