2:5
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.08.2018 17:00

3.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dolní Lutyně odjela z mostů se třemi body


Branky


26. J. Kajzar , 28. P. Šafařík - 16. P. Pěgřim , 57. N. Pecha , 61. N. Pecha , 74. T. Havlásek (p.) , 90. D. Pecha
4

Dolní Lutyně, jakožto tradiční účastník 1.B třídy sk.C přijížděl na hřiště Mostů u Jablunkova jako favorit. Domácí v poločase překvapivě vedli, ale poté se režie ujalo především duo Pechů a vývoj utkání zvrátilo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí si vypracovali poločasové vedení

Domácí tak, jak úspěšně zakončili minulou sezonu postupem do vyšší soutěže, tak chtěli na tento úspěch navázat  v nové pozici. Do utkání vstoupili s nováčkovským elánem, nechybělo mnoho a hosté mohli hned na začátku utkání prohrávat, když domácí z náhodné šance po dlouhém nákopu, z více jak 20 m trefili spojnici břevna a tyče. Brankář hostí včetně hráčů v poli mohli pouze sledovat možnou pohromu. Díky brankové konstrukci se tak nestalo. Hosté si toto varování přiliš k srdci nevzali. Domácí využívali znalost domácího prostředí a na  hřišti  minimálních možných rozměrů pro mistr. utkání hráli sytémem míčů za obranu. Celku Sokola Dolní Lutyně v obranné fázi  to  dělalo značné potíže, nebyli schopni na tento způsob adekvátně reagovat. Domácí hostům nedovolili presentovat kombinační mezihru a takto se dostávat do šancí. Nakonec do té doby z jedné mála šancí, když domácí  nestačili reagovat na přihrávky hostí z tzv. z jedné, ti po pěkné přímočaré akci v 16. minutě se ujali vedení. Branku vsítil Petr Pěgřim. Po vedoucí brance hostí to vypadalo, že ti se dostanou daleko více do hry a využijí svých zkušeností a fotbalových kvalit. To po dosažené brance trvalo pouze pár minut. Hráči D. Lutyně v obranné fázi  opět začali vyrábět chyby pramenící ze způsobu hry domácích - nakopavané míče za obranu.  A přišel trest, domácí využili několika nedorozumění hostů a během tří minut, ve 26. a 28 minutě vstítili 2 branky. Je nutno přiznat, že domácí díky nadšení a příznivému vývoji byli aktivnější a měli možnosti vedení navýšit. Hosté si připravili také nějaké pozice, ze kterých mohli skorovat, bohužel, úspěšného zakončení se nedočkali. A tak 1. poločas domácí dovedli do úspěšného konce, vyhráli jej 2:1.  

 

Dolní Lutyně otáčí nejen obraz hry

Druhý poločas začali hosté podstatně lépe, hlavně si vzali k srdci, že nesmí dále domácím umožňovat jejich způsob hry. Viditelně kombinačně začali přehrávat  domácí, dostávali se do šancí. Fotbalisté Mostů tomuto způsobu hry nebyli schopni čelit. Nedlouho po začátku druhého poločasu po rychlých kombinacích během 4 minut celek Sokola Dolní Lutyně výsledek otočil, ujal se vedení 3:2. Obě branky vstítil 57. a v 61. Nikolas Pecha. Hostující celek nadále měl převahu, vytvářel si šance a po dalším závaru ve vápně domácího  celku, ti se dopustili nedvoleného zákroku  rozhodčí bez otálení zapískal a nařídil pokutový kop. Penaltu v 74. minutě Tomáš Havlásek bezpečně proměnil, navýšil vedení hostů na 4:2 a dodal na kopačky hostí potřebný klid. Mostečané se snažili s výsledkem ještě něco udělat, vrhli všechny síly do útočení. Opticky v tomto úseku hry měli více ze hry, hráli stereotyp, nakopávané míče, vyloženou šanci si však nevytvořili. Obrana hostí jim toho oproti prvnímu poločasu moc nedovolila, v bráně byl pozorný Šajer. Hosté v tomto úseku vyráželi opakovaně do otevřené obrany domácích. V 90. minutě po brejku a následné dorážce vsítil  branku Dalibor Pecha a stanovil tak konečný výsledek utkání na 5:2 ve prospěch celku Sokola Dolní Lutyně.

Na konci utkání se negativně projevil domácí fanoušek, který napadl trio rozhodčích.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Dolní Lutyně
Jiří Aksteiner (trenér): Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. V prvním byli úspěšnější domácí, kteří v plném rozsahu využili znalost místního hřiště resp. jeho rozměrů. Hráči Dolní Lutyně v prvním poločase se absolutně nebyli schopni vypořádat s hrou domácích. Druhý poločas se však již plně odehrál v režii hostí. Po důrazné poločasové domluvě ve druhém poločase využili svých zkušeností z vyšší soutěže, technických předností i herní kvality a výsledek 2.poločasu vyzněl v jejich prospěch, který vyhráli 4:0.



Sestavy


TJ Sokol Mosty u Jablunkova
M. Marszalek [-] - J. Kajzar [-] , P. Šafařík [-] , L. Lukosz [-] , D. Fuják [-] (65. M. Turek [-] ) , O. Jochymek [-] , K. Bula [-] , J. Malyjurek [-] (85. T. Bednár [-] ) , F. Turek [-] , M. Szotkowski [-] , J. Bažant [-] (88. D. Nieslanik [-] )

TJ Sokol Dolní Lutyně
I. Šajer [-] - J. Vanečko [-] , R. Jantoš [-] , P. Twrdý [-] , . Macko [-] , T. Fismol [-] (82. P. Bílek [-] ) - P. Pěgřim [-] , T. Havlásek [-] (75. R. Gorniak [-] ) , N. Pecha [-] , M. Fismol [-] - - D. Pecha [-] (90. R. Witásek [-] )

ŽK: 49. L. Lukosz , 61. P. Šafařík , 63. J. Bažant - 39. P. Pěgřim , 81. P. Twrdý .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: ZÁVODNÝ Vít - MACHALA Petr, KLEINHAMPL Kamil.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů