FOTO, VIDEO: Finiš Štítiny přišel v Březové pozdě


Branky


20

V sobotním odpoledni  přivítala Březová na svém hřišti Štítinu, a dalo se předpokládat, že oba celky budou chtít naplno bodovat, jelikož v předchozích třech zápasech vybojovaly shodně jen jediný bod. Domácí chtěli odčinit katastrofální výkon v Těškovicích a k tomu měl pomoci zejména navrátilec do sestavy Martin Šuhajík.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Březová šla do vedení

Po úvodním oťukávání se začali do šancí dostávat domácí hráči, kteří hrozili hlavně  polevé straně. Právě zmíněný Martin Šuhajík využíval svou rychlost a unikal hostujícím zadákům, ale buď nastřelil břevno nebo ho vychytal štítinský brankář Richter. Vidět byli i další útočníci, René Cihlář dobře kryl míč a také  Lumír Lyčka, který se dostal k odraženému balonu na zadní tyči, ale trestuhodně z 8 metrů přestřelil branku. Tak se domácí příznivci dočkali gólu ve 23.minutě, kdy kapitán Šustek přihrávkou za obranu našel Pavla Cihláře a ten naservíroval  míč na zlatém podnosu před prázdnou branku Martinu Šuhajíkovi, který se trefil poprvé v této sezoně - 1:0. Štítina se postupně herně zvedla, měla několik náznaků a střel ze střední vzdálenosti a ke konci poločasu zahrozila, když zejména uvolnění hostujícího kapitána Marka Vitáska a pak střela Stoklasy z 20 metrů měla gólové parametry, ale domácímu brankáři Hromadovi se podařilo míč vytěsnit na břevno a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Březová utekla až na tříbrankový rozdíl, Štítina už jen snížila

Ve druhé půli byl zpočátku podobný obraz hry. Březová se snažila kombinovat a v 56.minutě předvedli nejhezčí akci zápasu, když odražený balon u vlastní šestnácky ukořistil Dominik Novák a přihrál na střed Řehulkovi, který vyslal krásnou kolmici na Pavla Cihláře, a ten tentokrát předložil míč na zadní tyč René Cihlářovi, pro něhož nebyl problém skorovat do odkryté klece - 2:0. Štítinští také měli jednu pěknou šanci po chumlu v pokutovém území, ale hostující hráč zamířil z několika metrůdo nebes. Vypadalo to, že se utkání dohraje v poklidném duchu, když navíc v 70.minutě přidal svou druhou branku Šuhajík, když odražený míč z 18 metrů napálil pod břevno -3:0. Navíc měli domácí další šance, ve kterých se postupně objevili Cihlář, Řehulka i střídající Ivo Lyčka, ale netrefili míč nebo je vychytal brankář Richter. Březová ale laxně a nedůrazně odehrála poslední desetiminutovku v níž odkryla nebezpečné prostory, kazila přihrávky a Štítina toho využila ke zdramatizování zápasu. Nejprve sebral pokaženou přihrávku záložník Štítiny Figecki a pěkně potáhl balon nahrál před šestnáctkou Vitáskovi, který se zbavil obránce a nechytatelně zavěsil - 3:1. Poté se ještě Štítině podařilo na levém křídle rychle prokombinovat a přesně nacentrovat na zadní tyč, kde byli dva volní útočníci, kteří  sice kostrbatě, ale nakonec dopravili míč Škrochem do sítě – 3:2. Tak se Březová strachovala do posledních vteřin, ale nakonec přeci jen díky většímu počtu šancí a fotbalovostí zaslouženě uhájila své první vítězství v sezoně.

 

Autor: David Řehulka

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Vítěz Březová
David Řehulka (hráč): Jsme rádi, že jsme konečně naplno bodovali, i když v závěru utkání jsme nepochopitelně nabídli Štítině mnoho prostoru a zbytečně jsme ztráceli míče v nebezpečných prostorech. Jinak jsme ale po většinu zápasu byli o něco lepším mužstvem, hlavně kanonýr Martin Šuhajík a Pavel Cihlář mají lví podíl na vstřelených brankách.

TJ Tatran Štítina
klubový web: A tak přichází další ztráta bodů. Můžeme tým pochválit za bojovnost do poslední chvíle a nevzdání se ani za tak nepříznivého stavu. Taky by nám pomohlo vyprázdnění marodky .No, do dalšího zápasu se Slavii Opava půjdeme se vztyčenou hlavou !



Počet diváků: 53. Rozhodčí: ŽIDEK Aleš - BUKOVSKÝ Josef, SCHUSTEK Dominik (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
2. 9. 2018 11:20
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

domácí budou chtít odčinit předešlé výkony a konečně naplno zabodují

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tomáš Holata

Expert: Jan Morisch
Tip experta: remíza

Tady to je jasný remízový zápas.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu, Fotograf, Funkcionář - TJ Vřesina | Moravskoslezský | Opava

Tip: výhra domácích

Březová si spraví chuť z minulého kola a přehraje Štítinou

Tip: výhra domácích