Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.08.2018 16:30

3.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jednostranné derby Humpolecka přineslo góly až v poslední půlhodině


Branky


16

Lokální derby, byť i třeba jen na téhle úrovni, by měla být vždy oslavou fotbalu, nyní to ale neplatilo. Již tak trápící se Plačkov vyrazil do Jiřic ve velmi oslabené sestavě a cílem bylo hlavně bránit se očekávanému tlaku co nejdéle to půjde. To bohužel nevycházelo, na hosty se valil jeden útok za druhým, jenže Jiřice dlouho nemohly najít cestu k prvnímu gólu. Druhý poločas, to už byla jen hra kolem plačkovského vápna a tak nakonec čtyřgólový příděl ani nemůže nikoho překvapit, protože byl jen logickým důsledkem celého devadesátiminutového průběhu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Od prvních minut vládli utkání domácí, chyběli ale góly

Od prvních minut bylo jasné, kdo tomuto střetnutí bude udávat tempo a požene se za vítězstvím. Jiřice hrály ve velké pohodě, tím spíše, že proti nim stál tentokrát soupeř, který trpí již chronickými problémy s docházkou svých hráčů a ani dnes tomu nebylo jinak. V některých fázích naopak působil dosti bezradně a vše hlavně stálo na čtveřici defenzorů Novotný-Zbyněk Štěpán-Roman Hájek-Rostislav Štěpán, kteří se z hostujícího tábora dostávali do hry nejvíce a hlavní tíha domácího tlaku stála hlavně na nich. První střelu na bránu ale vyslali překvapivě domácí. Pohledná akce vyústila v samostatný nájezd Karla Vaňouse na brankaře Viteru, který ale vytasil skvělý zákrok a překvapivé vedení hostů nedopustil. Po dlouhém dvacetiminutovém dobývání plačkovské svatyně se ke své první střele odvážily i Jiřice. Konkrétně to byl kapitán týmu Petr Příhoda, který zpoza vápna napřáhnul k utažené střele na zadní tyč, jenže i tady slavil úspěch brankař, nyní ten plačkovský. Domácí dominance se začínala pomalu stupňovat, jenže ne a ne se dostat k zakončení. Po půlhodině hry a nepřesvědčivém bránění na pravé straně se prostor ke střele otevřel znovu pro Jiřice, jenže ani nyní se ve vápně nepovedlo procpat balón přes brankaře Novotného. Hostům začínali pomalu docházet síly, těsně před koncem poločasu se ale nadechly k více než zajímavému úniku, ve kterém hrál znovu hlavní roli Karel Vaňous, tentokrát ale jen těsně minul soupeřovu bránu. První půle tak skončila bez branek

Enormnímu tlaku podlehl Plačkov po hodině hry

Druhý poločas, to už byla čiště jednoznačná záležitost. Plačkovští nevěděli, kde jim hlava stojí, k míči se skoro nedostávali a když už, tak ho zase rychle soupeři vrátili. Jiřice hosty bezvýchodně obléhaly a s docházejícími silami obránců se konečně začínali dostávat k jasným gólovkám. Zřejmě tu největší měl atakující obránce Jakub Vincenc, který se zcela osamocen dostal ve vápně k hlavičce na poslední chvíli ho ale vychytal brankař Novotný. Totožná situace nastala i o pár minut později, ale znovu se stejným výsledkem. Plačkovský gólman byl při chuti a blýsknul se i při další střele s gólovými parametry, kterou soupeři nabídli i nyní hosté po zbytečné ztrátě před vápnem. Rostoucí nervozita byla patrná nejen mezi hráči, ale i domácími fanoušky, kteří již dlouho vyhlíželi gól, který stále nepřicházel. O to větší úlevu přinesla 65. minuta a gól Davida Vincence, který se k odraženému míči dostal o krok dříve než hostující brankař a mohl si tak užít oslavu prvního gólu utkání. Chyby v plačkovském táboře pořád přibývaly a když přišel gól na 2:0 po další fatální ztrátě před hostujícím vápnem, pochyby o plném bodovém zisku Jiřic najednou zmizely úplně. Do ojedinělých šancí se dostal i Plačkov, jenže v obou slibných příležitostech ani nerefil bránu a veškeré své zbývající naděje definitivně pohřbil. Když po dalších dvou ztrátách míče v blízkosti velkého vápna přidaly Jiřice dva rychlé góly, pouze kosmeticky upravily výsledek zápasu do takové podoby, ke které během celého svého průběhu jednoznačně spěl.



Ohlasy k zápasu


SK Jiřice
Jakub Vincenc (hráč Jiřic): Dneska jsme se dlouho nedokázali gólově prosadit. A ač jsme asi měli míč častěji na svých kopačkách, nevypracovali jsme si především v první půli ani mnoho vyložených šancí. To půle druhá už byla o něčem jiném a bylo jen otázkou času, kdy nám tam něco spadne. Naštěstí se tak i stalo a jak už to v takových zápasech bývá, ze střelecké mizérie nás vytáhly dva haluzy. Navrch jsme ale přidali i branky po pěkných akcích a zaslouženě vyhráli.

TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař Plačkova): Na nějakou reakci k tomuto zápasu jsem musel počkat do druhého dne, protože podat objektivní hodnocení bezprostředně po takovém zápase, kdy naše ofenzivní hra v podstatě neexistovala a valil se na nás po až neskutečné vlně nepřesností jeden útok za druhým a inkasovaný gól byla jen otázka času, to bych asi nedokázal. Nemá cenu schovávat zklamání, protože to cítím z našeho výkonu i den po utkání hodně velké. Chybělo nám jakékoliv nasazení a chuť porvat se se situací, která nám tak úplně nepřála. Měřítka téhle soutěže v našem kádru splňovalo nanejvýš šest hráčů, mezi nimi stojí za to vyzdvihnout 47 letého matadora Tomáše Prokopa, který navíc ještě nedávno nepatřil zřejmě pro svůj věk mezi aktivní hráče našeho klubu. Nám ale i navzdory tomu přišel pomoci a svým výkonem dal o další důvod navíc k zamyšlení výrazně mladším spoluhráčům, kteří v některých případech hráli hluboko pod své možnosti. Debakl, který nám Jiřice nadělily byl naprosto zasloužený, jinak to asi ani dopadnout nemohlo. Mrzí mě hlavně to, že veškerá snaha při tomto výsledku přišla úplně vniveč.



Sestavy


SK Jiřice
O. Vitera [-] - V. Zach [-] , P. Hložek [-] (61. M. Petřík [-] ) , J. Vincenc [-] , R. Čepl [-] - P. Příhoda [-] , T. Jůzl [-] , J. Plaček [-] (64. J. Jůzl [-] ) - J. Dvořák [-] , D. Vincenc [-] - M. Hájek [-]

TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - T. Pech [-] , J. Kašpar [-] , K. Vaňous [-] , T. Prokop [-] , T. Vrána [-] (16. V. Krejčí [-] ) , R. Hájek [-] , J. Svoboda [-] , M. Němec [-] , Z. Štěpán [-] , R. Štěpán [-]

ŽK: 28. R. Hájek , 44. Z. Štěpán .
Hráči zápasu: M. Hájek , D. Vincenc - L. Novotný .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: ŠENIGL Jiří - SADSKÝ Stanislav (N), KUBŮ Ondřej (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ FC Ústrašín | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Lukáš Novotný

Expert: Patrik Macháček
Tip experta: výhra domácích

Jiřice se zdá se vydali správnou cestou. Minulý rok měli výborný a i výhra z Obrataně ukazuje, že na to chtějí navázat. Plačkovu se minulou sezónu moc nedařilo a v Jiřicích asi budou tahat za kratší konec.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích