3:2
(1:0)
50. M. Víšek
75. K. Krauskopf (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.04.2019 16:30

12.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Po vyrovnaném boji v „Lipenském derby“ zůstaly tři body ve Vyšším Brodu.


Branky


32. D. Poláček , 52. P. Sládek (vl.) , 85. M. Pěnčík - 50. M. Víšek , 75. K. Krauskopf (p.)
19

Domácí Dynamo oplatilo Lipnu porážku o gól. Vyrovnaný zápas FK Dynamo Vyšší Brod : FC Lipno nad Vltavou byl napínavý až do posledních minut.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Mírná převaha Lipna, vedení Vyššího Brodu.

Hosté se k utkání přijeli pouze s jedenácti hráči, taktéž domácích bylo přesně a neměli možnost střídání. Domácí trenér byl nucen po pátečním tréninku oslovit rok absentujícího Petra Prochasku, kterému děkuje za ochotu a za výkon. Utkání na parádním trávníku začalo opatrně, hrálo se především ve středu hřiště. Hosté se snažili hrozit střelami z větší vzdálenosti a centrovanými míči, které buď s přehledem kryl domácí brankář Šesták, nebo šly výrazně mimo. Ve 32. minutě přišla jedna z mála kombinačních akcí, kdy po křídle utekl Rohlík, přihrávkou pod sebe úspěšně našel Daniela Poláčka mladšího a ten střelou na vzdálenější tyč zajistil domácím poločasové vedení 1:0 a to i přes to, že Lipno bylo domácím minimálně vyrovnaným soupeřem.

Penalta, dva vlastní góly a rozhodující úder v závěru.

Do druhého dějství vstoupili Lipenští velmi aktivně a přehrávali domácí hráče. Aktivitou hýřilo zejména duo ve středu hřiště Krauskopf – Víšek. Právě po akci agilního Milana Víška si vstřelil vlastní gól Vít Syrovátka a bylo srovnáno (v oficiálním zápisu o utkání je uveden jako střelec branky Milan Víšek). Hosté vycítili šanci na zvrat, ale z první vážnější akce udeřilo na druhé straně. Z útoku Vyššího Brodu hned po rozehrávce vykopával balón z brankové čáry Pavel Sládek tak nešťastně, že trefil vlastního ležícího brankáře a od něj zamířil míč přímo do branky. Domácí se tímto momentem ujali vedení 2:1. Lipenští však ve své aktivitě nepolevovali a nadále tlačili. Hráči Vyššího Brod pouze odkopávali míče a snažili se hrát na rychlé protiútoky.  V 75. minutě dostal přihrávku za domácí obranu Ondřej Panský, píchnul si míč vedle gólmana a po pádu hostujícího hráče byl nařízen pokutový kop. Dle domácích přifilmovaný pád, dle hostů jasná penalta. „Bohužel v pralese video nemáme.“ konstatoval s nadsázkou hrající trenér Vyššího Brodu Račák. Penaltu s přehledem proměnil bombou pod břevno Karel Krauskopf a bylo znovu srovnáno. Tlak Lipna po vyrovnání ještě narost. Zahuštěná obrana domácích se bránila vší silou a hostům se nedařilo dostat do vápna. Rozhodující moment zápasu přišel v 85. minutě, kdy Michal Pěnčík potrestal nedohodu mezi hostujícím obráncem a gólmanem a poslal míč do branky. Vyšší Brod už zápas dobránil a připisuje si 3 body za velmi šťastnou výhru. „I takový je fotbal.“ prohlásil hráč hostí Ondřej Panský.



Ohlasy k zápasu


FK Dynamo Vyšší Brod
Tomáš Račák - hrající trenér: Už podle zimní přípravy my tento zápas ukázal, kde nás bude tlačit bota. Druhou půli nám evidentně docházely síly, někteří hráči dohrávali se sebezapřením. Bohužel pohled na střídačku mluvil za vše. Tomuto zápasu by slušela remíza 1:1, na vlastňáky jsme vyhráli 2:1, takže celkově 3:2. Nevyhrál lepší, ale šťastnější tým. A úplně na závěr. Pokud si naši hráči nenajdou alespoň 3krát v týdnu čas na fotbal, bude to vypadat takto celou sezonu. Chtěl bych se také omluvit klukům z Lipna za nezajištění teplé vody po zápase z důvodu poruchy bojlerů.

FC Lipno nad Vltavou
Ondřej Panský - hráč: Derby s Brodem pro nás nebylo vůbec šťastné utkání. Ač s herní převahou jsme se nedokázali efektivně víc prosadit přes hustou obranu soupeře. Po jinak dobrém týmovém výkonu a předvedené hře jsme udělali pár chyb, které nás stály sice body, ale máme se teď od čeho odrazit. I když teď máme pár marodů, tak manšaft máme super a vpředu i vzadu ještě zabereme a polepšíme se.



Sestavy


FK Dynamo Vyšší Brod
J. Šesták [-] - V. Syrovátka [-] , T. Dibďák [-] , T. Račák [-] , D. Poláček [-] , J. Kohout [-] , J. Rohlík [-] , D. Poláček [-] , P. Poštulka [-] , P. Prochaska [-] , M. Pěnčík [-]

FC Lipno nad Vltavou
F. Dočkal [-] - Z. Skípala [-] , K. Krauskopf [-] , P. Březina [-] , L. Fenc [-] , O. Panský [-] , M. Víšek [-] , V. Březina [-] , T. Kordík [-] , M. Schober [-] , P. Sládek [-]

ŽK: 68. P. Poštulka , 87. M. Pěnčík .
Hráči zápasu: J. Rohlík , P. Prochaska - K. Krauskopf , M. Víšek .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Holub Jaroslav - PROCHASKA Petr (N), KRÁTKÝ Marcel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Lipenské derby ovládne domácí Dynamo, i přes to, že hosté budou kousat. Tipuji těsnou výhru Vyššího Brodu 4:3.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     15. 11. 2018 10:59

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích