Stachy se výhrou nad Cehnicemi odpoutaly z posledního místa


Branky


28

Stachy vstřelily první branky v sezóně a ty jim hned zajistily první body. Naopak Cehnice stále zůstávají bez jediného bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí Ivan Vrhel dal gól už ve 4. minutě

Vše začalo již ve druhé minutě. Po dvou zbytečně vypuštěných soubojích u lajny se dostal domácí záložní k centru, ten se mu sice tolik nepovedl, ale nešťastnou tečí jednoho z cehnických obránců se míč odrazil od hrudníku domácího útočníka za bezmocného Voseckého. To byla nepříjemná sprcha, se kterou se hosté 15 minut srovnávali.

Po této době hosté ale převzali otěže zápasu do svých rukou. Domácí sice slušně bránili, ale hostům se dařilo dostávat do šancí a pološancí. Velmi aktivní byl Prokeš, který na levé straně pořádně větral domácí obránce. Dostal se dokonce ke dvěma velice povedeným centrům, které našli Krejsu, ale ten ani jednou nedokázal přesně zakončit. Dobrou práci odváděl i na pravé straně Mára, který připravil 3 slušné přihrávky do vápna, ale Cehnice v tomto prostoru měly malý tlak na balón, takže se k zakončení nedostaly.

Zhruba ve 30. minutě zápasu byl faulovaný hostující útočník před vápnem domácích, rozhodčí ale souboj asi neviděl a z protiútoku se dostali domácí do vápna a byla z toho penalta, nutno říci, že oprávněná. Vosecký ji ale bravurně chytil a udržel hosty ve hře.

Zajímavou příležitost pak měl ještě ke konci poločasu Prokeš po centru Krejsy, ale nedokázal usměrnit míč do odkryté části brány. Rozhodčí poločas ukončil podle hodin ve 44. minutě, kdy se stupňoval cehnický tlak, což mělo být asi předzvěstí další událostí ve druhé půli.

Oba týmy vstřelily po jedné brance

Do druhého poločasu Cehnice šly s odhodláním s výsledkem něco udělat. Cehnice se tlačily dopředu. Dostávaly se na dostřel soupeřovy branky, ale jejich střely létaly mimo nebo přímo do náruče domácího brankáře. V 60. minutě došlo k prvnímu výraznému ovlivnění zápasu AR2 (pokud tedy nebudeme řešit situaci, kdy dorazil na zápas minutu před začátkem a všichni aktéři zápasu na něj již notnou dobu čekali), a kdy svou zoufalou fyzickou zdatností a očividným kulháním nestačil tempu zápasu, stál na půlce půlky, a tak vůbec nemohl hodnotit ofsajdové postavení domácích hráčů. Z první šance, po z pohledu Cehnice velkém 2metrovém ofsajdu, branka nepadla, ale z druhé šance v 65. minutě po jasném ofsajdu, kdy všichni hráči Cehnice byli na půlce a pouze domácí hráč stál očividně za půlkou a šel na bránu, branku domácí vsítili. AR2 pak urážel cehnické hráče, naprosto nezvládl svou situaci a choval se opravdu nevybíravě. Cehnice nemá ve zvyku hodnotit rozhodčí, ale v tomto případě šlo opravdu o zoufalého člověka, který nemá na hřišti co dělat. Všem (včetně domácích) tento člověk zkazil zápas.

Cehnice po této události trošku vypadly z tempa, ale oživením byl příchod Pletky, který chvíli po svém nástupu na hřiště dostal od Frčky krásnou průnikovou přihrávku, kterou chladnokrevně proměnil. V tu chvíli hosté věřili, že se zápasem ještě něco udělají. Tlačili se dopředu, Prokeš stále centroval do vápna, ale Krejsa, ani Hovorka jeho centry nezužitkovali. Hovorka se pak postavil k trestnému kopu, který lehce minul domácí branku.

Do velké šance se mohl po opětovné přihrávce od Frčky dostat znovu Pletka, ale tentokrát si domácí dali pozor.

Vrcholem pak byla situace z 87. minuty, kdy se Krejsa prosazoval ve vápně, napřáhl ke střele a domácí ho faulovali. V tu samou chvíli rozhodčí hru přerušil a k údivu všech zapískal souboj, který se stal zhruba před 5 vteřinami na vápně. Ani domácí příliš nerozuměli situaci, ale to byla naše poslední šance s výsledkem něco udělat. Výsledek tak výrazně ovlivnili různé faktory, ale je třeba jednoznačně uznat, že šance na lepší výsledek Cehnice měly, ale nedokázaly je proměnit. Bez lepší produktivity se Cehnice zápasů jenom účastní, místo aby je vyhrávaly.

 

SOKOL CEHNICE: „Ve třetím zápase nové sezóny jsme vyjeli do Stach. Na skvěle upraveném hřišti jsme se těšili na pěkný fotbal. Domácí, stejně jako my, byli bez bodu, takže to byl zápas o tom, kdo se konečně chytne. My jsme přijeli s velkou chutí a věřili jsme, že konečně získáme nějaké body. Nyní máme nejvyšší čas s tím něco udělat, abychom nezůstali bez bodu v tabulce sami. Stále máme všechny soupeře na dohled, ale to se může rychle změnit, pokud nezačneme rychle sbírat body.“

 

Zdroj: Sokol Cehnice, mírně upraveno redaktorem



Počet diváků: 50. Rozhodčí: BARTŮNĚK Pavel - STUDENÝ Josef, ZLOCH František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 8
Rozhodčí - BARTŮNĚK Pavel: 7
Občerstvení - nápoje: 8
Občerstvení - jídlo: 8
Hrací plocha: 10
Zázemí: 7
Výkon domácích - TJ Sokol Stachy: 8
Výkon hostů - Sokol Cehnice: 5
Hráč utkání - domácí: František Švarc
Hráč utkání - hosté: Petr Hovorka
Hodnocení hráčů - domácí: Radim Šebánek - 8, Jan Dvořák - 8, Petr Foltýn - 7, Václav Jandoš - 8, Václav Lukeš - 8, Zdeněk Kluibr - 6, František Švarc - 9, Jan Pešl - 9, Daniel Demeter - 9, Pavel Záleský - 7, Ivan Vrhel - 6, Daniel Schinzel - 6, Ondřej Kroupa - 8, Marian Druta - 6, David Pek - 7,
Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Hraničář Borová Lada | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip experta: výhra hostů

Oba celky jsou bez bodů, Stachy ještě nedaly ani gól, to se změní, ale Cehnice si odveze všechny body.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů