FOTO: Šlágr kola a boj o první místo. Raduje se Nová Ves!


Branky


32

  Domácí borce zpod Boubína zastihl závěr podzimu v útlumu a předvedli to i v zápase posledního kola. Byl to boj o krále podzimu, který lépe vyšel hostím z Nové Vsi u Českých Budějovic.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

    Prvních dvacet minut se odehrálo více na středu hřiště s mírnou převahou hostujícího týmu. Nová Ves hrála dobře kombinačně a držela si domácí hodně od těla. Oba brankáři si mohli na tuto část dovolenou, neboť na ně téměř nic nešlo. Hosté celou první půli strašili domácí. V závěru poločasu měl dobrou šanci hostující Boháč, ale gólman domácích Tesař jej vychytal. Domácí přece jen ke konci poločasu zvedli hlavu a do dobré pozice se dostal dvakrát Sedláček, ale i hostující gólman  Bartizal byl na místě. Po první půli, která byla více bojem než urovnanou hrou, se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

 

    Druhý poločas nabídl vše podstatné a to góly i změnu herního projevu celku z Nové Vsi. Trenér Miroslav Pekárek je zkušený matador a ukázal to i zde. Nezamíchal sestavou, ale vysunul obranu a hosté hráli na brejky a vyšlo to. Hned od začátku druhého dějství měli domácí další šance, ale Sedláček ani Vokatý je neproměnili. Hosté se dostali do kontru v 59. minutě a průniková nahrávku Boháče na Nováka znamená vedení hostujícího týmu.

 

Domácí byli opařeni a vypadli z tempa. Hosté zlobili a za tuto část, kdy soupeři od krajské metropole nenavyšoval skóre, musí domácí děkovat gólmanovi Tesařovi, který bravurními zákroky zmařil nejméně dvě branky hostů. Jak je fotbalové pravidlo nedáš, dostaneš pravdivé, se hosté přesvědčili v 66. minutě. Domácí jdou do protiútoku, kombinují a hosté zapomínají na Volmuta, který pohodlně vyrovnal. Hosty to nesložilo a hráli dál svou hru. Domácí se snaží zvýšit obrátky, ale Novovestí zkušeně brání a kouskují hru. To Lažišťským technickým hráčům nevyhovuje a nemohou se dostat ke své kombinační hře.

 

Jsou to naopak hosté, kteří v 78. minutě podruhé udeřili a Trejbal dává vítězný gól. Hosté jsou na koni a poslední desetiminutovka nabízí vrchol zápasu. Domácí se snaží, ale nemohou se stále dostat do tempa. Nepomáhá ani střídání, ani změna rytmu. Hosté ukazují svou sílu a po dalším brejku, kdy perfektní souhrou Boháč nachází Jiránka na hraně ofsajdu, ten obehraje Bízka a přesnou nahrávkou nachází Prokopa, který běží sám na Tesaře, se kterým si poradil a do prázdně svatyně definitivně rozhodnul utkání.

 

V samotném závěru byl domácím ještě vyloučen Makoš, který neunesl chvilku okamžiku a pro peprná slova ve směru k soupeři i hlavnímu arbitru musel předčasně do sprch. Byla to ta situace, po které se většinou chce, aby se pouštěla ve prospěch útočícího týmu, byť domácí se zlobili za neodmávaný ofsajd, ale rozhodčí hru pustili a bylo to zřejmě správné rozhodnutí. Byla to zajímavá tečka za dobrým utkáním, jehož výsledek posunuje na první pozici Novou Ves.

 

 

AUTOR: LADISLAV BERAN



Ohlasy k zápasu


FK Lažiště
Josef Raušer (trenér): Jednou to muselo přijít a domácí neporazitelnost končí, je to škoda, ale soupeř byl dnes šťastnější. Narazili jsme na silného soupeře a v bojovném zápase se to potvrdilo. Věděli jsme, že nás čeká silný soupeř a bylo to vidět hráčskou kvalitou i herně. Byl to vyrovnaný zápas, kdy zejména první poločas to byl víc boj, který moc fotbalu nenabídl, ale to se dalo čekat, vždyť hrály dva týmy z čela tabulky a šlo o dost. Hosté ukázali svou sílu hlavně v druhém poločase. Přešli na jiný způsob a dvěma brejky prakticky rozhodli. K vítězství soupeři gratuluji.

TJ Nová Ves u ČB
Miroslav Pekárek (trenér): Bojovné utkání, zejména první poločas to byl boj o střed hřiště a málo šancí. My jsme si o přestávce něco řekli a změnili trochu styl. Chtěli jsme domácí překvapit brejky a vyšlo to. Pro nás je to šťastné vítězství, které jsme dnes vydřeli a jsem za to moc rád. Domácím musím vyseknout poklonu za jejich podzimní výkony a jistě to bude na jaře ještě hodně těžké.



Počet diváků: 100. Rozhodčí: Tupý Petr - LEPIČ Jiří, EIBL Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
4. 11. 2018 22:12
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 21:14

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 18:56

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 17:46

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 15:18

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 12:36

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 11:27

Tip: výhra hostů