Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.09.2018 10:15

5.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

8.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

6.0

Zázemí

--

Kaplice nadělovala v Sedleci


Branky


10. M. Chromý (p.) - 4. M. Urazil , 19. J. Lesňák , 22. J. Lesňák , 36. J. Gondek , 76. J. Lesňák
32

Kaplice po porážce v prvním kole se nastartovala ke skvělým výkonům a potvrzuje že je jedním z hlavních favoritů soutěže. Tentokrát si poradila i na hřišti silného Sedlece, kterému nasázela pět branek. Tým za třemi body táhl střelec Jakub Lešnák.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vynikající první poločas hostů

 Ve čtvrtém hraném kole Kapličtí poprvé poměřili své síly s mimo okresním soupeřem. V sobotu dopoledne se představili na hřišti Sedlce, který je po sestupu z I. A třídy nováčkem. Hrálo se na podmáčeném, ale jinak perfektně připraveném pažitu. Bezbrankový stav vydržel pouhopouhých šest minut. Martin Pulec prostrčil míč do vápna mezi obránci nabíhajícímu Marku Urazilovi a ten střelou na bližší tyč rozjásal hostující příznivce poprvé – 0:1. Domácí jednogólové manko velice záhy dokázali smazat. V desáté minutě po dlouhém autovém vhazování fauloval ve vápně Marek Malický Bláhu a pískala se penalta. K ní se postavil zkušený exkřemežský Michal Chromý a s jistotou sobě vlastní vyrovnal na 1:1. Spartakovci blesku rychle zareagovali a hned v následující minutě si vzali vedení zpět na svou stranu. Štrbačka před vápnem našel Jakuba Lesňáka, ten se dokázal přes bránící hráče dostat do střelecké pozice a přízemní střelou na bližší tyč propálil brankáře Hanzala. Ten si sice na míč stačil sáhnout, změně skóre však zabránit nedokázal – 1:2. Hosté byli při chuti. Byli aktivnějším a fotbalovějším týmem. Aktivita jim navíc přinášela brankové příležitosti. V sedmnácté minutě Kebl našel přesným pasem rozběhnutého na pravé straně Daniela, ten následně hledal a našel před brankou Lesňáka, jeho zakončení však zastavila vzdálenější levá tyč. Uběhlo jen pár minut a hosté měli dvoubrankový náskok. Gondek hledal nabíhajícího Jakuba Lesňáka, vyběhnutý brankář Hanzal byl sice u balónu dříve, ale netrefil jej ideálně a kaplický útočník měl snadnou úlohu poslat balón do prázdné domácí svatyně – 1:3. Sedlečtí v prvním poločase nestíhali zachytávat kaplické protiútoky. Po jednom z nich ve 27 minutě fauloval v šestnáctce bránící Koch Lesňáka a penalta se pískala i na druhé straně. K bílému bodu se postavil kapitán hostů Josef Gondek, a i on nedal brankáři soupeře šanci – 1:4.  Nedlouho poté pokoušel střelecké štěstí kaplický Marek, skákavá střela minula levou tyč. Domácí se do zakončení dostávali jen velice sporadicky. Ve 34 minutě mohl po centru Hudce z pravé strany hlavou snížit kanonýr Tomáš Kučera, ale Kuchař v brance Spartaku zasahovat nemusel. Krátce před poločasem ještě z dobré pozice střílel hostující František marek, Hanzal nadvakrát dokázal míč ukrotit ve svých rukavicích. 

Lesňák dokonal hattrick, Kaplice si náskok s přehledem pohlídala

Po změně stran Kapličtí viditelně ubrali ze svého tempa. Domácí byli vyrovnanějším soupeřem, ale ani tak se do vyložených šancí prakticky nedostávali. Hosté byli i nadále v zakončení o poznání častěji. V 55 minutě byl na konci pohledné kombinace z levé strany zakončující Martin Pulec, míč mezi tři tyče nenasměroval. O chvíli později po Gondekově přihrávce střílel mimo Marek. Další příležitosti měli Spartakovci v 65 minutě střetnutí. Martin Pulec svou přihrávkou oslovil Jakuba Lesňáka, z pravé strany následovala křížná střela, Hanzal stačil míč vyrazit na rohový kop. Další souboj stejných hráčů však již vyzněl pro hosty. V 77 minutě se na vápně dostal k balónu Jakub Lesňák a tečovanou ranou poslal balón za Hanzalova záda – 1:5. O chvíli později měli hosté výhodu standardní situace z levé strany. Míč poslal na bránu Martin Pulec, nikdo z nabíhajících hráčů míč nezasáhl, gólman byl pozorný a balón vytáhl na roh. V 83 minutě po přihrávce od Lesňáka zakončoval mimo Urazil. Domácí mohli alespoň korigovat krátce před koncem. K přímému kopu se postavil Chromý, ale Kuchař si jeho ránu pohlídal. Kapličtí si tak dovezli ze Sedlce všechny tři body a to zcela po zásluze. 



Ohlasy k zápasu


SK Sedlec
Tomáš Kučera (útočník SK Sedlec):: Kaplice u nás hrála výborně, skoro bych řekl, že loni v 1. A třídě jsme lepšího soupeře nepotkali. Hráli aktivně, všichni chtěli míč, a my jsme v defenzívě chybovali, čehož dokázali využít. Dva góly jsme si zase dali prakticky sami, to tentokrát znamenalo jasnou prohru. Ve druhé půli už jsme se zvedli, ale soupeř už se taky nikam nemusel hnát. Nic se neděje, hážeme zápas za hlavu a jedeme dál.




Sestavy


SK Sedlec
F. Hanzal [-] - L. Trněný [-] (46. M. Samohejl [-] ) , M. Bláha [-] (82. T. Folvarský [-] ) , M. Kučera [-] , T. Kučera [-] , M. Chromý [-] , R. Hudec [-] (60. J. Špán [-] ) , M. Pešek [-] , J. Zíka [-] , J. Koch [-] , M. Pešek [-]

TJ Spartak Kaplice
V. Kuchař [-] - M. Malický [-] , F. Marek [-] , M. Urazil [-] (83. D. Pál [-] ) , M. Pulec [-] , J. Lesňák [-] , R. Daniel [-] (60. J. Vaniš [-] ) , J. Divoký [-] , T. Kebl [-] , J. Gondek [-] , J. Štrbačka [-]

ŽK: 72. M. Samohejl - 70. J. Štrbačka .
Hráči zápasu: J. Lesňák .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Bumba František - ROUS Zdeněk, ZEVL Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 8
Rozhodčí - Bumba František: 8
Hrací plocha: 6
Výkon domácích - SK Sedlec: 4
Výkon hostů - TJ Spartak Kaplice: 9
Hráč utkání - hosté: Jakub Lesňák

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: výhra hostů

Miroslav Turek

Expert: Martin Miklík
Tip experta: výhra hostů

V tomto souboji vyhraje rozjetá Kaplice.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza