3:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.09.2018 17:00

4.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Málem došlo až na penalty


Branky


14. R. Linc , 74. T. Bureš , 85. R. Linc - 41. V. Mutinský , 63. J. Paseka
13

Lišany do zápasu nastoupily s jistým strachem a měly velké problémy dostat se k míči. Zlom nastal až ke konci první půle, kdy hosté vylezli z ulity a začali hrát. V druhé polovině se hrála hra na obě strany, a i když se zdálo, že dojde až na penalty, v posledních minutách zápasu Hostouň uhájila svou půdu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lišany nastoupily vystrašné

Domácí rezerva Hostouně začala utkání lépe a zatlačila Lišany na jejich polovinu. Ve 14. minutě se domácí dostali do vedení, když pozapomenutý Linc zblízka propálil Z. Řepku – 1:0. Mimo to si vytvořila další tři nebo čtyři brankové příležitosti. Z. Řepka lovil míč ze své sítě podruhé, ale radost zkazil domácím zvednutý praporek. Nicméně Hostouň stále využívala toho, že lišanští hráči vstoupili do utkání až příliš ustrašeně, ztráceli dost míčů a v první půl hodině dokázali vystupovat jen únikem Žaluda, který postupoval zleva sám na brankáře, ale místo zakončení poslal míč přihrávkou do vápna spoluhráče.

 

Pak se však hosté herně zvedli, začali sbírat odražené míče a hrát odvážněji. Odměnou jim bylo vyrovnání skóre ve 41. minutě. Na precizně rozehraný roh L. Řepkou si naskočil nejmenší hráč na hřišti Mutinský a hlavou nedal Obrcianovi šanci – 1:1. Ještě do půle mohli jít hosté po dalším rohu do vedení, ale zapomenutý Ledvinka na zadní tyči hlavou přestřelil.

Napínavá hra na obě strany

Do druhé půle poslali domácí hned dva čerstvé hráče, ale nadále se hrál vyrovnaný fotbal se zajímavými situacemi před oběma brankami. V 52. minutě přišly Lišany o střelce branky Mutinského, který byl faulován a při pádu si podvrtl kotník. Minutu poté přehazoval Žalud vyběhlého Obrciana a míč skončil na horní brankové síti za břevnem. Mutinského vystřídal Šutera a byl to právě on, který v 63. minutě odcentroval a Paseka hlavou skoro z hranice šestnáctky poslal Lišany do vedení – 1:2.

 

Hostouň se pokoušela dalším střídáním oživit hru, v 67. minutě se dostal na hřiště hbitý hrč Chuks a tři minuty po něm zkušený Nachtigal, který sice nevynikal pohyblivostí, zato kopací techniku při standardních situacích předvedl skvělou. Lišanští však mohli své vedení pojistit, když Roušavý na levém rohu velkého vápna umotal dva domácí hráče a vypálil křižnou ránu, kterou Obrcián vytáhl konečky prstů na roh, když hosté již zvedali ruce.

 

V 74. minutě se nicméně Chuks na pravé straně u koncové čáry šikovně uvolnil přes Ledvinku a servíroval do vápna na Bureše, který pro změnu obelstil Hamouze a zblízka nedal Z. Řepkovi šanci – 2:2. Domácí srovnali a šli za vítězstvím, ale hosté bojovali alespoň o bod a penaltový rozstřel. V 82. minutě je podržel Z. Řepka, když reflexivně vyrazil dorážku ze dvou metrů.

 

V 85. minutě však přišlo rozuzlení dramatu. Na dlouhý pas za lišanské stopery si naběhl střelec úvodního gólu Linc, hosté marně reklamovali ofsajd, praporek však zůstal dole a domácí útočník zblízka nedal lišanskému gólmanovi šanci. Hosté to ještě zkusili se stoperem Haiflerem na hrotu, ale když v nastaveném čase poslední dlouhý nákop do šestnáctky Hostouně odvrátila domácí obrana, zazněl konečný hvizd rozhodčího.

 

Autor: Václav Švelch, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu



SK Lišany
Václav Švelch, vedoucí mužstva: "Vyjma úvodní třicetiminutovky jsme dnes podali asi nejlepší výkon ve svých dosavadních vystoupeních v nejnižší krajské soutěži a rozhodně jsme neudělali ostudu. Od plného bodového zisku nás dělilo patnáct minut, a alespoň od bodu a naděje na druhý v penaltách minut pět. Bohužel stále platíme nováčkovskou daň. Co je nám platné, že nás za houževnatý výkon pochválí i soupeřův trenér, když zase odjíždíme s prázdnou. Ale věřím, že nás utkání jako tohle zocelí a body přijdou."



Sestavy


Sokol Hostouň B
L. Obrcián [-] - M. Slanina [-] (74. V. Eliáš [-] ) , M. Hlava [-] (46. M. Tygl [-] ) , O. Žíla [-] (70. L. Nachtigal [-] ) , R. Linc [-] , V. Bělíček [-] (67. N. Onu [-] ) , L. Krupička [-] , T. Bureš [-] , O. Kameš [-] , Š. Kárník [-] (46. A. Hofman [-] ) , D. Viduna [-]

SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Haifler [-] , J. Feher [-] , P. Ledvinka [-] , J. Hamouz [-] - R. Žalud [-] (67. M. Bagi [-] ) , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] (80. M. Hájek [-] ) , L. Řepka [-] - V. Mutinský [-] (52. M. Šutera [-] ) , D. Roušavý [-]

ŽK: 76. M. Medřický , 90. P. Ledvinka .
Hráči zápasu: R. Linc - M. Medřický .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Nehasil Karel - HURYCH Lubomír, PROCHÁZKA Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Johana Hergetová

Expert: Pavel Dlouhý
Tip experta: výhra domácích

Hostouň zatím nezačala sezonu podle očekávání a kde jinde se chytit než právě proti Lišanům. Tady si myslím, že tento zápas vyzní jednoznačně pro Sokoly.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích