Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.08.2018 17:00

3.kolo, Divize C, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Slatiňany přetlačily Dvůr Králové


Branky


12

Rozhodující branku dal Koblasa v 63. minutě. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Proti dlouholetému účastníkovi divize (rekordně nepřetržitých 15 let) jsme za téměř ideálního fotbalového počasí nastoupili bez Novotného, Hudce a Hanče, což jsou 3 stabilní beci. A musíme bohužel konstatovat, že zejména v první půli to bylo znát. Naše obrana stála na dost hliněných nohou a zkušený soupeř toho dost často využíval. Naši sice začali mírným tlakem, ale jako první zahrozili hosté. Ve 13.minutě hlavičkoval po rohovém kopu jejich kapitán Kruliš. Mířil pod břevno a Vostradovský se musel hodně natahovat, aby míč vyškrábl na další rohový kop. Jenže naši toto varování zřejmě nevzali na vědomí. Po rohu hlavičkoval hostující neobsazený Rejl z malého vápna a přestože nepříliš prudce, podařilo se mu dát gól – 0:1. Byl to náš obdržený 3.gól hlavou z celkem 4, které jsme do té chvíle ve 3 kolech dostali… A ve 27.minutě nám bylo ještě hůř. Po autu hráčů z města známé ZOO se balón před naším vápnem odrazil od několika hráčů, z našich fotbalistů nikdo nedokázal balón odkopnout, toho využil hostující Fejk a prudce napálil míč do sítě - 0:2. V této chvíli to s námi vypadalo dost bledě. Ve 28.minutě se zazdálo, že by mohlo být lépe, ale tečovaný centr Valdy z pravé strany skončil na spojnici břevna a tyče, a odražený míč pak hosté už z malého vápna odkopli do bezpečí. Ve 38.minutě hosté zahrozili z rychlého brejku, respektive z krásné individuální akce střelce druhého gólu Fejka, jenž si vypracoval vyloženou gólovou pozici. Vypálil velmi dobře a nás od dalšího gólu zachránil jen výtečný zákrok brankáře Vostradovského. Ve 40.minutě jsme viděli další vyloženou příležitost hostí. Jejich hráči ji však pokazili špatnou přihrávkou a střela byla již našimi beky zblokována. A zanedlouho opět platilo staré známé přísloví „nedáš-dostaneš“ – jak je vidět, stále platí. Nejprve sice ještě ve 41.minutě Slováčkovi v šanci na malém vápně odskočil míč od nohy, ale ve 43.minutě Hauf dokonalou českou uličkou ze středového kruhu vybídl ke sprintu právě Slováčka, jenž technicky prostřelil gólmana – 1:2. Na naše hráče toto snížení náskoku hostí působilo jako pokropení živou vodou a ještě do poločasu bylo vyrovnáno. Ve 45.minutě Václavek krásně vysunul Slováčka, ten se dostal za beky a sám před gólmanem zakončil mazácky – 2:2. Tím se nám dokonale povedl závěr první půle, a tak se k poločasové přestávce šlo do kabin za nerozhodného stavu. 

Po změně stran výměna Koblasy za Valdu způsobila pochopitelně i změnu v našem rozestavení. Na pravého beka se stáhl úspěšný střelec závěru první půle Slováček a na pravé záloze operoval se zdarem typický levák Koblasa. A právě on měl ve 47.minutě obrovskou šanci, aby nás dostal do vedení. Jenže z gólové pozice sám před brankářem trefil jen do něj! Odražený míč pak poslal Václavek z malého vápna místo do prázdné brány daleko vedle! V 52.minutě našel Rešetár Václavka, ten si míč dobře zpracoval, z otočky pohotově vypálil, ale gólman hostí reflexivně vyrazil míč na roh. Zabránil nám tak v té chvíli jít do vedení. O 10 minut později na druhé straně pálil po rohovém kopu královédvorský Kruliš z výhodné pozice těsně vedle. V 63.minutě odcentroval z pravé strany Koudelka, přesně našel hlavu Koblasy a nejmenší hráč na hřišti (!!) hlavičkoval pro brankáře nechytatelně k pravé tyči – 3:2. Hosté pak najednou začali spěchat. Největší šanci k vyrovnání si vypracovali v 77.minutě. Hlavička jejich hráče z malého vápna však mířila těsně vedle. Naopak naši mohli své vedení v závěrečných 10 minutách ještě navýšit. Blizoučko k tomu jsme měli v 82.minutě a měli v tom „prsty“ dva naši střídající hráči ve druhé půli. Do šance se přes střed obrany hostů dostal Koblasa, šel sám na brankáře, ještě ale nesobecky přihrál dozadu na Kopeckého a ten už mohl dávat do úplně odkryté brány. Jenže zabránil mu v tom 8 metrů od brány faul hostujícího beka. Jasný faul a jasná penalta. Jenže našemu kanonýrovi Václavkovi se moc nepovedla. Zvolil polovysokou střelu a navíc ani ne moc k tyči a brankář hostů Vaníček ji vyrazil! Už jsme mohli být v klidu. Závěr zápasu jsme však přesto zvládli. V 85.minutě ještě výtečně hlavičkoval z malého vápna Ráliš, jenže jeho pokus bravurně zlikvidoval gólman soupeře. První divizní výhru v historii slatiňanské kopané jsme tedy nakonec poměrně s přehledem udrželi. Je samozřejmě nesmírně cenná. Atraktivní zápas s 5 vstřelenými brankami, několika vyloženými šancemi na obou stranách a jednou neproměněnou penaltou se divákům musel líbit. Naši za závěr první půle a zlepšenou hru po změně stran vyhráli zaslouženě, navíc ani ve třetím zápase jsme neobdrželi jedinou žlutou kartu. Takže hrát a vyhrát se dá i slušně. To však neplatí o našich příznivcích říkajících si Fanatics. Po výborně a hlavně bez excesů zvládnutém zápase v Čáslavi se tentokrát vůbec nevyznamenali. Většinu druhé půle sprostě uráželi soupeře, rozhodčí a dokonce funkcionáře našeho družstva! O takové „fanoušky“ samozřejmě klub vůbec nestojí a příště si klidně mohou zůstat doma. 



Ohlasy k zápasu


Spartak Slatiňany
Zápas zhodnotil trenér Petr Myška: Do zápasu jsme vstoupili docela dobře, ale v 15. minutě jsme dostali po rohu branku a přestali jsme hrát.Prohrávali jsme osobní souboje a byli jsme v defenzívě málo durazní. Hosté krátce nato dali druhý gól a měli další velké šance, ale nás naštěstí podržel gólman Petr Vostradovský. Když jsme přežili šance hostů, tak se nám na konci prvního poločasu podařilo dvěma góly Slováčka vyrovnat a když jsme ve druhém poločase přidali třetí gól, tak můžeme slavit první vítězství v divizi . Dnes to nebyl výkon, jaký bych si představoval, ale důležité jsou body . Pochvalu zašlouží Petr Vostradovský.




Sestavy


Spartak Slatiňany
P. Vostradovský [-] - J. Václavek [-] (87. V. Trňák [-] ) , T. Vácha [-] (73. J. Kopecký [-] ) , P. Vladyka [-] , T. Koudelka [-] , L. Rešetár [-] , M. Slováček [-] , J. Malý [-] , M. Ráliš [-] (72. J. Luptovský [-] ) , O. Hauf [-] , T. Valda [-] (46. J. Koblasa [-] )

TJ Dvůr Králové nad Labem
J. Vaníček [-] - F. Fejk [-] (69. D. Knespl [-] ) , M. Kruliš [-] (67. V. Karal [-] ) , P. Tomeš [-] , Z. Tauchman [-] , T. Picha [-] , J. Macháček [-] , J. Rejl [-] , D. Křížek [-] , M. Hruška [-] (86. V. Hák [-] ) , O. Ujec [-] (73. D. Vitebský [-] )

ŽK: 44. F. Fejk , 83. P. Tomeš , 89. D. Vitebský .
Počet diváků: 203. Rozhodčí: Vychodil Tomáš - NOVOTNÝ Miroslav, NĚMEC Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích