2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.11.2018 13:30

15.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Poděbrady zvládly utkání s Vykání


Branky


13

Poděbrady - Bohemia Poděbrady zvládla své poslední utkání podzimní části proti hostující Vykáni a alespoň dílčím způsobem tak vylepšila svou výchozí pozici pro tuhé jarní boje, jejichž primárním cílem bude záchrana v soutěži.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Závěr vyšel lépe domácím

Utkání na již nepříliš ideálním povrchu mnoho fotbalové krásy přihlížejícím divákům nenabídlo. Hosté se museli vyrovnat s absencí bratrského dua Jarolímů, přesto si však po většinu utkání udržovali mírnou převahu. První šanci si ve 4. minutě však připravili domácí, když po přihrávce Javorka pálil Šusta, ale nepřesně. Ve 21. minutě Billého pas do pokutového území podcenil jeden z obránců Vykáně, míče se chopil Šusta a zpětnou přihrávkou vyzval ke střele ze slibné pozice Uhera. Jeho křižná střela se však mezi tři tyče také těsně nevešla.

 

Ve 28. minutě se do zakončení dostali také hosté, ale i střela Vobořila nenašla prostor mezi třemi tyčemi. Branku svým pokusem netrefil ani Šedivý. Ve 31. minutě se ke střele dostal domácí Křelina, svůj pokus však namířil pouze do středu brány. O dvě minuty později po dlouhém Václavíkově nákopu prodloužil Křelina míč na Nováka a jeho střelu nepříjemně přizvedl jeden z bránících hráčů soupeře, brankář Vykáně však konečky prstů míč vyškrábl míč do bezpečí.

 

Pět minut před koncem zahrávali hosté po faulu Billého přímý kop. Vobořilův však sám stoper Bohemie dokázal zblokovat a dorážku Cimpla zasáhl před Václavíkem Uher. Ve 41. minutě měl velkou šanci Novák, hlavičkoval ale pouze vedle brány. Ve 45. minutě měli domácí po faulu Dlouhého možnost standardní situace. Rulc po rozehrávce vyslal centr do pokutového území, který Novák prodloužil na volného Billého a ten zkušeně přehodil Kruliše - 1:0.

Štastnější domácí získali tři body

Jak se však Bohemii vydařil závěr poločasu prvního, tak neúspěšně vstoupila do toho druhého. Už po několika vteřinách hry totiž Dalokorej sklepl míč Vobořilovi, který lehkým obloučkem přehodil poděbradský defenzivní val a Dlouhý, ač patrně faulován, dokázal překonat Václavíka - 1:1. V 54. minutě vyzval Rulc nejprve ke střele Křelinu, jehož střelu ale obránci Vykáně dokázali zblokovat. Míč se však vrátil ke zkušenému středopolaři, který jej posunul na Šustu, ten svůj pokus nasměroval pouze do středu brány. O dvě minuty později se skvělým zákrokem blýskl brankář Kruliš po bombě Javorka a z dorážky neuspěl ani Křelina.

 

V 70. minutě si Křelina převzal míč na vlastní polovině hřiště, Novák si následně v souboji se stoperem Vykáně počínal dostatečně důrazně a svému spoluhráči uvolnil cestu k dalšímu postupu a Křelina nedal razantním zakončením Krulišovi šanci - 2:1. Úspěšnou spolupráci si oba poděbradští útočníci mohli zopakovat o minutu později, ale po přihrávce Nováka byl u míče Kruliš o něco dříve než Křelina. Na druhé straně zahrozil zakončující Vobořil, do jeho pokusu se však tentokrát na poslední chvíli vložil Hruška a míč vytěsnil na rohový kop.

 

V 75. minutě pálil na druhé straně hřiště po Novákě sklepnutí Rulc, ale netrefil bránu. Domácí měli několik možností rychlých brejků, ale pokaždé nevyřešili své akce zrovna nejlépe. V 89. minutě výrazněji zatrnulo domácí defenzivě, když si cestu k dalšímu zakončení úspěšně klestil Vobořil, v rozhodujícím momentu jej však zradil složitý terén a akci tak už nezvládl dokončit.

 

Obsáhlá galerie v podání Jiřího Vobořila a Markéty Stiborové - velké díky!



Ohlasy k zápasu


FK Bohemia Poděbrady
Libor Křelina: "Zápas se hrál na těžkém povrchu. Ten vyhovoval spíše nám. Skóre jsme otevřeli my a do šaten jsme tak odcházeli se stavem 1:0. Na začátku druhé půle po odkopnutém balonu za obranu hosté vyrovnali. My jsme ale dokázali z brejku dát v 70. minutě vítězný gól. Jsme všichni rádi, že jsme zvládli poslední zápas za tři body. Svou šanci dostal Vojta Uher, který utkání zvládl skvěle a hrál výborně."

FK Čechie Vykáň
Lukáš Šedivý: "První polovinu zápasu jsme měli více ze hry, ale chyběla nám finální fáze. Nebyli jsme schopni vážně ohrozit branku. Ke konci půle měl soupeř standardní situaci z poloviny hřiště, kdy hráč na vápně prodloužil na zadní tyč. Tam osamocený hráč zakončoval. Z kraje druhé poloviny se prosadil Martin Dlouhý. Po zbytek utkání se hrál bojovný fotbal na rozbláceném terénu. Domácí z brejků skórovali a my jsme nebyli schopni gólově zakončit a srovnat tak výsledek utkání. Je škoda, že se utkání nehrálo na plánované umělce. Na tomto terénu se kombinovalo pouze stěží."



Sestavy


FK Bohemia Poděbrady
D. Václavík [-] - L. Křelina [-] , M. Novák [-] , T. Šusta [-] , D. Rulc [-] (84. K. Pikner [-] ) , T. Javorek [-] , T. Kubánek [-] , V. Uher [-] , L. Hruška [-] , M. Billý [-] , O. Hněvsa [-]

FK Čechie Vykáň
T. Kruliš [-] - M. Dlouhý [-] , J. Dalekorej [-] , T. Vobořil [-] , L. Šedivý [-] , P. Vostárek [-] , M. Cimpl [-] , M. Olmr [-] , V. Žampa [-] , M. Kasík [-] (73. D. Kramář [-] ) , F. Říha [-]

ŽK: 90. D. Václavík - 44. M. Dlouhý , 90. T. Vobořil .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Suchý Aleš - MANSOUR Jakub, PROCHÁZKA Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     17. 11. 2018 10:14

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     16. 11. 2018 06:16

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     15. 11. 2018 10:30
Petr Huttr

Expert: Jakub Hromádka
Tip experta: remíza

Vykáň minulý týden převapivě prohrála doma a myslím, že ani teď nebude bodovat za tři body. Poděbrady minimálně jeden bod udolají.

Automatický komentář z expert tipu     15. 11. 2018 10:16

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     14. 11. 2018 14:37

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     14. 11. 2018 13:56

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     14. 11. 2018 10:33

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 11. 2018 15:41
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích