Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.09.2018 17:00

6.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kacafírek řádí, hattrickem zařídil výhru Kutné Hory ve Velimi


Branky


38. D. Hruška (p.) , 59. M. Jansta , 75. M. Puk - 19. Š. Kacafírek , 42. J. Kulhánek , 53. Š. Kacafírek (p.) , 71. Š. Kacafírek
10

Velim - Derby nabízí divákům vždy parádní zápasy. Jinak tomu nebylo ani v tomto případě mezi Velimí a Kutnou Horou. V parádním utkání padlo sedm branek a to se muselo líbit. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas odlišných dvaceti minut

Domácí vůbec nechytili začátek zápasu. Kdyby hosté vedli po dvaceti minutách o tři góly, nikdo by se nemohl divit. Nejvíce zlobil Kacafírek, hrající s velmi dobrou formou, se kterým měli Velimští velké problémy. Udržel spoustu míčů a dobře sklepával míče pro spoluhráče. Po přiklepnutí právě od Kacafírka orazítkoval jeden z Kutnohorských tyč, podruhé domácí vykopávali míč z prázdné brány.

 

Dobrá hra Kutné Hory vyvrcholila nakonec poměrně šťastnou brankou, kdy jeden z domácích hráčů při snaze odkopnout v souboji míč, poslal do brejku Kulhánka, který ze strany našel Kacafírka a ten se z podobných šancí nemýlí - 0:1. Po obdržené brance začali pomalu přebírat iniciativu domácí, byli více na míči a vytvářeli si náznaky šancí. Stoprocentní šance přišla ve 35. min., kdy Puk předložil na malé vápno Hruškovi, který byl sám na malém vápně, ale trefil pouze brankáře Malého. Tlak pokračoval a Velim byla odměněna. V pokutovém území byl faulován Novotný, penaltu s velkou dávkou štěstí proměnil Hruška - 1:1.

 

Hra se poté srovnala a odehrávala se spíše ve středu hřiště. Těsně před poločasem přišel faul domácích na rohu vápna a hosté měli výhodu přímého kopu. Wolf skvělým a přesným centrem našel na malém vápně úplně volného Kulhánka a ten měl snadnou pozici a poslal svůj tým gólem do šatny do vedení - 1:2. 

Klíčovým hráčem byl Štěpán Kacafírek

Druhá půle začala podobně jako ta první. Hráči Kutné Hory měli celou řadu náznaků šancí a po špatném dostupování hráčů je navíc domácí pustili do několika nebezpečných standardek. Po jedné z nich přišel faul na Kacafírka uvnitř velkého vápna a sám faulovaný penaltu proměnil - 1:3. Hosté vědomi si svého náskoku se trochu zatáhli, toho chtěli Velimští využít a dostat se zpět do zápasu.

 

V 58. min. se opřel do míče levačkou Jansta a bylo zaděláno na drama - 2:3. Do další vyložené šance se ale fotbalisté Velimi nemohli dostat. Útoky dobře řešila hostující obrana, v čele s brankářem Malým. Naopak se otevíral prostor pro rychlé brejkové situace kutnohorské Sparty. V 72. min. dostal na pravé straně volný prostor Hradílek, na centr do vápna měl dostaten času a našel Kacafírka, který hlavou zaznamenal hattrick a vedení svého týmu opět o dva góly - 2:4. Ani za tohoto stavu nesložili domácí zbraně a snažili se korigovat.

 

V 75. min. později prošel po chybě obrany do vápna Hruška, naservíroval lahůdku pro zakončujícího Puka a ten poslal balon za záda Malého - 3:4. V závěrečných minutách proto nebylo na co čekat. Velim vrhla vše do útoku, ale srovnat se už nepovedlo.



Ohlasy k zápasu


FC Velim
Lukáš Seifert, kapitán: "Předně chci říct, že to pro nás je velké zklamání, chtěli jsme bodovat a trochu se odpíchnout. Na Kutnou Horu jsme se celý týden připravovali, speciálně na Štěpána Kacafírka, ale zápas jsme nezvládli a navíc sám Štěpán dal tři branky. Pro nás je to další těžká rána. Máme dva body po šesti zápasech a situace začíná být hodně vážná. Ve hře to není úplně špatné, ale největší problémy máme v obou šestnáctkách, kde se fotbal rozhoduje. Malá kvalita v útočném vápně a nedůraz a naivita při bránění v obranném. Vybíráme si takovou nováčkovskou daň. Krajský přebor je letos mimořádně kvalitní a těžká soutěž. Teď nás čekají dva soupeři, které máme blízko v tabulce a musíme se pokusit urvat nějaké body."

Sparta Kutná Hora
Radek Kulhánek, trenér: "Jsme spokojeni s výhrou z venkovního hřiště. Bylo to ale divoké utkání. V posledních minutách, když domácí snížili na rozdíl jedné branky, jsme se strachovali o výsledek. Bohužel jsme od začátku utkání hráli bez stopera Bílka, který má antibiotika. Navíc se zranil Filipec a v šedesáté minutě musel ze hřiště s roztrženou rukou Franc. V té chvíli jsme hráli bez tří stabilních členů naší obrany. Naštěstí máme docela široký kádr oproti minulým měsícům, a tak jsme si s tím dokázali relativně dobře poradit. Zápas jsme nakonec zvládli i díky střelecké produktivitě Štěpána Kacafírka. S tím jsem spokojený. Padlo hodně branek, diváci mohou být spokojení."



Sestavy


FC Velim
D. Dejmek [-] - M. Puk [-] , M. Jansta [-] , L. Hartig [-] , J. Zajíc [-] (54. M. Kasal [-] ) , D. Hruška [-] , M. Novotný [-] (88. O. Kosina [-] ) , L. Seifert [-] , V. Kopáček [-] , M. Kedršt [-] , P. Víšek [-] (46. O. Martikán [-] )

Sparta Kutná Hora
P. Malý [-] - P. Saulich [-] (46. T. Exner [-] ) , O. Filipec [-] (46. J. Nekvinda [-] ) , O. Matoušek [-] , L. Marek [-] , J. Hradílek [-] (74. S. Rosendorf [-] ) , V. Semrád [-] , M. Wolf [-] , Š. Kacafírek [-] , J. Kulhánek [-] , B. Franc [-] (60. V. Piskač [-] )

ŽK: 60. M. Kasal , 76. M. Jansta - 55. V. Semrád .
Počet diváků: 170. Rozhodčí: Glogar Lukáš - DOUBRAVA Jakub, BURIAN Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Huttr

Expert: Jan Hušbauer
Tip experta: remíza

Velim konečně zabere a uhraje alespoň bod.

Tip: remíza

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra hostů