1:3
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.10.2018 16:00

7.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zkušenosti a chyby vzaly Vinařicím body


Branky


15

Sobotní utkání mělo pro domácí tým Vinařic hořkou příchuť. Zkušené mužstvo ze Zavidova ukázalo Vinařickým borcům, jak dokáže naložit s chybami, které Vinařičtí hráči udělali a jak by měl soupeř takové chyby efektivně trestat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vinařice se s míčem míjely

Vstup do utkání měli lepší hráči ze Zavidova, kteří potrestali hned první chybu domácích ve 11. minutě a dostali se do vedení. Vše se odehrálo po nesmyslné ztrátě míče a individuální chybě domácích, kteří tak připravili útočnou situaci pro hosty, které se chytil Vinter – 0:1. Hosté se tak ujali vedení a dali jasně najevo, že se nepřijeli s nováčkem kočkovat, ale předvést mu zkušenosti z vyšší soutěže a ukázat všem, jak hrát efektivní fotbal.

 

Zbytek prvního poločasu byl pak spíše chaotickou snahou domácích o vyrovnání a žádné další brankové žně nepřinesl. Jedinou zajímavou situací byla šance Vinařického útočníka z 24. minuty, který se ocitl uprostřed pokutového území hostí, ale místo aby vystřeli na branku, zvolil raději zpětnou přihrávku. Ta však svého adresáta nenašla, a tak se opět pokračovalo ve fotbalu bez branek. Celý první poločas bylo na domácích hráčích patrné, že se nedostali do zápasu a opakovaně kupili chyby v rozehrávce. Zavidov hrál, co potřeboval a reakce domácích na silový a důrazný fotbal hostí byla spíše symbolická.

Zkušenější Zavidov si diktoval hru až do konce

Ani druhý poločas nebyl pro domácí borce zrovna ukázkou snahy, jak utkání zvrátit. Hráči ze Zavidova hráli pořád stejnou hru a domácí jen marně hledali cestu do pokutového území hostí. Tvrdost a důraz hráčů Zavidova nutila domácí hráče do kombinační hry, ale ta vždy skončila na kopačkách hostujících obránců. Další navýšení skóre hostujícího celku se odehrálo po standardní situaci. Nejdříve Koch naběhnutím do zdi zboural několik hráčů a následná nečekaná střela podél zdi určila další navýšení skóre pro Zavidov - 0:2. 

 

Po této brance museli domácí otevřít hru, aby mohli s výsledkem něco udělat. K jejich smůle přišel třetí gól. Znovu po individuální chybě hráče, kterému zůstal míč pod nohou. Tato ztráta míče umožnila, aby Žďánský šel sám na vinařického gólmana, který proti lobovanému míči neměl nejmenší šanci – 0:3. Kosmetickou úpravu skóre pak domácí hráči zařídil v 90. Minutě Bramskiy, a to rovněž lobovanou střelou z velkého vápna přes hostujícího gólmana – 1:3



Ohlasy k zápasu


SK Vinařice
Bedřich Sirůček, trenér: "Zavidov byl lepším týmem, který si tři body zasloužil. Jejich zkušenosti a důrazný a silový fotbal na naše hráče platily a na výhru se nemuseli ani příliš nadřít. My jsme samozřejmě věděli, že to bude nesmírně těžké utkání, ale věřili jsme si a sázeli jsme na běhavost a zajištěnou hru. Osobně jsem zklamaný jen z toho, že jsme soupeři opět darovali dvě branky po našich individuálních chybách a že se nám nedařilo ani střelecky. Jediná střela v 90. minutě je opravdu málo. Tohle je asi nováčkovská daň, kterou prostě budeme platit, dokud budeme tyto chyby dělat. Tady se jasně ukazuje, jak si zkušené týmy dokáží s takovými chybami poradit, a jak moc je potřeba se na utkání koncentrovat. Pokud bychom ty dvě branky Zavidovu nedarovali, byl by to remízový zápas s převahou hostí a to by nebylo na nováčka špatné. Příští týden máme Rakovník a já doufám, že stejné chyby jako proti Zavidovu nebo Slanému neuděláme. Na druhou stranu je třeba uznat, že sbírání zkušeností v takovýchto zápasech nám může jedině prospět."

FC 05 Zavidov
Aleš Kraus, brankář: "Do Vinařic jsme jeli s tím, že nás čeká těžký domácí celek, který se týden předtím na Tatranu prezentoval pěkným kombinačním fotbalem. Bohužel, nás čekalo překvapení v podobě domácího hřiště. Povrch byl tvrdý, z kopce, spousta děr. Nebylo místo pro kombinaci, protože míč často odskakoval. Přesto jsme zápas takticky velice dobře zvládli. Museli jsme hrát vzduchem, což přinášelo spoustu tvrdých soubojů. Dokázali jsme potrestat chyby domácích a celkově jsme měli většinu zápasu pod kontrolou. Kluky musím pochválit. Teď nás čeká velice těžký dvojzápas s Družcem a Slaným B, tak doufám, že se dobře připravíme a zvládneme to."



Sestavy


SK Vinařice
J. Doležal [-] - R. Machuta [-] , M. Zelenka [-] (46. I. Bramskiy [-] ) , V. Mařík [-] (78. P. Martinovský [-] ) , L. Kořínek [-] , P. Dlouhý [-] , M. Tůma [-] , R. Sokol [-] , P. Matoušek [-] , D. Sirůček [-] , D. Čampulka [-]

FC 05 Zavidov
A. Kraus [-] - J. Klouček [-] , M. Polák [-] , D. Štiller [-] (56. J. Jančařík [-] ) , J. Knor [-] (78. D. Žďánský [-] ) , T. Koch [-] , P. Hornof [-] , L. Kapoun [-] , P. Vitner [-] , J. Hvězda [-] , T. Korčák [-] (88. P. Šíma [-] )

ŽK: 75. M. Tůma , 77. P. Matoušek - 64. T. Korčák .
Počet diváků: 138. Rozhodčí: Prosr Tomáš - HLAVNIČKA Lukáš, STUMPF Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Johana Hergetová

Expert: David Čampulka
Tip experta: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů