FOTO: V Lažišti padlo deset branek, Z toho sedm do sítě hostí


Branky


1. J. Pěsta , 17. L. Kunc (vl.) , 25. J. Volmut , 27. J. Makoš , 28. T. Vokatý , 49. T. Vokatý , 78. P. Ostádal (p.) - 23. J. Gažík , 36. J. Gažík , 80. F. Šťastný
34

   Domácí šli hned z prvního útoku po zahájení zápasu do vedení brankou Jiřího Pěsty. To dalo zápasu ráz.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Sedm gólů už do půle

Domácí získali pomyslný klid a rychle se dostávali do zápasu, ale Vodňanští se otřepali a měli i šance, pálili jednu za druhou. Vodňanskou největší šanci v 8. minutě zahazuje Šlehofer, další mladí hráči Vodńan, Malík a Hudák, rovněž neproměňují a jak se říká nedáš dostaneš. V 17. ninutě zahrávají domácí rohový kop, který za záda svého gólmana usměrňuje kapitán hostí Kunc. Vlastní branka je složí a táhne se celým zápasem jak červená nit. Dvougólové vedení domácích netrvá dlouho a za dvě minuty snižuje gólem naděje Gažík. Vodňanské to nakopne, ale mladí borci ač se snaží, tak domácí obrana je nekompromisní a nepropustná. Lažištští se do dvoubrankového vedení dostávají též dvě minuty od branky a střelcem je Volmut, který začal domácí kolotoč, kdy Makoš a Vokatý vytáhli skóre na pět branek pro domácí do poločasu. Hostující Gažík svým druhým gólem v zápase snižuje ve 36. minutě a jde se na přestávku.

 

Domácí si body pohlídali

    Druhé dějství se hrálo, jak určuje ráz takového utkání, tedy dohrávalo se.  Vokatý po čtyřech minutách přidává šestý gól domácích a hraje se údržba. Hosté se snažili, ale ležela na nich již dost těžká deka, ze které se nešlo dostat. Lažišťský tým je v pohodě a ukázal hostům proč. Vodňanští se snažili, střelbou z dálky, brejky i kombinací, ale již to nešlo. Hraje se z domácí strany v klidu a hosté již těžko nachází síly ke vstřelení branky. Vše končí posledních dvanáct minut, kdy domácí Ostádal proměňuje pokutový kop za faul na Linharta a deset minut před koncem se přeci jen prosazují ještě hosté a snižují na rozdíl čtyř branek Šťastným.

 

   Skóre je vysoké a na I. A třídu zajímavé. Domácí dali hostujícímu celku lekci z produktivity a vylepšili si i skóre.

 

AUTOR: LADISLAV BERAN

Dodatek Ladislava Berana:    "Mě na zápase potěšilo setkání s panem Jiřím Stiglerem, který přijel s Janem Škrlem a jeho manželkou. O přestávce jsme zavzpomínali na doby, kdy pískal ligu a zejména na zápasy, s nádechem derby jako Slovan Bratislava – Trnava či na Košické VSS – Lokomotiva, ale na ty strakonické Zbrojovky s Fezkem. Já ho pamatuji, jak nás několikrát školil na krajské úrovni a vždy to bylo perfektní. Pro mne je Jiří Stigler velkým vzorem mezi rozhodčími, kterého pamatuji jako nekompromisního, ale zároveň fotbalově i osobně lidského člověka."



Ohlasy k zápasu


FK Lažiště
Josef Raušer (trenér): Po zápase na Junioru jsme v týdnu potrénovali a zaměřili se na chyby, které jsme udělali. Hned z prvního útoku gól vždy potěší, ale hosté nás zlobili téměř celý zápas a tak jsme museli být ve střehu. Vodňany se dostávaly do šancí, a my se dostávali do brejků. Nastříleli jsme branky a to ještě dost jsme neproměnili. Vodňany kombinovaly a my stříleli branky a mohlo jich být dost. Tak to fotbal někdy přináší a my jsme dnes byli střelecky lepší.

FK Vodňany
Vedoucí Vodňan František Polanský: Byl to pro zápas, kdy nás domácí vyškolili z produktivity. My hráli fotbal a Lažištští nás jak se říká zápas zbrejkovali a dali potřebné branky. HolT to je fotbal, dnes to byla lekce jak proměnit vše, co soupeř nabídne a tak se to hodnotí těžko a není ani co dodat.



Počet diváků: 60. Rozhodčí: Vítek Miroslav - IZUGRAFOV Svyatoslav, VRCHOTA Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 7
Rozhodčí - Vítek Miroslav: 6
Občerstvení - nápoje: 10
Občerstvení - jídlo: 10
Hrací plocha: 10
Zázemí: 10
Výkon domácích - FK Lažiště: 7
Výkon hostů - FK Vodňany: 4
Hráč utkání - domácí: Tomáš Vokatý
Hráč utkání - hosté: Lukáš Šlehofer
Hodnocení hráčů - domácí: David Tesař - 6, Petr Ostádal - 6, Jiří Pěsta - 8, Jan Makoš - 6, Jaroslav Volmut - 7, Jaroslav Rauscher - 6, Marek Sedláček - 7, Petr Holub - 6, Martin Stupár - 6, Tomáš Vokatý - 8, Michal Hojdekr - 7, Petr Bízek - 5,
Hodnocení hráčů - hosté: Jiří Novák - 4, Ondřej Hudák - 5, Ladislav Jizba - 4, Filip Šťastný - 3, Jan Kalianko - 3, Patrik Hrachovec - 5, Lukáš Malík - 4, Radek Kapusta - 4, Stanislav Šteier - 4, Daniel Jizba - 5, Jakub Gažík - 4, Lukáš Šlehofer - 5,
Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Hraničář Borová Lada | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Jan Květoun
Tip experta: výhra domácích

Lažiště se v minulém kole dočkalo první porážky v sezoně. Tento fakt podle mého domácí nakopne a půjdou si tvrdě za třemi body. Vodňany se prezentují dobrou kombinační hrou, kterou řídí ze středu pole Otepka. Zápas nabídne minimálně 4 branky.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu, Vedení klubu, Fotograf - TJ Nová Ves u ČB | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích