Neplachov si poradil s týmem Žabovřesek


Branky


18

TJ Sokol Neplachov potvrdil podzimní formu a nováčkovi z TJ Sokol Žabovřesky připravil první porážku v OP. V tomto utkání se potkala dvě mužstva, která doposud neprohrála a dalo by se říct, že se oba týmy na začátku soutěže potkaly s formou. Po zápase byli nakonec spokojenější přeci jen domácí hráči...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě branky domácího střelce Švece nasměrovaly domácí za vítězstvím

Hned od úvodních minut se domácí snažili soupeře zaskočit aktivitou i pohybem a během 1. minuty se také dostali ve větším počtu hráčů do pokutového území hostů, kde se vytvořila skrumáž, ze které se podařilo trefit J. Švecovi po několika dorážkách břevno. Toto varování pro hosty nestačilo a první gól na sebe nenechal dlouho čekat, když hlavou poslal odražený balón za záda hostujícího gólmana Škaroupky pohotově právě J. Švec - 1:0. Hosté se pokoušeli o nakopávané míče na své ofenzivní hráče, ale to na soupeře k jejich smůle neplatilo. Vyjma jedné šance, kdy se hostující hráč Luboš Formánek pokusil obstřelit domácího brankáře, ale těsně minul branku. Druhý gól padl po nejhezčí akci utkání. Po faulu v 17. minutě neváhal a rychle rozehrál domácí J. Láník. Ten poslal dlouhý balón, který doletěl až za obranu na pravou stranu, kde si přesný nákop zpracoval P. Šafář a s balónem u nohy se rozběhl na branku hostů. V pokutovém území namazal zpětnou přihrávkou na střed vápna na nabíhajícího střelce J. Švece a ten se z první trefil nechytatelně. Parádním angličanem (břevno - lajna - horní síť) rozveselil domácí fanoušky a navýšil vedení svého týmy - 2:0. Poté jakoby dvoubrankové vedení domácí hráče ukonejšilo a polevili v pohybu i v důrazu. Hosté se několika akcemi pokoušeli o zkorigování průběžného stavu, ale v domácí brance Š. Bicek byl vždy na svém místě. Ke konci půle byli více na balónu přeci jen hosté, nicméně kontaktní gól nedali.

Vyrovnaná druhá půle zápasu

Druhá půle začala větší aktivitou hráčů ze Žabovřesk a pasivita domácích byla brzy potrestána. Hosté vytěžili z tlaku rohový kop, který zahrával aktivní hráč Žabovřesk Formánek a ve 47. minutě nikým nehlídaný V. Hrabčák mohl hlavou z oblasti penaltového puntíku poslat balón do protipohybu gólmana Bicka - 2:1. Hosté byli i nadále v tlaku a hráči Neplachova se zatáhli do defenzívy a spíše bránili, díky čemuž Žaby více držely balón a šly za vyrovnávací brankou. V této fázi přišla střídání na domácí straně nedoléčených hráčů, aby se do hry dostal i M. Dušák, který se po několika minutách na hřišti objevil v šanci, když balón pro něj vyhrál v souboji J. Švec. V probíhající 62. minutě pak měl Martin Dušák na levé straně více prostoru a překvapil Škaroupku v bráně hostů, když rozvlnil síť na vzdálenější tyči - 3:1. Třetí gól vzal hostům tzv. vítr z plachet a jejich aktivita už nebyla taková, i když stále přečíslovali ve středu hřiště domácí hráče z Neplachova. M. Dušák měl pak ještě dvě slibné šance, když jednu z nich mohl vyřešit přihrávkou na lépe postaveného P. Šafáře,  střílel ale vedle. Další slibnou šanci měl v domácím dresu střídající David Valeš. Ten sice mířil lépe, ale trefil dobře postaveného gólmana hostujícího celku. A také to byla jedna z posledních vážnějších šancí v zápase. Utkání tedy skončilo dalším vítězstvím pro domácí mužstvo.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Neplachov
Lukáš Blažek ( nehrající hráč ): Docela jsme si zvedli sebevědomí v zápase proti Voselnu, takže jsme chtěli pokračovat na vítězné vlně i proti Žabám. Jenže se nám to tak nešťastně sešlo, že trenér měl trochu problém dát dohromady 11 zdravých lidí. Měli jsme několik absencí, a tak pár kluků muselo nastoupit, i když nebyli úplně v pořádku a hráli pod zraněním. Přesto jsme měli výborný začátek a tak do cca 30 minuty jsme Žabovřesky přehrávali. Ale pak se to otočilo a druhou půli měli naopak lepší hosté. Za stavu 2:1 měli navrch a šli za vyrovnáním. Nám se ale povedlo vstřelit třetí uklidňující branku a výsledek jsme pak uhlídali. Druhá půle nebyla z naší strany oku lahodící a jsou to doslova vybojované tři body, za které jsme samozřejmě rádi.

TJ Sokol Žabovřesky
Luboš Formánek ( hráč ): Do Dolního Bukovska proti Neplachovu jsme vstupovali bez několika opor základní sestavy a to bylo hodně znát. Nakonec jsme sice sahali po bodu, ovšem po předvedené první půli jsme si nezasloužili bodovat a domácí zvítězili zaslouženě.



Sestavy


TJ Sokol Neplachov
Š. Bicek [-] - L. Sobota [-] , J. Láník [-] , P. Dušák [-] , O. Čada [-] - M. Hruška [-] , J. Hruška [-] , P. Šafář [-] , L. Svobodný [-] , P. Mohamed [-] - J. Švec [-]

TJ Sokol Žabovřesky
M. Škaroupka [-] - J. Hála [-] , D. Ryneš [-] , P. Pokorný [-] , J. Hála [-] , M. Velík [-] , L. Formánek [-] , P. Borovka [-] , V. Vácha [-] , V. Hrabčák [-] , T. Hála [-]

ŽK: 26. P. Pokorný , 88. V. Hrabčák .
Hráči zápasu: O. Čada , J. Švec - V. Hrabčák .
Místo: Dolní Bukovsko. Počet diváků: 40. Rozhodčí: Feitl Jaroslav - ŠVEC Petr (N), ŠTANDA Rudolf (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 8
Rozhodčí - Feitl Jaroslav: 5
Hrací plocha: 7
Zázemí: 5
Výkon domácích - TJ Sokol Neplachov: 8
Výkon hostů - TJ Sokol Žabovřesky: 7

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Petr Kubát

Expert: Martin TESAŘ
Tip experta: výhra domácích

Domácím se vydařil vstup do soutěže a potvrdí vysokou výhru z posledního kola. I díky tomu jsou v laufu a nováček OP ze Žabovřesk poprvé v sezóně okusí hořkost porážky.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích