Býchory sesadily Velim z druhého fleku


Branky


22

Na perfektním hřišti se v nedělním odpoledni odehrál duel o druhé místo tabulky okresního přeboru Kolína. A hosté byli mnohem efektivnější.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Do poločasu 0:2

Velimská rezerva, posílena o tři hráče z A týmu, se pokoušela držet míč na kopačkách a zvýšeným pohybem o prokousání se býchorskou obranou. To nahrávalo hostům, kteří potrestali rozehrávku Velimi a z první šance našel Pěkný už v páté minutě Josefa Teplého, a ten otevřel skóre zápasu 0:1.     Obraz hry byl nadále stejný. Býchory hráli v pevném obranném bloku a Velim se pokoušela dobýt tento val a ohrozit Herese. Do vážnější šance se však Velim nedostala. Naopak Adam Chvalovský po půlhodině hry na pravé straně obešel obránce a z rohu vápna vystřelil krásně do vzdálenější šibenice, nádherný fotbalový moment - 0:2.     Býchory měly další dvě šance, avšak Lev nejprve ve skluzu na malém vápně přestřelil, a poté hlavou nezamířil mezi tři tyče. Velim nějaká okénka v soupeřově obraně našla, avšak vážněji hostujícího brankáře neohrozila.    

Úvodní akce zničila šance domácích

Druhý poločas přinesl branku po dvaceti vteřinách, když z rozehrávky se dostal balón až k Štěpánovi Váňovi, který tváří v tvář Svobodovi zakončil přesně tyči - 0:3.     Velim se i nadále pokoušela o kombinační fotbal, ale k ohrožení brány to nevedlo. Jediný pokus byl z centru Jansty, který proklouzl až ke Kukalovi, ale ten pouze trefil Herese.     Býchory tak měly další šanci navýšit vedení, což se jim povedlo. Po pěkné souhře vzduchem pálil z hranice pokutového území Josef Teplý a nedal Svobodovi šanci - 0:4. Gólový účet uzavřel Lukáš Lev, který si naběhl na dlouhý pas, poradil si s obráncem a míč umístil k tyči - 0:5.     Bitvu o druhé místo tak pro sebe vcelku nečekaně a snadno získaly Býchory. Mají nyní na druhé pozici čtyřbodovou ztrátu na vedoucí celek a před třetí Velimi vedou o dva body. Kdo přezimuje na jaké pozici, uvidíme až za týden.  


Ohlasy k zápasu


FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu: Trochu nostalgie. Na zápasy proti mužstvu Býchor se zvlášť těším. Hrají tam hráči, které jsem trénoval v béčku i áčku Velimi. Mám na ně jen nejlepší vzpomínky a chválu. Jsou to hráči Pepa Teplý, Lukáš Lev a trenér- hráč Michal Škopek. Jeho děda mě dokonce užil na základce v Cerhenicích. Kritika se u nás nenosí. Deset hráčů ze zápasu sedávalo přede mnou v lavicích, slyšeli chválu i kritiku a dostávali zabrat. Teď mi, až do neděle, dělali radost. Ale musíme se poučit. Přes prohry se musíme přenést a hledat příčiny, které k nim vedly. Nechápu, nechápu a nechápu!!! Naši kluci odehráli výborné zápasy. prohráli dvakrát 1:0 To jsem omlouval oslabením o klíčové 2 resp. 4 hráče. I tak se nemuselo prohrát. Před 14-ti dny porazíme jasného favorita Tři Dvory. Za týden bez dvou klíčových hráčů prohrajeme v Jestřábce. A v neděli nám ze základu chyběl jen Kadlec, ale posílili nás z áčka Jansta a Kukal. Když nejde hra, musí přijít bojovnost a nasazení. Proč jsou soupeři najednou rychlejší, důraznější a o krok rychlejší? Mě se nikdo na názor neptá a tak si ho nechám pro sebe. Ale přemýšlejte a to rychle. Klukům z Býchor gratuluji k vítězství. Byli jste takticky vyspělejší, důraznější, rychlejší a produktivnější. Případnou kritiku přijímám, ale anonymy nebudu číst. A děkuji panu Ondrovi Vaňkátovi za objektivní reportáž.

TJ Sokol Býchory
Ondřej Vaňkát, hráč týmu: Skvělé vítězství. Pro nás velmi důležitý bodový zisk. Drželi jsme se taktiky, kterou jsme si před zápasem zvolili. Věděli jsme, že soupeř bude více běhat. Až na pár situací jsme dokázali nebezpečné hráče Velimi uhlídat a nepustit je do vážnější situace. My jsme hráli více zataženě a v bloku. Pomohl nám brzký gól, pak také krásná střela Chvalovského. To nás uklidnilo a mohli jsme hrát v klidu. Naopak Velim byla v křeči a nepodařilo se jí najít recept na naši obranu. Opticky měla Velim více ze hry, to je třeba uznat. Výhrou se posouváme na druhé místo tabulky, kde bychom chtěli přezimovat. Nesmíme však podcenit domácí utkání s Českým Brodem.



Počet diváků: 70. Rozhodčí: Hlavička Pavel - KUBELKA Petr (N), HAVLÍK Oldřich (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
12. 11. 2018 13:57
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Jirka Stoupa

Expert: Jiří Žirovnický
Tip experta: remíza

Komentář redakce:Duel o druhý flek. Měl by se hrát krásný fotbal a uvidíme, kdo bude úspěšnější.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Nučice | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích