M. Flöring 89. (p.)
1:4
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.11.2018 14:00

1.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kaplice vyhrála ve Frymburku


Branky


89. M. Flöring (p.) - 45. J. Lesňák , 74. J. Lesňák , 78. J. Lesňák , 87. D. Pál
28

Podzimní derniéru obstaral derby zápas u Lipenské přehrady. Oba dva trenéři se museli obejít bez některých hráčů. Domácím například chyběl brankář Vítek, kterého musel zastoupit mezi třemi tyčemi František Fatura, k dispozici nebyl ani Budík, či někdo ze zkušených, jmenovitě Josef Micák, Koršala či Matuš. Na hostující straně se k minule absentujícím Štrbačkovi a Keblovi přidal nově i František Marek. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Krátce před odchodem do kabin se trefil Lesňák

Od úvodních minut byli o poznání aktivnějším týmem hostující fotbalisté. V šesté minutě měli výhodu trestného kopu ze strany. Centr zadáci odvrátili jen k Patriku Micákovi, prudká přízemní střela těsně minula pravou tyč. O chvíli později centroval zprava Kuchař, k hlavičce se dostal Lesňák, balón vysokým obloukem padal pod břevno, Fatura byl ale pozorný a míč dokázal dostat na rohový kop. Domácí brankář byl v permanenci i v dalších minutách. Přímý kop z levé strany zahrával Martin Pulec, přízemní křížnou střelu si Fatura pohlídal a míč dokázal lapit. Frymburští hráči se prakticky od samotného začátku zápasu hodně věnovali diskuzím s hlavním rozhodčím, zbytečně sami sebe nepouštěli do hry. Poprvé branku Spartaku ohrozili až v minutě šestnácté a to díky rohovému kopu. Centr prolétl až k Flöringovi, ten zakončoval z první nad bránu hostů. Míč měli častěji na svých kopačkách hosté, domácí se především spoléhali na rychlé kontry a případné standardní situace. V minutě osmnácté centr Kuchaře dolétl až k Lesňákovi, ten však v gólové pozici hlavičkoval jen do míst, kde byl připravený Fatura. Vzápětí pokoušel střelecké štěstí zpoza šestnáctky Divoký, mířil však jen nad břevno frymburské svatyně. V domácím dresu byl asi nejaktivnějším hráčem Petr Petscher. Po půlhodině hry se dostal do střelecké pozice, ale zakončení po zemi bylo slabé a Schneidera překvapit ani nemohlo. O chvíli později si naběhl na dlouhé autové vhazování, z pravé strany pálil jen do bočního oblouku hostující svatyně. Ve 33 minutě se domácí dostali do přečíslení, kapitán Dušan Račák našel v dobré pozici Filipa Mertla, střelu po zemi Schneider vykopl reflexivně nohou a následoval rychlý kontr Spartakovců, do šance se dostal Lesňák, ale vyběhnutého Faturu se mu překonat nepodařilo. Po následném rohovém kopu pálil tvrdě Divoký, ale míč mezi tři tyče nenasměroval. Bezbrankový stav se změnil čtyři minuty před přestávkou. Dlouhý pas si na pravé straně ideálně do běhu zpracoval Robert Daniel, přesnou přihrávkou našel před brankou nabíhajícího Jakuba Lesňáka, který zblízka neomylně skóroval a následně jej ještě zezadu sestřelil bránící Karel Malák, který navíc viděl žlutou kartu. Hosté šli tedy do kabin s jednobrankovým náskokem – 0:1.

Lesňák završil hattrick a Kaplice dovedla zápas ke třem bodům

Po obrátce jako první zahrozili hosté. Po centru Divokého hlavičkoval Lesňák mimo bránu. Na druhé straně pak vzápětí centroval z levé strany Petscher, dostatek času a prostoru měl ve vápně Rillich, ale zakončoval ukvapeně a hlavně, hodně nepřesně. V 62 minutě pak svůj tým zcela zbytečně oslabil Petr Petscher, který se dožadoval u asistenta rozhodčího odmávaní autového vhazování tak vehementně, že po druhé žluté inkasoval i červenou a musel předčasně pod sprchy. Jak už to tak někdy bývá, vyloučení domácí hráče nabudilo. Nedlouho poté se dožadovali odpískání pokutového kopu, ale hlavní arbitr jejich přání nevyslyšel. Pokud to byl faul, tak k němu došlo před šestnáctkou. V sedmdesáté minutě centroval Filip Mertl, v těžké pozici se snažil hlavou zakončovat Šisler, ale ve svém snažení byl hodně nepřesný. O chvíli později měli domácí výhodu přímého kopu. Střelu Filipa Mertla si gólman Schneider ohlídal. Čtvrthodinu před koncem hosté přidali důležitý druhý gól. Jakub Lesňák vystihl rozehrávku brankáře Fatury a následně poslal míč do odkryté brány domácích – 0:2. Vzápětí zatáhl míč po pravé straně Daniel, po centru se do zakončení dostal Pulec, trefil jen bránícího Flöringa, ale odražený balón napálil do sítě Jakub Lesňák – 0:3. Pak si gólman Fatura poradil se střelou Divokého. Snížit mohl pět minut před koncem střídající Vágner, ale branku Spartaku netrefil. V 88 minutě přidali hosté čtvrtý gól. Za vápnem se ke střele odhodlal střídající Jakub Vaniš, přízemní křížnou střelu Fatura jen vyrazil a dobíhající Dan Pál zblízka skóroval, zhruba po minutě na hřišti – 0:4. Frymburští se gólu nakonec přece jenom dočkali. Po centru ze strany došlo ve vápně ke vzdušnému souboji Flöringa s Gondekem, po kterém se domácí hráč ocitl na zemi, a pískala se penalta. K ní se postavil Michal Flöring a nekompromisní střelou o břevno upravil na konečných 1:4. Hosté těžké utkání na horké frymburské půdě zvládli a k dokopné si odvezli všechny tři body. 

 

autor: Libor Granec



Ohlasy k zápasu


FC Šumava Frymburk
Milan Račák (hráč): Od začátku zápasu jsme se zbytečně moc věnovali rozhodčímu, který nám k tomu ale svým vedením zápasu dával důvod. To však ale není omluva, my jsme na hřišti od toho, abychom hráli. Myslím si, že Kaplice byla celý zápas lepší, dobře držela balón, my běhali hodně bez míče, což nás stálo spoustu sil. Do jara máme na čem pracovat, tak snad k tomu přistoupíme zodpovědně a přes zimu pořádně potrénujeme. Děkujeme všem fanouškům za podporu během podzimní části sezóny a snad nám zůstanou věrní i na jaro.




Sestavy


FC Šumava Frymburk
F. Fatura [-] - R. Mertl [-] - D. Račák [-] , M. Račák [-] (81. T. Kaňa [-] ) , J. Ribár [-] , M. Flöring [-] , P. Petscher [-] , J. Šisler [-] , F. Mertl [-] , J. Rillich [-] (63. T. Pavlík [-] ) , K. Malák [-] (76. B. Vágner [-] )

TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - P. Micák [-] , V. Kuchař [-] , M. Urazil [-] (78. J. Vaniš [-] ) , M. Pulec [-] , J. Lesňák [-] , R. Daniel [-] (86. D. Pál [-] ) , J. Divoký [-] , M. Malický [-] , J. Gondek [-] , V. Čutka [-]

ŽK: 4. D. Račák , 37. P. Petscher , 40. K. Malák , 56. M. Flöring , 90. B. Vágner . ČK: 62. P. Petscher .
Hráči zápasu: J. Lesňák .
Počet diváků: 162. Rozhodčí: Šíma Václav - HOŠEK Jan, MAREK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2018 09:06

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2018 08:52

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Miroslav Turek

Expert: Tomáš Smékal
Tip experta: výhra hostů

Zde vidím jako favorita hosty, mají velice kvalitní kádr v čele s Lešnákem, vyhrají vyšším rozdílem.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Nemuzu jinak!! Preci pred dokopnou nechce prohrat nikdo, doufejme ze se se sejdeme nejakym zpusobem a uvidime co nas tym bez treninku dokaze, proti tak kvalitnimu mancaftu, jakym bezesporu Kaplice je.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů