Kaplice doma nezaváhala


Branky


30

V posledním podzimním vystoupení před vlastními diváky hostili Kapličtí v okresním derby Loučovice. Po minulé porážce ve Velešíně se Spartakovci chtěli vrátit na vítěznou vlnu. Trenéři obou týmů se museli obejít bez některých hráčů, kteří nemohli do utkání nastoupit. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním poločase padlo pět branek

První příležitost měli ve čtvrté minutě Kapličtí. Pulec kolmicí vysunul Lesňáka, ten pronikl do vápna, obešel vyběhnutého Hüttnera, z úhlu však rozvlnil pouze boční síť. Když se neprosadili domácí, ujali se vedení hosté. V šesté minutě zahrával přímý kop Jan Fejtek a střelou k pravé tyči překonal brankáře Schneidera – 0:1. V desáté minutě mohl vyrovnat po trestném kopu Pulce z pravé strany hlavičkující Lesňák, mířil však mimo. O chvíli později další příležitost Spartakovců. Na levé straně Pulec uvolnil Lesňáka, ten se dostal do vápna, přízemní křížnou střelu stačil Hüttner reflexivně vykopnout nohou. A znovu kaplický kanonýr. V minutě čtrnácté měl další možnost vyrovnat. Zakončoval přes padajícího Hüttnera, ale míč znovu rozvlnil jen boční síť. Zaslouženého vyrovnání se Kapličtí dočkali v minutě devatenácté. Marek Urazil se dostal snadno k balónu, dostal se až před brankáře, posunul míč před prázdnou branku Jakubu Lesňákovi a bylo vyrovnáno – 1:1. Ve 21 minutě už vedli Spartakovci. Přihrávku středem přečetl bránící Čutka, přihrál míč doprava Lesňákovi, následovala nahrávka před branku a nepokrytý Marek Urazil zblízka neomylně skóroval – 2:1. Za další tři minuty lovil hostující kapitán Martin Hüttner míč ze své sítě potřetí. Na pravé straně u kraje velkého vápna byl faulován Lesňák. K trestnému kopu se postavil Jakub Vaniš a prudkou střelou zatočil míč pod břevno – 3:1. Hosté se moc do šancí nedostávali, ale když už se do ní dostali, stála za to. Ve 28 minutě předvedl své schopnosti Jakub Tóth, dostal se až před brankáře a střelou po zemi k tyči snížil na rozdíl jediné branky – 3:2. Ba co víc, v samotném závěru prvního poločasu mohli hosté gólové manko zcela vymazat. Střelu Havierníka zpoza vápna k levé tyči Schneider vyrazil na rohový kop. O chvíli později pak vyslal povedenou chytrou střelu Toman, kaplického brankáře zachránilo břevno a dobíhající Vojtěch Matulík poslal hlavou míč vysoko nad bránu. 

Kaplice přidala další dvě branky

Po změně stran se na vážnější ohrožení jedné či druhé branky čekalo deset minut. Pak se ke střele odhodlal Kuchař, střela prolétla nedaleko pravé tyče. Nedlouho poté domácí odskočili na rozdíl dvou branek. Marek Urazil obral o balón váhajícího Sojku, předložil míč před bránu Jakubu Lesňákovi a ten si počínal jako správný kanonýr – 4:2. V loučovickém dresu byl nejpilnějším zakončovatelem akcí Havierník. Střelu pod břevno vytěsnil Schneider na rohový kop. Po následném Fejtkově centru od rohového praporku hlavičkoval Toman nad svatyni Spartaku. V 63 minutě po akci agilního Tótha střílel opět Havierník, kaplický gólman ani tuto jeho ránu za svá záda nepustil. Na druhé straně se po Gondekově průniku zakončoval v dobré pozici Vaniš, ale střela mu příliš nesedla. O chvíli později se domácí příznivci ale už radovali. Martin Pulec zpětnou přihrávkou oslovil Jakuba Lesňáka, který přízemní střelou zkompletoval svůj hattrick – 5:2. Z následné akce mohli hosté korigovat, když se až před brankáře dostal Žák, ale Schneider jej dokázal vychytat a další nebezpečí zažehnal Kuchař. Pak již bylo patrné, že hostům chybějí síly a domácí mohli několikrát své vítězství ještě zvýraznit. Čtvrthodinu před koncem Micák připravil šanci Urazilovi, ten z úhlu Hüttnera nepřekonal. Pak o chvíli později po rohovém kopu rozehraném nakrátko centroval Pulec, Lesňák zakončoval v šanci z první mimo bránu. Vzápětí závar před hostující svatyní, nejblíže gólu byl zakončující Daniel, Hüttner byl pozorný a střelu vyrazil. Čtyři minuty před koncem mohl skórovat Pulec, ale v koncovce neuspěl. Pak se ke střele dostal Gondek, po Micákově teči Hüttner ránu stačil vyrazit, dorážející Lesňák odkrytou bránu Loučovic minul. I přes tyto neproměněné příležitosti Kapličtí zvítězili přesvědčivě, i když výkon měl řadu nedostatků.

autor: Libor Granec



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - V. Kuchař [-] , F. Marek [-] (60. R. Daniel [-] ) , J. Vaniš [-] (69. P. Micák [-] ) , M. Urazil [-] , M. Pulec [-] , J. Lesňák [-] , J. Divoký [-] , M. Malický [-] , J. Gondek [-] , V. Čutka [-]

Vltavan Loučovice
M. Hüttner [-] - T. Dostál [-] , J. Žák [-] , M. Toman [-] , J. Havierník [-] , L. Ardó [-] , V. Matulík [-] , L. Sojka [-] , J. Matulík [-] , J. Fejtek [-] (89. R. Večerník [-] ) , J. Toth [-] (80. J. Hošek [-] )

ŽK: 20. J. Havierník , 68. J. Matulík .
Hráči zápasu: J. Lesňák .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: Křížek Danek - HLADÍK Pavel, MAREK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 7
Rozhodčí - Křížek Danek: 8
Občerstvení - nápoje: 5
Občerstvení - jídlo: 6
Hrací plocha: 6
Zázemí: 8
Výkon domácích - TJ Spartak Kaplice: 8
Výkon hostů - Vltavan Loučovice: 5
Hráč utkání - domácí: Jakub Lesňák

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 21:22

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 17:51

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 16:48

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 14:52
Miroslav Turek

Expert: Filip Schneider
Tip experta: výhra domácích

Po špatném výsledku a předvedené hře ve Velešíně, musíme doma zabrat a vrátit se zpět na vítěznou vlnu.

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 14:17
Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 21:52

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 18:15

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 15:41

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 13:49

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 12:36

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 12:34

Tip: výhra domácích