Dívčice berou tři body, extýnský Valenta zařídil dvě branky


Branky


26

Hostující Dívčice chtěli konečně prolomit smůlu na hřišti v Týně, kde se jim dlouhodobě nedaří. Domácí rezerva Týna zase chtěla i přes rozsáhlou marodku konečně vyhrát, když měla po posledních dvou zápasech nelichotivé skóre 3:11. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním poločase diváci branku neviděli

Hostující Dívčice vstoupily do utkání se snahou být aktivní a to se v prvních chvílích také dařilo. Olympie byla zalezlá na své polovině hřiště v hlubokém bloku a čekala, co hosté vymyslí. Bohužel pro hostující celek chyběla kvalita finálních přihrávek. Aktivní byl na pravé straně hlavně V. Valenta, který zásoboval své spoluhráče centry ze všech možných pozic. Ve 22. minutě se hostující křídelník dostal do slibného zakončení, ale jeho střílený centr nevyšel a skončil pouze v rukavicích brankáře Švejdy. O deset minut později předvedl Semrád skvělou individuální akci, když se v pokutovém území zbavil svých protihráčů a připravil brankovou příležitost pro Hezoučkého, ale tato spolupráce brankou bohužel neskončila. Další velkou šanci si Hezoučký připravil sám, když se přes tři hráče protlačil do pokutového území, ale z nadějné šance branku netrefil. Poté přišla řada nepřesných přihrávek z obou stran. Domácí fotbalisté hrozili hlavně z brejkových situací a následných rohových kopů. Velkou příležitost ke skórování měl těsně před koncem poločasu Nikl, který střílel téměř z penaltového puntíku, ale hostující brankář Trčka předvedl skvělý zákrok a udržel čisté konto. První dějství tedy nepřineslo ani jednu branku.

Dívčice předvedly v poslední patnáctiminutovce nevídaný obrat

Úvod druhého poločasu patřil čistě jen hostům, kteří na hřišti vládli. Ihned po rozehrávce nacentroval Strnad na rozběhnutého Davida, ale ten míč podskočil. V první vážnější šanci selhal Strnad, když nevyužil šikovného obloučku od Hezoučkého. Ještě větší šanci měl tentýž hráč o pár minut později. Hezoučký přihrál pod sebe a Tvrzického střelu dokázal Švejda vyrazit před sebe. Z následného náporu se mohl trefit Strnad, ale branku soupeře netrefil. Po hezké akci se mohl trefit i Kišš, jenže trefil jen beka před sebou a následně týnská obrana odehrála míč do bezpečí. Jednoznačný tlak nebyl Dívčicím nic platný, protože to, co se nepovedlo za celý poločas jim, se podařilo v 64. minutě domácím. Ojedinělý útok vedl po pravé straně kapitán Maruška, který svým centrem za obranu našel nohu svého spoluhráče Lukáše Ponce. Ten se nemýlil a krásným lobem přehodil brankáře Trčku - 1:0. Tato branka byla pro Dívčice krutá, protože Olympie v tuto chvíli trefila branku snad poprvé ve druhém poločase. Toto však byl poslední světlý okamžik ze strany domácích a aktivní hosté byli odhodláni s výsledkem něco udělat. Hosté se ihned hnali za vyrovnáním, v 75. minutě to ještě nevyšlo, když Strnad tvrdou ranou trefil pouze ležícího brankáře. O minutu později se ale již hosté dočkali, a to když Leoš Valenta dobře umístěnou hlavičkou nedal domácímu brankáři šanci. Dívčice se nechtěly smířit s bodem a dále byla tím aktivnějším týmem. O deset minut později obrana hostů opět nezachytila náběh Václava Strnada, který ale nastřelil jen ruce brankáře Švejdy, naštěstí pro něj se míč odrazil zpátky k němu a s ledovým klidem poslal míč do prázdné branky – 2:1 pro Dívčice. Hrdinou utkání se nakonec stal předstoper Leoš Valenta, který v Týně již dříve působil. Po dalším skvěle zahraném rohovém kopu se k němu míč šťastně odrazil a bezprostřední blízkosti neměl problém míč dostat do branky - 1:3. Dívčice v infarktovém závěru tři body s velkým štěstím vydřely.



Počet diváků: 80. Rozhodčí: ŠŤASTNÝ Petr - KLIČKA Martin (N), AMBROŽ Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
2. 10. 2018 21:18
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj - TJ Slovan Černý Dub | Jihočeský | České Budějovice

Tip experta: výhra domácích

Týn bude posilněný hráči z áčka a domácí výhru si nenechá utéct.

Fanoušek, Funkcionář, Předseda klubu - TJ Sokol Štěpánovice | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů