FOTO: Velim se bodově dotáhla na lídra tabulky


Branky


25

Velimští ztráceli na Tři Dvory tři body. Po bezbrankovém prvním poločase se domácí dostali do dvoubrankového náskoku. Když hosté snížili, tak v posledních minutách pečetil výhru Jehlička.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas bez branek, ale fotbalově patřil hostům

Do Velimi přijel lídr tabulky Tři Dvory. Hosté mají ve svém kádru samé borce, většina z nich hrávala vyšší soutěže a tabulka ukazuje, že jdou jednoznačně za postupem. Domácí béčko se usadilo na druhém místě a na jeho hře je vidět, že se podařilo kolem zkušených hráčů zapojit nadějné mládí. Zkušený bývalý fotbalista a trenér Jiří Ptáček se rozhodl nevyužít nadstandartních hráčů áčka a poprvé mohl nechat sestavu z minulého zápasu v Dobrém Poli. Z lavičky áčka ponechal v sestavě Honzu Kukala a mezi náhradníky posadil Matěje Kasala. Taktika byla jasná? Aktivně bránit, nedostat brzo branku, utavit, přece jenom starší a málo trénující, hráče hostí. Pak udeřit.

 

Utkání začalo podle očekávání. Obě mužstva hrála opatrně, snažila se držet míč na svých kopačkách a neudělat chybu. Do desáté minuty se obě mužstva jedenkrát pokusila vystřelil na branku a jedenkrát se dostala do úniku, který byl zakončen špatnou finální přihrávkou.

 

Pak začali mít hosté větší převahu a jejich tlak na velimskou branku sílil. Ve 13.min. kopali zleva standardku, míč proletěl kolem malého vápna vedle branky, vše jistil domácí gólman. Ve 22.min. měli hosté další standardku, tentokrát zprava. Dobře kopnutý míč šel těsně vedle. Pak přiletěla řada centrů do velimského pokutového území, ale domácím dobře pracovala defenziva, v níž kraloval stoper M. Hrabal a brankař L. Svoboda.

 

Do pokutového území hostí se domácí hráči prakticky nedostávali. Po třicáté minutě začala převaha hostí slábnout. Velimští začali více útočit. Ve 38.min. se dostal do těsné blízkosti branky hostů A. Jehlička, ale z několika kroků trefil břevno. V nastaveném čase se dostal centrovaný míč pár metrů před branku na hlavu J. Kukala, ten ho dobře umístil k tyči, ale brankař J. Černý vytáhl zákrok z mládí a míč bravurně vyrazil. Paradoxem je, že Velim mohla poločas vyhrát, protože měla dvě 100% tutovky. Ale nestalo se, poločasový stav je 0:0.

Otěže utkání převzali Velimští

Velimští věřili, že hostům dojdou síly a povedlo se. Vše začala 55.minuta. Před pokutovým územím hostí se kličkou prosadil J. Nedbal, přistrčil míč Ondřeji Kosinovi a ten nádhernou střelu doleva, do šibenice vstřelil vedoucí branku - 1:0. To domácí potřebovali.

 

Hosté museli útočit a tím uvolnili domácím cestu k brejkům. Ale v 60.min. mohlo být vyrovnáno. L. Kmoch měl 100% šanci. Dostal před branku centr, ale hlavou těsně přestřelil. V 62.min. šel do brejku J. Nedbal, přihrál na nabíhajícího D. Kadlece, ale jeho šanci vyrazil brankař J. Černý na roh. V 65.min. přišel další brejk domácích. J. Kukal se dostal po pravé straně do velkého vápna, vystřelil přes celou branku a na zadní tyči nabíhající Marek Kyncl dorazil míč zpátky do branky - 2:0.

 

V 67.min.další šance domácích. Před branku naběhl volný O. Kosina, špatně trefil míč a umístil ho vedle branky. Hosté drželi míč na svých kopačkách a snažili se proniknout před branku domácích. Naděje na zvrat zápasu jim přišla v 71..min. Při závaru před brankou, kdy míč létal ze strany na stranu se hlavou prosadil Lukáš Kalivoda a snížil na kontaktních 2:1.

 

Další brejk Velimi přišel v 77.min. Opět unikl J. Nedbal, nahrál J. Kukalovi, ten mířil vedle. V 85.min. při další akci Velimi vyběhl brankař J. Černý z branky, míč se dostal k J. Kukalovi asi 30m před brankou. Ten mohl běžet možná až do branky, ale místo toho zvolil střelu a minul. Hosté měli míč neustále v držení, ale defenziva domácích pracovala bezchybně.

 

V 92.min.skočil míč do výšky asi 30 m před brankou. Do míče běžel velimský Aleš Jehlička a hostující brankař J. Černý. Jehlička byl rychlejší, míč vypíchl a do prázdné branky upravil na konečných 3:1 pro Velim. Utkání řídil velmi dobře a zkušeně rozhodčí Luboš Pluhař.

 

Autor reportáže: Jaroslav Češpiva (VEL)



Ohlasy k zápasu


FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu: Výborný fotbal, musel se líbit. Na jedné straně zkušenost a herní kvalita. Na druhé čtyři zkušení a sedm mladých, zkušenost, aktivita a bojovnost. Obě mužstva chtěla hrát a tak to bylo. Slušnost, bez zbytečných diskuzí a zákeřných faulů. Četl jsem jeden komentář na webu Fotbalunas: "Hodně bude záležet na sestavě domácích, zda ji odehraje s béčkem a nebo přijdou posily z "A" mužstva, které hraje už v sobotu..." V pořádku, ale doplním. Náš trenér nechtěl posily z áčka jenom proto, že chceme porazit Tři Dvory. Nechal sestavu z minulého kola. Nebyl tam ani jeden hráč ze základu áčka. O to je vítězství cennější. Dík patří všem aktérům utkání.

TJ Tři Dvory
Vladimír Novák, trenér: Nastoupili jsme proti mladému, agresivnímu týmu, fotbal se hrál nahoru dolů, bohužel zvítězila dravost nad zkušeností. V prvním poločase jsme měli několik šancí, které jsme neproměnili a do kabin jsme šli za nerozhodného stavu. Druhá půle se hrála v podobném taktu. Soupeř byl v koncovce důraznější a zaslouženě vyhrál.



Počet diváků: 180. Rozhodčí: PLUHAŘ Luboš - KUBELKA Petr (N), LINHART Zdeněk (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
22. 10. 2018 15:19
Hodnocení zápasu
Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2018 12:51

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2018 16:49

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2018 21:00
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Nučice | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2018 19:49
Jirka Stoupa

Expert: Zdeněk Jirkovský
Tip experta: výhra hostů

Komentář redakce: Dotáhne Velim ztrátu a nebo se Třídvoráci utrhnou? Hodně bude záležet na sestavě domácích, zda ji odehraje s béčkem a nebo přijdou posily z "A" mužstva, které hraje už v sobotu.

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2018 11:31

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2018 08:51

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2018 16:43

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2018 12:04
Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2018 08:06
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - SK Bečváry | Středočeský | Kolín

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2018 07:50

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2018 06:22

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2018 06:21

Tip: výhra hostů