FOTO: Žíželice přetlačily tým Výškova


Branky


4

Zejména domácí Žiželice potřebovaly nutně bodovat, protože z dosavadních čtyř utkání na hřištích soupeřů nedokázaly vydolovat ani jediný bod, navíc při hrozivém skóre 1:10, kdy teprve v minulém zápase protrhly strašidelnou šňůru, trvající 353 minut, bez vstřeleného gólu při výjezdech mimo domácí hřiště. Na tom se jim v podzimní části soutěže daří o poznání lépe. A stoprocentní bodovou bilanci se jim nakonec podařilo udržet i v dnešním dopoledním zápase proti soupeři z Výškova. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas podali žiželičtí fotbalisté asi nejlepší herní výkon za několik posledních měsíců. Po zásluze byli odměněni dvoubrankovým náskokem. Již po sedmi minutách otevřel stav zápasu František Tamchyna a ve 26.min. zvyšoval po pohledné kombinační akci Jan Blacha. Druhý poločas byl v jejich podání podstatně slabší a mohou děkovat osudu, že je za pasivní hru soupeř potrestal pouze v 61.min., kdy hostující Veverka snížil na 2:1. Směrem dopředu se jim na rozdíl od první půle nedařilo takřka nic, obranné řady byly aktivní krou protivníka pod neustálým tlakem. Díky neúnavné bojovnosti se jim však podařilo těsný náskok udržet a připsat si do tabulky veledůležité tři body.

 

Kvůli rozsáhlé reorganizaci krajských soutěží Ústeckého KFS a sníženému počtu odehraných zápasů v sezóně z důvodu nižšího počtu účastníků v okresním přeboru nabývá každý zápas na větší a větší důležitosti. Z nejnižší krajské soutěže bude totiž sestupovat minimálně 28 týmů. Setrvání v 1.B třídě s jistotou zajistí pouze umístění do čtvrtého místa v tabulkách tří skupin. Jelikož lounský okres v ní má početné sedmičlenné zastoupení, dá se očekávat tuhý boj o záchranu.

 

Některým se sice mimořádně dobře daří - loňský účastník zdejšího okresního přeboru Lenešice útočí na postup do 1.A třídy, i po dnešním kole vedou tabulku s 19 body. Na druhém místě se s 15 body udrželo i přes překvapivou prohru ve Vilémově 3:2 Nové Sedlo a na třetí postoupila díky dopolední výhře v Lomu 0:6 Blažim (14 bodů a domácí dohrávaný zápas proti Březenecké Chomutov po skončení podzimní části sezóny k dobru). Čtvrté jsou se 13 body Chlumčany, které dnes dokázaly přehrát Strupčice na jeho hřišti 2:3. Budou však muset odolávat tlaku protivníků z chomutovského okresu - Černovice (12 bodů), Březenecká Chomutov (10 bodů) a Strupčice (10 bodů).

 

Rozdíly jsou totiž opravdu minimální. Za očekáváním zůstávají osmé Tuchořice (9 bodů), přestože v právě dokončeném zápase porazily Ervěnice - Jirkov B 3:0. Naopak se po rozpačitém vstupu do soutěže rozsřílel další nováček z našeho okresu Krásný Dvůr (zatím 8 bodů, ale zítřejší domácí zápas s posledním 1.SK Jirkov k dobru) a útočí na umístění v první pětici, která za jistých příznivých okolností může rovněž znamenat záchranu. Sedmým zástupcem okresu jsou pak Černčice, které byly zařazeny do sousední B-skupiny. Po šesti odehraných kolech se však nachází až na 11.místě tabulky se šesti body a jejich další setrvání v soutěži nevypadá vůbec růžově.

 

AUTOR: 

JAROSLAV FECIŠKANIN


Sestavy


TJ Žiželice
T. Večeře [-] - F. Elias [-] , M. Oppel [-] , M. Panský [-] , L. Seman [-] (59. L. Varga [-] ) - L. Kestřánek [-] (90. J. Singer [-] ) , J. Blacha [-] (90. M. Makuka [-] ) , J. Švejda [-] , L. Dormišev [-] - F. Paděra [-] (67. J. Pastyřík [-] ) , F. Tamchyna [-] (83. O. Kozler [-] ) -

FK Výškov
M. Kurucz [-] - P. Schöpp [-] (61. M. Švík [-] ) , O. Čvančara [-] , K. Dufek [-] , M. Krajňák [-] , F. Veverka [-] , D. Gutlebet [-] (76. D. Bui [-] ) , J. Walz [-] , T. Jaroš [-] , P. Fous [-] , L. Jakoubek [-]

ŽK: 85. J. Blacha - 32. F. Veverka , 63. O. Čvančara , 71. M. Krajňák .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Došek Jiří - FECIŠKANIN Jaroslav (N), VÁPENÍK Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
6. 10. 2018 14:40
Fanoušek, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Žiželice | Ústecký | Louny
Hodnocení zápasu
Fanoušek, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Žiželice | Ústecký | Louny

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích