3:2
(2:0)
53. D. Rajtr
67. R. Klička (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.09.2018 16:30

4.kolo, Středočeský | Beroun | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Trubín po výhře v poháru padl s Drozdovem


Branky


7. O. Otradovec , 36. A. Vodička , 64. J. Zelenka - 53. D. Rajtr , 67. R. Klička (p.)
6

Trubín měl před třemi dny pohárový zápas, ve kterém uspěl, ale první poločas v Drozdově prospal. Od 41. minuty hrál v početní výhodě, kterou nakonec nestihl zužitkovat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Drozdov šel do dvoubrankového vedení

Už po 5 minutách hry rozehráli na krátko rohový kop z levé strany Ondřej Petráš a Jakub Porsch. Druhý jmenovaný se nejprve zbavil svého strážce, se štěstím pak zpětnou kličkou obelstil i druhého protihráče a vystřelil na přední tyč. Jeho pokus se dostal až do sítě soupeřovy branky, radost hostů ale zmařil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ten signalizoval postavení mimo hru Vlčkovi, který údajně bránil domácímu brankáři ve výhledu. Těžko říct, kde je pravda, každopádně skóre se neměnilo. Bohužel ale jen na chvíli. Už po dvou minutách se chopil na půlící čáře míče Ondřej Otradovec, nikým neatakován prošel nepochopitelně pohodlně až na hranici šestnáctky a chytrou střelou levačkou zamířil přesně k levé tyči - 1:0. Trubín poprvé v tomto ročníku okresního přeboru poznal, jaké to je dotahovat výsledek a je třeba říci, že hostům tato role vůbec nesvědčila. Domácím naopak vedoucí branka logicky pomohla k ještě bojovnějšímu výkonu. Trubínští se snažili vyrovnat, ale nevedlo se jim. Asi největší šanci měl Daniel Rajtr, kterého do úniku vysunul přesným pasem Ondřej Petráš. Trubínský útočník ale svůj lob poslal o metr vedle levé tyče. Hráči Drozdova chytře kouskovali a zdržovali hru častým poleháváním a zdlouhavým rozehráváním standardních situací, čímž se jim dařilo vyvést soupeře z koncentrace. Trubínu se nedařilo takřka nic a Drozdov hrozil po chybách v rozehrávce hostů, těm pak navíc zatrnulo, když Alex Vodička nastřelil v pokutovém území ruku Křesťana, penalta se ale nepískala. Ani tento moment však nebyl pro trubínské dostatečným varováním. Ve 36. minutě proto přišel trest. Hosté nedokázali dostatečně důrazně odvrátit přízemní centr z levé strany a dovolili po sérii odrazů hlavičkovat Milanu Spurnému. Ten sice zamířil pouze do tyče, odražený míč ale na hranici malého vápna našel Alexe Vodičku, který ho napálil do branky - 2:0. Trubín mohl odpovědět vzápětí, to když se na Krafka řítil kapitán Patrik Brodan, jeho samostatný únik hasil faulem těsně před vápnem stoper Drozdova Pavel Pergl. Z neznámých důvodů ale viděl jen žlutou kartu. K exekuci přímého volného kopu se postavil Vilém Vlček, jeho pokus mířil jen těsně nad. Už o 3 minuty později Pavel Pergl do sprch přece jen zamířil, po faulu ve středu hřiště zbytečně zakopl míč a dostal druhou žlutou kartu, po které následovala samozřejmě i červená. Trubínští ožili. Korigovat výsledek ještě před přestávkou se jim ale nepovedlo. Po kombinaci s Petrášem se do útočné akce zapojil i Pavel Maleček, který se dokázal uvolnit v pokutovém území jeho přihrávka, ale lépe postaveného spoluhráče nenašla. Po faulu na pronikajícího Blahu měl možnost rozehrávat přímý volný kop z levé strany Ondřej Petráš, proti jeho pokusu se ale vytáhl domácí Krafek. Brankář Drozdova si pak poradil i s dobře mířenou hlavičkou Vlčka. První poločas tak skončil lépe pro domácí.

Hosté zápas již nestihli zvrátit

Do druhého dějství vstoupili hosté s velkou snahou utkání zvrátit a plán se začal plnit dobře. Průnik Porsche sice ještě gólem neskončil, ale spolupráce po ose Petráš – Rajtr už ano. Střední záložník našel milimetrově přesnou přihrávkou nabíhajícího Daniela Rajtra, který se neukvapil, obešel brankáře Krafka a poslal míč do odkryté branky - 2:1. To vše v 53. minutě zápasu. Trubínští drželi míč mnohem častěji na svých kopačkách jejich kombinace, ale nebyla dostatečně nápaditá a hráči Drozdova si s odvracením útoků soupeře věděli rady a sami hrozili z brejků v 64. minutě rozehrával Drozdov roh, trubínští jej bez problémů zvládli odvrátit, míč se dostal až na opačnou stranu hřiště ke Krafkovi, který ho z jednoho doteku napálil zpátky na polovinu Trubína, střídající Tomáš Pergl přehlavičkoval jednoho z hostujících obránců a míč prodloužil až na Jaroslava Zelenku. Domácí fotbalista se dlouho nerozmýšlel a přízemní ranou potřetí rozvlnil síť za Janem Vácou - 3:1. Trubín dokázal znovu snížit už o 3 minuty později. Po dlouhém pasu Pavla Malečka se do velkého vápna prodral přes dva protihráče Jakub Porsch. Ve snaze o zakončení mu ale nedovoleným způsobem zabránil jeden z obránců Drozdova. Penalta! Na značku pokutového kopu si míč postavil střídající Radek Klička a nemýlil se - 3:2. Hned o pár minut později se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu znovu, to když byl zcela evidentně ve vápně Drozdova podražen Brodan. Píšťalka sudího Hájka ale zůstala potichu. Poslední šanci na vyrovnání měl trubínský Pavel Maleček, kterého během dalšího z jeho útočných výletů našel přesným centrem Miroslav Blaha. Malečkův koníček ale skončil těsně vedle levé tyčky. Píšťalka hlavního rozhodčího se začala s pravidelností ozývat až v závěru zápasu. Drozdovští bránili těsné vedení zuby nehty a využívali k tomu všech možných prostředků, které byly často za hranou fotbalových pravidel. Sudí ale ostré zákroky domácích fotbalistů netrestal kartami a intenzita faulů se zvyšovala. Ve 3. minutě nastavení překročil pomyslnou hranici faulu ocenitelného karetním trestem domácí Tomáš Pergl, který absolutně nevybíravým způsobem sestřelil na polovině hřiště trubínského Rajtra. Na hřišti se ve vteřině vytvořilo klubko hráčů a strhla se mela. Pergl za svůj brutální zákrok vyfasoval červenou kartu, do sprch ale předčasně musel za oplácení i Martin Novák. Vůči hlavnímu arbitrovi se v tu chvíli zvedla vlna nevole a ten pravděpodobně udělal nejlépe, jak mohl, a utkání raději ukončil.

 

FC Freyburg Trubín: „Po Chyňavě a Karlštejnu byl třetím venkovním soupeřem trubínských fotbalistů nevyzpytatelný Drozdov. Trenér Karel Vávra musel sáhnout k několika vynuceným změnám v sestavě, i tak byli ale zřejmě hosté papírovým favoritem utkání 4. kola. Závěrem je nutno dodat, že trubínské potkala první porážka v sezóně zcela zaslouženě, protože nepředvedli optimální výkon. Díky vlastním chybám v obraně zbytečně inkasovali a nedostatečně kreativní a pomalou hrou směrem vpřed si nedokázali vytvořit dostatek takových příležitostí, které by vedly k obratu nepříznivě se vyvíjejícího skóre. V příštím kole přivítá Trubín na svém hřišti aktuálního lídra soutěže, celek Tlustice. Náš příští soupeř zůstává i po pěti kolech stoprocentní, když si jednoznačným poměrem 3:0 poradil s rezervou Komárova. Trubín je po 5 odehraných zápasech s 10 body na třetím místě a v dalším utkání ho čeká těžký úkol obrat prozatím suverénní Tlustici o první body. Hraje se tradičně v neděli, od 16:30!

Zdroj: FC Trubín



Sestavy


TJ Drozdov
V. Krafek [-] - A. Větrovský [-] (54. T. Pergl [-] ) , P. Sládek [-] , J. Zelenka [-] (91. J. Kalina [-] ) , O. Otradovec [-] , M. Spurný [-] , M. Voráček [-] , P. Pergl [-] , F. Kovařík [-] , V. Vodička [-] , A. Vodička [-] (41. F. Švarc [-] )

TJ FC Freyburg Trubín
J. Váca [-] - P. Maleček [-] , R. Křesťan [-] , V. Vlček [-] , M. Novák [-] , J. Kalina [-] (46. R. Klička [-] ) - D. Rajtr [-] , M. Blaha [-] , J. Porsch [-] , O. Petráš [-] (78. J. Gracias [-] ) - P. Brodan [-]

ŽK: 38. P. Pergl , 65. M. Voráček - 35. J. Porsch , 80. M. Novák . ČK: 41. P. Pergl , 93. T. Pergl - 93. M. Novák .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: HÁJEK Václav - JUPPA Lukáš, FRANC Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tomáš Štveráček

Expert: Zdeněk Steiner ml.
Tip experta: výhra domácích

Zde zkusím riskovat, Trubín hraje prim na domácím hřišti, ale venku je zranitelnější. Pokud to Drozdovu sedne, tak věřím, že dokáží překvapit. Minulé utkání jim nevyšlo, proto se budou snažit toto zaváhání napravit.

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj - TJ FC Freyburg Trubín | Středočeský | Beroun

Tip: výhra hostů

V Drozdově se nám příliš nedaří, ale věřím, že to tentokrát zlomíme!