4:2
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.08.2018 14:00

3.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Lažiště proti Vimperku potvrdilo, že bude štikou I.A


Branky


14. M. Hojdekr , 28. J. Pěsta , 57. J. Linhart , 68. J. Pěsta - 75. J. Psutka , 87. M. Šíp
34

Po třech letech se do Lažiště vrátilo jedno z velkých derby utkání a domácí herně i nasazením hosty zastínili ve všech fotbalových činnostech.  Na zápase fotil Zdeněk Formánek a Ladislav Beran!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí nakročili za výhrou

Čtvrt hodinky a dost, to byla doba, kterou Vimperští odehráli fotbalově. Poté přišel první rohový kop domácích a špatně postavení hráči Vimperka neuhlídali Hojdekra, který zavěsil tak, že ani gólman hostí Winter se po míči neohlédl. To byla pro hosty sprcha. Domácí ožili. Začali se víc tlačit před branku soupeře. Ovládli střed hřiště, kde vládl mladý Rauscher, který velmi dobře držel rozehru, ale zejména kvalitně se rozehrál Jiří Pěsta. Vimperští byli u všeho druzí.

 

To se ukázalo zejména v závěru první půlhodiny utkání. Domácí zahrávají další zajímavou standardní situaci, míč se vrací k Hojdekrovi, ten lehkým centrem našel Pěstu, který v podstatě ve stoje hlavou posílá Winterovi druhý pozdrav. Bylo to logické vyústění převahy domácích. Do poločasu měli domácí pevně míč i hru pod kontrolou a Vimperští byli za přestávku rádi.

Vimperský finiš přišel pozdě

V druhém poločase se prvních dvanáct minut hrálo vyrovnaně a z klidu vyvedl všechny přítomné v 57. Minutě domácí Linhart, který téměř z nulového úhlu prostřelil Wintera, a bylo prakticky rozhodnuto. Branka hosty hodně zaskočila a domácí hráli téměř exhibičně. Lažištští stupňují tempo a hosté neví kam dřív skočit. Diváci domácí ženou za bůrem a hosté brání, jak mohou. V 68. minutě svou druhou střelou v zápase zvyšuje na rozdíl čtyř branek Pěsta a Vimperští jsou na ručník.

 

Po této brance hráči domácího týmu polevili, ubrali na tempu, ale byl to Hrbek, který měl na kopačce pátý gól, ale nedal. Zápas pomalu končil, když Vimperští z ojedinělého protiútoku získali standardku, po které Psutka snižuje. Byla to pro domácího gólmana Vašuru škoda, neboť vychytaná nula byla blízko. Hraje se dál a v 87. minutě se odměnil nejlepší hráč hostí Šíp brankou, která znamená tak trochu přijatelný konečný stav utkání.

 

  Vimperští odešli se svěšenými hlavami a mají o čem přemýšlet, neboť pod Boubín přijeli aspoň pro bod, alespoň tak to na začátku povídali. Domácí je herně a hlavně fotbalově vyvedli z omylu a jsou to oni, kdo potvrdil body z minulého kola.

 

  Je třeba pochválit i hlavního rozhodčího utkání Petra Nedvěda, který nechal hře spád a nasazený trend udržel po celých devadesát minut a velkou měrou přispěl k tomu, že v Lažišti se hrál nadprůměrný zápas hned ve druhém kole.

 

AUTOR: LADISLAV BERAN



Ohlasy k zápasu


FK Lažiště
Josef Rauscher (trenér): První poločas byl herně vyrovnaný, mě těší předvedená hra našeho týmu. Byla výborná, což jsme podpořili i dvěma góly. V druhém poločase jsme byli jasně lepší a i po vedení o čtyři branky jsme předvedli výborné nasazení a výborný herní projev kluků. Škoda závěru, kdy přišli komplikace po dvou standardních situacích a Vimperským jsme dovolili snížit na rozdíl dvou branek. Hráči dnes odvedli maximum a jsem spokojený.

TJ Šumavan Vimperk
Michal Uhlík (trenér): Okresní derby v Lažišti jsme nezvládli. Přitom jsme do zápasu nevstoupili špatně a byli jsme aktivnější než domácí. Bohužel jsme ale neubránili roh a prohrávali jsme 1:0. I nadále jsme měli míč na svých kopačkách, ale byli to domácí, kdo dal gól. Od této chvíle byli lepší kluci z Lažišť. Do druhého poločasu jsme šli s cílem se zápasem něco udělat, ale zápas se hrál ve stejném tempu. My jsme byli všude druzí a nehráli jsme dobře. Postupně se skóre měnilo až na 4:0 pro domácí a my jsme stačili v závěru pouze korigovat góly Psutky a Šípa na 4:2. Výsledek je naprosto zasloužený a my jedeme domů bez bodů. Za předvedený výkon zaslouží dnes pochvalu pouze kapitán Martin Šíp. V dalším zápase hrajeme v Trhových Svinech a musíme utkání odehrát úplně jinak. Jinak neuhrajeme žádný výsledek. No nic, jede se dál, soutěž je teprve v začátku. Hlavy vzhůru!



Sestavy


FK Lažiště
O. Vašura [-] - M. Bednár [-] , J. Macek [-] , M. Hojdekr [-] , P. Bízek [-] (73. S. Vávra [-] ) - J. Makoš [-] (79. P. Ostádal [-] ) , J. Volmut [-] , T. Vokatý [-] , J. Rauscher [-] - J. Linhart [-] (67. J. Hrbek [-] ) , J. Pěsta [-] (81. Z. Mráz [-] )

TJ Šumavan Vimperk
T. Winter [-] - R. Podskalský [-] (67. R. Gyürüsi [-] ) , J. Psutka [-] , J. Čech [-] (85. V. Šimandl [-] ) , J. Pospíchal [-] , M. Císař [-] (83. D. Sandany [-] ) , M. Šíp [-] , J. Blahout [-] (32. M. Tischler [-] ) , M. Kvapil [-] (64. P. Vondrášek [-] ) , V. Pankratz [-] , V. Blahout [-]

ŽK: 41. T. Vokatý , 50. M. Hojdekr - 33. V. Pankratz , 45. V. Blahout .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Nedvěd Petr - KOLLMANN Jaroslav, MRÁZ Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Hraničář Borová Lada | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Administrátor klubu, Vedení klubu, Fotograf - TJ Nová Ves u ČB | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Roman Pořádek
Tip experta: remíza

Šumavské derby. Oba týmy v prvním kole předvedly své kvality,
Lažiště bude doma silné, ale hosté bez bodu odjíždět nebudou.

Tip: remíza

Tradiční derby se vrací. Čekám tvrdý férový boj s remízou na konci.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů