2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.08.2018 17:00

3.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zkušenější tým TJ Sokol Neplachov porazil těsně mladíky z Rudolfova


Branky


44. P. Švec , 86. J. Švec - 71. A. Kroufek
19

V prvním podzimním „domácím“ utkání přivítali neplachovští na bukovském pažitu rezervu Rudolfova. Ta dokázala nastřílet v minulém kole „béčku“ Hluboké úctyhodných pět branek. Hosté přivezli z „Perštátu“ velice mladý tým (asi nejmladší v OP), ale ambiciózní a velmi dobře fyzicky připravený, doplněný zkušeným Zacharou, který hrál na hrotu útoku. Neplachov nastoupil ve stejné sestavě jako v předchozím utkání.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Spousta neproměněných šancí a gól do šatny k radosti domácích

Od prvních minut se hrálo ve vysokém tempu. Především domácím se povedlo vstoupit do zápasu a byli více na míči i na polovině soupeře. Z toho vyplynulo také několik šancí, když nejnebezpečnějším zakončením byla střela Štěchy v 8. minutě po přihrávce P. Mohameda do druhé vlny, ale gólman hostů Keřka reflexně vyrazil. Ve 12. minutě střílel naopak Mohamed po přihrávce Šafáře do boční sítě. Hosté kontrovali rychlým útokem po pravé straně, kde byl velice aktivní A. Janura, ale včas zasáhl neplachovský gólman Bicek a stejně tak i chvilku poté při šanci hostujícího kapitána Žočka, který se dostal ke střele po dobrém napadání domácí rozehrávky. Fotbal se hrál opravdu náramný, k čemuž přispívali oba týmy, které se snažili o rychlou a kombinační hru. Pak přišly dvě střely P. Švece z levé strany, ale obě polapil skvělý Keřka. Další zakončení J. Hrušky šlo z úhlu těsně nad. Ve 27. minutě se dostal po krásné kolmici J. Hrušky středem hřiště do samostatného úniku J. Švec, ale trefil pouze nohy hostujícího gólmana. Domácí byli v této části utkání aktivnější, dařila se především kombinace ve středu hřiště a gól „visel ve vzduchu“. Do dalšího úniku se dostal po přihrávce J. Hrušky P. Mohamed, ale zakončení překombinoval a hosté se stihli vrátit a zblokovat finální přihrávku na J. Hrušku. Ve 40. min se předvedli také hosté a k zakončení se dostával po přihrávce A. Janury Zachara. Š. Bicek byl ale včas na zemi a balón přikryl. Když už to vypadalo, že domácí ze svých šancí gól nevytěží, přišel ve 44. minutě ještě jeden útok. Petr Švec si v úniku tak dlouho rovnal míč až hostující obrana jeho střelu zblokovala, ale pouze do protipohybu gólmana Keřky, který byl už v tu chvíli bezmocný - 1:0. Gólem do šatny tak domácí rozradostnili fanoušky.

O domácím vítězství se rozhodlo v posledních minutách zápasu

Druhá polovina se nesla v podobném duchu jako ta první. K vidění byl rychlý a důrazný fotbal a oba mančafty si nedarovaly nic zadarmo. Domácí byli přeci jen techničtější ve středu hřiště, ale hosté byli opravdu velice dobře fyzicky připraveni a stále se bylo na co dívat. V 54. minutě se dostal do další gólové pozice J. Švec, ale opět na Keřku nevyzrál. V 65. minutě zvedl diváky ze sedadel dle názoru domácích špatně odmávaný ofsajd, který překazil další gólovou možnost pro J. Švece. Následné minuty se hrálo o střed hřiště, hostující mladíci se svým pohybem a důrazem dokázali několikrát prosadit v osobních soubojích a vytvořit tlak na obranu domácích. V 71. minutě vyhráli hosté hlavičkový souboj několik metrů před velkým vápnem, u odraženého balónu byl první Aleš Kroufek a krásnou střelou o břevno vyrovnal - 1:1. Domácí ihned po rozehrání chtěli vedení strhnout zpět na svou stranu a tak po závaru v malém vápně rudolfovských přišel další sporný moment, kdy si hostující obránce vypomohl rukou, aby dostal míč do bezpečí. Rozhodčí byl ale dost daleko na to, aby se mohl správně orientovat. V 75. minutě se po levé straně prohnal L. Svobodný a namířil si to až do pokutového území hostů. Jeho střelu ale zlikvidoval Keřka. Poté se zase nadechli hosté z Perštátu a po nedorozumění domácí obrany s brankářem trefil Zachara tyčku. Zmatky v obraně domácích chtěli hosté využít ke vstřelení druhého gólu a tak nejdřív Janura olízl balón o břevno a v další možnosti hostů chyběl krok Hajnému, aby se dostal ke střele na zpola odkrytou bránu domácích. Pak se ale domácí hráči přeci jen zvedli a vrátili se zpět ke své hře. V 86. minutě dobře napadal rozehrávku hostů neúnavný Jan Švec a vyplatilo se, když vystihl pomalejší přihrávku dozadu. Byl u balónu dřív než Keřka a pod padajícím brankářem poslal míč do brány - 2:1. Posledních pár minut domácí zkušeně pohlídali a po krásném a napínavém utkání sebrali tři body.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Neplachov
Lukáš Blažek ( nehrající hráč ): My jsme měli super především první půli, ale neproměnili jsme hromadu šancí. Hosté pak měli pasáž, kdy mohli zápas otočit, ale také se neprosadili. A Švícko si ten gól zasloužil, tak si ho na konci poctivě doběhl a rozhodl. Ale bylo to opravdu pohledné utkání plné pohybu, nasazení a šancí. Do poslední chvíle se hrálo o tři body. Myslím, že oba týmy potvrdily okresní příslušnost a právě díky oběma mančaftům jsme mohli vidět parádní fotbal.

SK Rudolfov B
Josef Dvořák ( trenér ): Na utkání s TJ Sokol Neplachov jsme odjížděli v kombinovaném složení. Chybělo nám několik klíčových kmenových hráčů našeho B-mužstva a to z různých důvodů. Proto jsme museli využít našich 5-ti dorostenců, kteří ale měli dopolední zápas dorostu v nohou a to se samozřejmě projevilo na jejich výkonu. Takže v zápase dostali příležitost ostatní hráči z jinak širokého kádru B-mužstva, ale utkání se nám velmi nevyvedlo. Domácí mužstvo přistoupilo k zápasu zodpovědně, lépe se vyrovnalo s kluzkým terénem a využilo dlouholetých zkušeností svých hráčů se zápasy v OP. Náš mladý tým se nedokázal vyrovnat s nakopávanými míči na šikovné útočníky soupeře a tvrdou, ale korektní hrou do těla. Ani v ofenzivní hře se nám nedařilo prakticky nic. Ne úplně povedený výkon celého týmu byl korunován v 86.minutě hrubou individuální chybou jednoho z našich hráčů, kterou jsme domácím prakticky sami darovali vítěznou branku a tím i všechny tři body. S trochou štěstí jsme mohli odvézt bod za remízu, ale při pohledu na celkový obraz hry si právem tři body za vítězství zasloužilo domácí mužstvo. My se z porážky musíme poučit a naši mladíci se budou muset rychle adaptovat po postupu na vyšší kvalitu soupeřů v OP Českobudějovicka, kde proti nim budou nastupovat velmi zkušení a fotbalově stále velmi dobří hráči, kteří v minulosti hráli vyšší soutěže.



Sestavy


TJ Sokol Neplachov
Š. Bicek [-] - O. Čada [-] , L. Sobota [-] , L. Svobodný [-] - P. Švec [-] , P. Mohamed [-] , D. Štěcha [-] , P. Šafář [-] , J. Láník [-] - J. Hruška [-] , J. Švec [-] -

SK Rudolfov B
D. Keřka [-] - J. Tušl [-] , F. Hajný [-] , M. Šefl [-] , V. Dvořák [-] , P. Kryeziu [-] - M. Kocina [-] , A. Janura [-] , M. Žoček [-] , A. Kroufek [-] - R. Zachara [-] -

ŽK: 12. J. Švec , 17. L. Svobodný , 66. D. Štěcha , 74. P. Švec - 42. R. Zachara .
Hráči zápasu: J. Švec , J. Hruška - D. Keřka .
Místo: Dolní Bukovsko. Počet diváků: 67.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Petr Kubát

Expert: Lukáš BLAŽEK
Tip experta: výhra domácích

Samozřejmě mě překvapilo vítezství rezervy Rudolfova nad taktéž rezervou Hluboké, když ta přivezla na Perštát opravdu dobře složený tým. Těžko říct kolika hráči z Áčka si v tomto zápase domácí vypomohli, ale v utkání proti Neplachovu mít tuto možnost nebudou. No těžko nezaujatě tipovat tento zápas, navíc nám se v "domácím" prostředí na jaře moc nedařilo, ale nemůžu jinak než 1.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích