Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.10.2018 16:00

7.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. C, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Volduchy promrhaly poločasový tříbrankový náskok, Raková vybojovala dva body!


Branky


14

 Před zápasem v Rakové musely Volduchy řešit obrovské „personální“ problémy. Kvůli zranění nemohli do zápasu zasáhnout Žák se Segetem, dvouzápasový trest si odpykávající J. Straka, nemocný V. Melka, k zápasu neodcestoval ani Pašek. Všech těchto pět hráčů by za normálních okolností nastoupilo v základní sestavě! Aby toho nebylo málo, duel se ještě kryl s utkáním rezervy, a tak na střídání mělo áčko k dispozici pouze s chřipkou bojujícího Tomáše Kratochvíla a Michala Straku, pro kterého to byla ve čtyřiceti letech premiéra v krajské soutěži! Na zápase fotil Michal Straka!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Perfektní první půle Volduch

Hřebenáři nastoupili do zápasu s jasným záměrem. Poctivě bránit od poloviny hřiště a využívat rychlých útočníků k brejkům do rozhozené rakovské defenzivy. Na větší manévry si s ohledem na problémy se sestavou hosté netroufali. Nicméně úvod byl ze strany Volduch naprosto famózní. Neuběhla ani první minuta, když z dálky napřáhl k nádherné ráně zkušený Hoblík a vymetl šibenici rakovské brány – 0:1! Opaření domácí se nemohli dostat do zápasu a v 9. minutě to byl pro změnu L. Straka, který zkoušel domácího brankáře z dálky. Parádní střelu vyškrábl Vrba s velkou námahou nad břevno.

 

V 16. minutě podnikli Voldušští rychlý brejk po levé straně. Centr přes vápno domácí gólman nezachytil a Jan Černý mohl střílet do prázdné brány. Tu však minul. Ve 22. minutě se po dalším brejku ocitl sám před brankářem Hejsek, zakončil však slabě a Vrba pokus lapil. Až ve 27. minutě si Raková vypracovala vážnější příležitost. Domácí kopali roh, odražený míč se dostal až na vápno, odkud poslal rakovský hráč střílený pokus před Fousovu bránu. Tam byl balón ještě tečován, aby nakonec se štěstím skončil v rukavicích brankáře Volduch. Hosté okamžitě rozehráli a provedli smrtící brejk do otevřené obrany Sokola. Jan Černý se utrhl na pravém křídle, předložil míč přesným centrem před bránu a Škarda nekompromisně zakončoval k tyči – 0:2!

 

V 37. minutě Rakovští přetáhli centr na zadní tyč, kde se zjevil zcela neobsazený hráč Sokola. Toho ale výborně vystál Fous, včas secvakl nohy k sobě a balón nohama vytěsnil do bezpečí. V téže minutě voldušská defenziva hodně zazmatkovala, před Fousem se strhla „trma-vrma“, kterou nakonec Hřebenáři přežili bez újmy. A tak přišli opět ke slovu hosté. V 39. minutě propadl dlouhý pas až na Jana Černého, ten si ho přebral u levé pomezní čáry, namířil si to nejkratší cestou do vápna Rakové a Vrbovi nedal šanci – 0:3! Volduchy zvládly první poločas skvěle takticky i herně a do kabin odcházely se zaslouženým vedením.

 

Domácí stáhli náskok

 V kabině byli hosté nabádáni dál k pozorné hře, plán se však začal brzo hroutit. Po zbytečném faulu na rohu vápna totiž Raková kopala hned v 50. minutě trestný kop. Na střílený centr si naběhl Štincík a zcela nebráněn napálil míč do sítě – 1:3! Některým hráčům Volduch, kteří nejsou tolik zvyklí na větší zápasovou praxi a krajskou soutěž vůbec, začali brzo docházet síly. Sice hosté dál poctivě bránili svoji polovinu, ale začali dělat stále více a více chyb a méně využívali svých útočníků. Několika hrubkami pak darovali Rakové standardní situace, a ta v 60. minutě byla pro Rakovou opět plodná. Voldušská obrana si znovu neporadila s centrem před vlastní bránu a Bartoš doklepl míč do sítě – 2:3!

 

Raková si ze hry nevypracovávala nějaké extra příležitosti, ale Voldušští si nedokázali poradit se standardními situacemi. V 63. minutě zahrál domácí bek zcela jasně rukou od těla ve vlastním pokutovém území, píšťalka hlavního sudího ale zůstala němá. Hosté protestovali, ale samozřejmě marně. V 67. minutě napřáhl k pumelici Jan Bron, domácí Vrba skokem balón vytěsnil na roh. V 69. minutě přišla další pohroma pro voldušský tým. Raková proměnila svoji třetí standardku, když zakončoval opět Bartoš – 3:3! Při obdrženém gólu se navíc zranil voldušský kapitán Bron. Ten sice ještě několik minut obětavě dohrával, ale nakonec musel být střídán M. Strakou. To už Volduchy hrály v deseti, neboť po druhé žluté kartě byl v 78. minutě vyloučen do té doby výborně hrající Hoblík.

 

Raková ovládla penalty

V závěrečných minutách už se Volduchy soustředily pouze na ubránění remízy. A tak ke slovu přišel penaltový rozstřel. Penaltová loterie se v poslední době Volduchám vůbec nedaří a změnu nepřinesla ani tato sobota. Domácí sice hned v první sérii netrefili bránu, v dalším průběhu se ale dvakrát neprosadili také hráči Volduch, a tak bonusový bod navíc zůstal v Rakové.

 

 Před odjezdem k zápasu by Voldušští brali jeden bod všema deseti, už vzhledem k obrovským potížím vůbec sestavit konkurenceschopný tým. Po průběhu zápasu a zejména skvělém prvním poločase je ale jediný bodík zklamáním.  Bodovou ztrátu budou chtít Hřebenáři napravit v příštím kole doma proti Příkosicím. Už teď je ale jasné, že tým zase nebude kompletní. Raková se představí znovu doma, když přivítá Třemošnou.

 

AUTOR: JAN VILD



Sestavy


TJ Sokol Raková
M. Vrba [-] - J. Bartoš [-] , F. Šrámek [-] , M. Reitspies [-] , J. Rottenborn [-] , D. Kašpar [-] , P. Smitka [-] , A. Vrba [-] (46. O. Turek [-] ) , J. Štincík [-] (66. P. Vohár [-] ) , J. Procházka [-] , L. Bůcha [-] (75. M. Běle [-] )

TJ Volduchy
J. Fous [-] - A. Hejsek [-] , J. Černý [-] , F. Škarda [-] , J. Bron [-] (84. M. Straka [-] ) , L. Straka [-] (65. T. Kratochvíl [-] ) , R. Pernica [-] , J. Přibík [-] , R. Hoblík [-] , J. Nedorost [-] , F. Melka [-]

ŽK: 51. J. Procházka , 89. J. Rottenborn - 36. J. Nedorost , 41. R. Hoblík , 41. L. Straka , 49. F. Melka , 56. J. Přibík , 70. J. Černý . ČK: 78. R. Hoblík .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Liškutín Antonín - NEŠPOR Petr, KALÍK Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů