1:2
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.08.2018 17:00

1.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Slaný porazilo bojovné Lišany


Branky


19. P. Ledvinka - 58. F. Novotný , 71. M. Tikovský (p.)
9

LIŠANY – Zápas se Slaným dal domácím pořádně zabrat. I přes nevelké možnosti dostat se k míči se Lišany snažily chopit každé šance. V první půli se dostaly do těsného vedení a tím poslaly varovný signál týmu hostů, který na odpověď nenechal nikoho dlouho čekat a domů se Slaný vracelo se třemi body. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí v čele

Na lišanské hřiště v prvním kole přijeli hráči ze Slaného a ze začátku si drželi míč více na své straně. Domácí však odhodlaně bránili a dokázali pohrozit i několika rychlými protiútoky. V 19. min. se mužstvu domácích podařilo dostat do těsného vedení, když rohový kop L.Řepky usměrnil hlavou do brány Ledvinka.

 

Slaný na sebe nechtělo nechat dlouho čekat a ke konci prvního dějství už nepustilo domácí tým k míči a dokonce rozeznělo tyč za brankářem Z.Řepkou. Ovšem lišanský tým se silnému soupeři úspěšně postavil a do přestávky uhájil stav 1:0.

 

Obrat na stranu hostů

Na začátku druhé půle měly Lišany dvě krásné šance, které připravil Mutinský. V první šanci byl zablokován, ale v druhé, která byla téměr stoprocentní, jej vychytal až Sábl, který zakročil velice zkušeně. Více šancí měl ale tým hostů, který se po zkušenosti z první půle roztáhl, často hrozil průnikovými přihrávkami a za Z. Řepkou opět zvonila branka.

 

Obrat na stranu hostů si domácí zavinili sami, když po necelé hodině hry ztratili míč na polovině hřiště a díky tomu došlo v 58. min. k vyrovnání z kopačky Novotného. Když se v 71. min. odrazil míč na ruku domácího hráče a Tikovský proměnil nařízenou penaltu šli hosté do vedení. Konec zápasu se hráči slánské rezervy zaměřili na obranu a již nepustili mužstvo domácích do žádného většího tlaku.

 

"Abych pravdu řekl, my i fanoušci jsme si mysleli, že dostaneme příděl minimálně 5 branek a pojedeme domů se skleslou hlavou. To se naštěstí nestalo. Myslím si, že můžeme jít ze zápasu s hlavou vztyčenou, vzhledem k tomu, že to byl historický zápis do dějin lišanského fotbalu. Co se zápasu týká, tak bylo vidět, že mužstvo Slaného má soutěž vyzkoušenou a mělo velké držení míče. My se museli nějakým zůsobem rychle přizpůsobit, což nás nutilo se rychle zbavovat míče a docházelo tak k častým ztrátám. Zápas byl suma sumárum povedený, škoda jen neudržení zajímavého výsledku pro nás, protože šancí jsme si vytvořili dost a za stavu 2:0 by se soupeř dostal do větších nervů, navíc vzhledem ke krásné atmosféře, kterou fanoušci vytvořili,"sdělil k zápasu brankář domácího celku Zdeněk Řepka.

 

Galerie v podání Vladislava Lukáše!

 



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Václav Švelch, vedoucí týmu: "Ve svém prvním vystoupení v I. B třídě jsme proti kvalitnímu soupeři podali bojovný výkon a byť jsme většinu zápasu odehráli pod tlakem, podařilo se nám vstřelit první gól a 70 minut jsme sahali po bodech. Hosté nicméně až na malé výjimky diktovali tempo hry, vytvořili si více šancí a zaslouženě zápas otočili. O to více zamrzí naše neproměněná tutovka za stavu 1:0 a dvě zbytečné chyby, kterými jsme soupeři k obratu dopomohli."

SK Slaný B
Radim Vavroch, trenér: "V tomto zápase si myslím, že jsme nepředvedli nejlepší výkon, hodně zafungovala nováčkovská euforie, ale na to že to byl první mistrák to nebylo úplně nejhorší. Dost mě překvapilo velké množství fanoušků a celkově dobrá atmosféra zápasu, který se obešel bez zbytečného faulování a problémů. Jediné co bych vytknul byla kvalita hřiště, které bylo hrbolaté a spálené, na to nejsme se Slaného zvyklí."



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - M. Bagi [-] (80. J. Hamouz [-] ) , J. Haifler [-] , P. Ledvinka [-] , J. Feher [-] - M. Medřický [-] (82. M. Chládek [-] ) , R. Žalud [-] , L. Řepka [-] , V. Mutinský [-] , J. Paseka [-] (68. P. Kindl [-] ) - D. Roušavý [-]

SK Slaný B
M. Sábl [-] - M. Žahour [-] (57. T. Zíma [-] ) , M. Tikovský [-] , M. Majtaník [-] (67. L. Volf [-] ) , A. Beneš [-] (77. M. Zelenka [-] ) , O. Kuba [-] , F. Novotný [-] , P. Volgner [-] , P. Čablík [-] , M. Holly [-] , Z. Řehák [-]

ŽK: 54. J. Paseka , 75. M. Medřický - 60. M. Holly .
Hráči zápasu: D. Roušavý .
Počet diváků: 128. Rozhodčí: Slepička Milan - DOUBRAVA Jakub, STEHLÍK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Sice věřím vlastnímu týmu, ale nebudeme si nalhávat, že tým Slaného disponuje solidním kádrem, který mohou posílit. Myslím si, že nás čeká nováčkovská daň, kterou si vybereme než si zvykneme na tempo vyšší soutěže.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů