Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.08.2018 17:00

2.kolo, Jihočeský | České Budějovice | III. třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Úspěšný návrat Jiřího Kličky ke kormidlu bega. Olympie v derby rozdrtila Chrášťany


Branky


20

Během loňské sezóny, kdy B-tým FK Olympie vybojoval solidní třetí místo v tabulce III. třídy, seděl Jiří Klička jako věrný fanoušek na tribuně. Pro nový ročník se vyhlášený olympijácký srdcař rozhodl ještě jednou sestoupit z řad obecenstva přímo na hlavní jeviště fotbalových představení a po roční pauze se znovu ujal taktovky hlavního trenéra týnského bega. Los nachystal Olympii pro první kolo nelehkého soupeře z nedalekých Chrášťan. Poslední derby skončilo na jaře v Chrášťanech jasným vítězstvím domácích a Olympie tak pod vedením staronového kouče měla rivalovi co vracet. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas skončil bez branek

Sestava týnského béčka doznala několika změn. Zraněný Daniel Brom fandil jen z tribuny, stejně jako Petr Zavadil, který v létě ze zdravotních důvodů ukončil kariéru. Lukáš Sekyra po loňské sezóně odešel do SK Čtyři Dvory a brankářská stálice Martin Valtr nyní hájí branku Březnice. Jejich místa na trávníku zaujali navrátilec k fotbalu Matěj Vlk, nová posila Lukáš Pavlovič a talentovaný dorostenec Martin Procházka. Do branky Olympie se postavila ztělesněná zkušenost v podobě Jana Švejdy. Přebudovaný kádr a skutečnost, že béčko v létě odehrálo jen turnaj v Kolodějích, se podepsaly na kvalitě hry v prvním poločase. Olympie často v rozehrávce tápala, kombinace neladila a týnští se tak až příliš často uchylovali k nákopům, které chrášťanští snadno sbírali. Hosté přijeli do Týna hrát svůj účelný jednoduchý fotbal, založený na důrazu a nasazení, a byli to právě oni, kdo poprvé poslal míč do sítě. Ve 30. minutě Suchan před vybíhajícím Švejdou prodloužil míč, který ještě na malém vápně posunul za brankovou čáru Svatoš. Chrášťanský útočník ovšem při svém zakončení stál v jasném ofsajdu a sudí Feitl tak gól správně neuznal. Těsně před pauzou poprvé vážně zahrozila Olympie. Klička přesným pasem poslal do úniku Šimánka, jehož však vychytal brankář Lhotka. Do kabin se šlo za zřejmě zaslouženého bezbrankového stavu.

Ve druhé polovině dominovali domácí hráči

Hned první minuta druhé půle určila, jakým směrem se bude utkání vyvíjet. Olympie trpělivě zakombinovala a ve vhodný moment kapitán Jan Maruška narýsoval kolmici na rozběhnutého Patrika Šimánka. Hbitý mladíček si v zakončení počínal jako zkušený mazák a „naběračkou“ poslal balon přes Lhotku do sítě. Olympie se herně uklidnila a v 54. minutě přidala gólovou pojistku. Znovu úřadoval Šimánek, který po perfektně zahraném rohu Novotného zůstal sám na penaltě a hlavičkou překonal Lhotku podruhé. Chrášťany vypadly z role, nestačily Olympii ani fotbalově, ani fyzicky a domácí borci k radosti více než stovky diváků navyšovali náskok. V 61. minutě po úniku Broma vrátil nezištně míč před branku David Maruška a mladíček Martin Procházka bez problémů rozvlnil síť – 3:0 pro Olympii. Patnáctiletý talent si tak svou premiéru v mužském fotbale osladil i premiérovým gólem. Chvíli nato, v 65. minutě místo mládí úřadovaly zkušenosti. Jan Maruška připravil další exkluzivní přihrávku a Jaroslav Brom se v nájezdu na Lhotku „henryovkou“ na zadní tyč nemýlil. Olympie zvýšila na 4:0 a zbytek utkání už si mohla v klidu užívat. V závěru mohl Švejdu připravit o čisté konto ex-týnský Jakub „Kužel“ Král, „Feďa“ však předvedl vynikající zákrok a uhájil nulu. 



Ohlasy k zápasu


FK Olympie Týn nad Vltavou B
Jaroslav Brom (hráč): Po vyrovnané první půli béčko Olympie zápas jasně ovládlo a Jiří Klička se tak se svým týmem mohl radovat s velmi povedeného vstupu do nové sezóny. „Parádní práce. Bylo sice znát, že jsme v tomto složení hráli de facto poprvé, nicméně kvalita byla na naší straně a zaslouženě jsme vyhráli. Jsem rád, že jsem mohl poslat do hry všechny hráče, všichni jsme si první zápas sezóny užili. Máme v týmu zkušené hráče, i talentované dorostence, mužstvu věřím, uvidíme, jak se bude sezóna vyvíjet,“ hodnotil utkání spokojený trenér Jiří Klička. V dalším kole čeká týnské béčko zápas v Lipí, kde v loňské sezóně Olympie prohrála 4:1. Jak se ukázalo proti Chrášťanům, tým trenéra Kličky loňské porážky oplácet umí. Dokáže to i příští neděli?




Sestavy


FK Olympie Týn nad Vltavou B
J. Švejda [-] - J. Maruška [-] , M. Vlk [-] , M. Procházka [-] , L. Pavlovič [-] , L. Ponec [-] , V. Švík [-] , J. Brom [-] , D. Maruška [-] , A. Novotný [-] , J. Klička [-]

TJ Sokol Chrášťany
V. Lhotka [-] - M. Drozd [-] , M. Zeman [-] , L. Polida [-] , M. Jedlička [-] - M. Boháč [-] , P. Suchan [-] , J. Vomáčka [-] , J. Vomáčka [-] - P. Svatoš [-] , P. Příhoda [-] -

Počet diváků: 130. Rozhodčí: FEITL Jaroslav - KLIČKA Martin (N), DROZD Roman (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Asistent trenéra, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Chrášťany | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Béčko Týna je doma silné. Je to sice derby, ale přesto věřím, že domácí vyhrají.

Tip: výhra domácích