Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.09.2018 16:00

6.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ofenzivní bitvu v Plačkově opanovali domácí


21

Jako jasný outsider se před tímto utkáním jevil domácí Plačkov, který i po čtyřech odehraných kolech stále čekal na výhru a navíc nyní očekával návštěvu z Pelhřimova, tedy absolutního favorita Poutník ligy. Úvod podle toho i vypadal, jenže v důležitých okamžicích se síly přelévaly i na stranu "Sokolíků", kteří dokázali v bezvýchodné situaci zabrat a zápas nakonec strhnout na svou stranu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlé dvougólové vedení Maraton do konce poločasu neuhájil

První minuty rozhodně žádnou dramatickou podívanou neslibovaly. Maraton začínal s míčem na kopačkách a soupeři se ho rozhodně nechystal přenechat. Výsledkem toho byla standartní situace z hranice velkého vápna už ve druhé minutě, ke které se postavil Zdeněk Pahr a umístěnou střelou poslal hosty do vedení. I druhá velká šance patřila Maratonu a znovu skončila vlnící se sítí. Křížný balon za obranu si našel Jana Zabloudila, který se díky pár dotykům s míčem ocitnul v situaci 1 na 1 proti plačkovskému brankaři a přízemní střelou k tyči zdvojnásobil pelhřimovské vedení. Jen pár okamžiků na to mohl Plačkov snížit, jenže dalekonosnou střelu Rostislava Štěpána sice nejistým, přesto nakonec úspěšným zákrokem posunul brankař Vaverka nad břevno. Herně se zvedající Plačkov si v téhle fázi hry vytvářel nezvykle velkou porcí šancí s ohledem na to, koho tentokrát měl za soupeře a s tím ruku v ruce přicházely i góly. Centrovaný míč ze strany do vápna proskákal po několika nedůrazných odkopech a obranných zákrocích až ke Karlovi Vaňousovi, který si před odkrytou bránou věděl rady. Plačkov byl v laufu, jenže obrovskou šanci z bezprostřední blízkosti vychytal skvělým reflexivním zákrokem na brankové čáře Martin Vaverka. Vyrovnání ale ani tak nezabránil. Znovu to byl centr ze strany, který si našel naskakujícího Jiřího Kalivodu a ten svou hlavou míč poslal přesně do brány. Na časomíře svítila teprve 20. minuta, když se skóre měnilo popáté. Maraton si totiž vzal zpátky své vedení. Díky nedůrazu se do dalšího samostatného nájezdu dostal útočník Pelhřimova, který sice překonal vybíhajícího brankaře Novotného, jenže toho na brankové čáře zastoupil Jan Kašpar. K odraženému míči se dostal nejdříve i tentokrát Zdeněk Pahr a v téhle pro něj triviální situaci si moc dobře věděl rady. Ani tohle vedení ale Maratonu nevydrželo. Průnik po lajně v režii Jiřího Kalivody završil zpětnou přihrávkou na Jana Svobodu, který milimetrově přesným volejem rozezvonil břevno a vyhnal všechny pavouky v hostující bráně, 3:3. Šestý vstřelený gól však znamenal i lehký ofenzivní útlum. V první půli už tak žádná větší šance k vidění nebyla a do kabin se odcházelo za nerozhodného stavu.

Na další dva góly Plačkova už hosté adekvátně nezareagovali

I nástup do druhého poločasu zvládali lépe hosté. Jejich práce s míčem ale nepřinášela žádné ovoce, protože slibně se rozjíždějící akce končily na defenzivních oporách Plačkova. Své slovo si ale znovu v zápase vzali domácí, kteří začínali využívat hlavně toho, že při honbě za vedením Maraton zapomínal na zadní vrátka a to byla pro Plačkov šance. Vedení na stranu Sokolíků strhl poprvé v utkání Jiří Kalivoda, který poslal míč šikovným lobem přes již padajícího brankaře Vaverku. Za další tři minuty vedli domácí dokonce o dva góly a to hlavně díky bleskovému úniku Karla Vaňouse, kterého nezastavila ani síly ztrácející pelhřimovská obrana, ani zcestně zdvižený praporek hostujícího pomezního, který v beznadějné situaci sáhl k zoufalému řešení, jenž mu však sudí Obranec nespolknul. V postupu na bránu tak mohl plačkovský štírek pokračovat sám, předložil ale míč ještě Janovi Svobodovi a ten takové gólovky také umí proměňovat. Takový zvrat ve skóre pochopitelně hosty z Pelhřimova rozhodil a sílící nervozita byla znát, jenže spolu s ní i rostoucí tlak na domácí obranu. Ve stoprocentní šanci se ocitnul na zadní tyči osamocený Jan Pavouk, jehož hlavičku do protipohybu však dokázal brankař Novotný akrobatickým zákrokem zneškodnit. Gólu se Maraton ale přeci jen dočkal. Znovu to byl Jan Pavouk, který ale tentokrát z jedné z mnoha standartek, které domácí kolem svého vápna vytrvale kupili, nacentroval míč přesně na hlavu Jana Kratochvíla a ten korigoval na 5:4. Pelhřimov v naději na zvrat se i nadále tlačil dopředu, jenže mnoho jeho šancí končilo na pevné obraně ještě před vápnem, nebo nepřesnou střelou mimo tři tyče. Více branek už tak k vidění nebylo a Plačkov se může těšit z prvních tří bodů v nové sezóně.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař TJ Sokol Plačkov): Tři body, se kterými počítal málokdo. I přes mnoho chyb v rozehrávce jsme však byli schopni lépe zvládnout klíčové okamžiky zápasu a získat zasloužené vítězství nad velkým favoritem celé soutěže, který ale letos jako žádný suverén nepůsobí. Hlavně ve druhém poločase to byl z naší strany fantastický výkon, na kterém se výraznou měrou podílel každý z nás. Věřím, že zvládneme na tenhle výkon a výsledek navázat a tři body si připíšeme třeba už v dalším kole ve Speřicích.




Sestavy


TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - J. Svoboda [-] , K. Vaňous [-] , T. Vrána [-] , Z. Štěpán [-] , L. Ehrlich [-] , J. Kašpar [-] , J. Kalivoda [-] , M. Němec [-] , R. Štěpán [-] , R. Tesař [-]

FC Pelhřimov
M. Vaverka [-] - Z. Pahr [-] , B. Růžek [-] (25. L. Vacek [-] ) , J. Pavouk [-] , M. Vaněk [-] , J. Zabloudil [-] , J. Mareš [-] , D. Blažek [-] , J. Kratochvíl [-] , V. Beneš [-] , M. Prchal [-]

ŽK: 35. R. Štěpán - 61. J. Zabloudil .
Hráči zápasu: L. Ehrlich , J. Kalivoda - J. Zabloudil .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: OBRANEC Dušan - KUBŮ Ondřej (N), HERNA Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ FC Ústrašín | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra hostů

Lukáš Novotný

Expert: Lukáš Novotný
Tip experta: remíza

Namlsané plichtou z Černovic nás bude nyní čekat sousto výrazně náročnější. Pokud navážeme na poslední utkání minulé sezóny, bod s Maratonem je zase reálný, zadarmo to však nebude.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu, Fotograf - SK Jiřice | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra hostů